Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar sokakları boş kaldı: Ah nerede o eski fuarlar...

Fuar sokakları boş kaldı: Ah nerede o eski fuarlar...

84'üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı ilk günkü ziyaretçi sayısı ile hayal kırıklığı yarattı. 28 Ağustos-9 Eylül 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan geleneksel fuara İzmirlilerin ilgilisi düşük kalırken, geçtiğimiz yılın aksine fuarın boş kaldığı gözlendi. Fuar sokakları boş kaldı

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 11:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün gerçekleşen törenin ardından resmen ziyaretçilere açılan fuar bu sene adeta sinek avlıyor. Son yıllarda fuara olan ilgi gittikçe azalırken, yaşanan bu durum ve azalan ziyaretçi sayısı da dün bir kez daha kendisini gösterdi.

İLK GÜNDEN HAYAL KIRIKLIĞI
Son haftalarda etkili olan sıcak havalar ve açılışın hafta içine denk gelmesinin de etkisiyle İzmirliler fuarı ilk günden pas geçti. Geçtiğimiz yıllarda şenlik havasında etkinliklerle açılan ve halkın da katıldığı törenle start veren fuar organizasyonu bu yıl resmi delegasyonun katıldığı törenle başladı ve halkın katılımı da düşük oldu.



FUAR SOKAKLARI BOŞ KALDI
İZFAŞ yönetimi tarafından vatandaşların rahat etmesi ve yoğunluğun önüne geçmek amacıyla alınan karar gereği fuar içi ana yollarda bu yıl stant kurulmasına izin verilmedi. Bu uygulama işle birlikte fuar sokakları boş kalırken, hem katılımcı firmaların sayısında hem de ziyaretçi açısından büyük bir düşüş yaşandı. Eski günlerini mumla arayan İEF'de geçtiğimiz yılların aksine ortaya çıkan bu manzara ve fuarın geldiği nokta objektiflere ilginç karelerle yansıdı. Geçtiğimiz yıla kadar iğne atsan yere düşmeyen fuar sokaklarında bu yıl adeta in cin top oynuyor. Yaşanan manzaralar son dönemlerde git gide azalan ilgi sonrasında fuarın çağın koşullarına ayak uyduramadığı yönündeki eleştirileri de haklı çıkartırken, toplam on gün süresince açık kalacak fuarda önümüzdeki günlerde ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

KATILIMCI FİRMA SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI
Diğer yandan, İEF'de yaşanan organizasyon sıkıntısı açılışa kadar devam ederken, Türkmenistan'ın partner ülke olduğu fuarda yabancı firmaların ilgisinin de yerli firmalar gibi azaldığı dikkat çekti. Firmalara yer tahsisi konusunda katı çizgiler koyan İZFAŞ yönetimi bu yıl işporta tezgahlarını aratmayan eski manzaralara geçit vermezken, gıda satışı ve sergi stantlarında ise yerli üreticiler ve orta ölçekli işletmelerin yerine daha çok büyük firmalar ile zincir restoranlar rağbet gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.