Dolar 32,5610
%0.15
Euro 34,9009
%0.68
Altın 2.432,800
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkçılar Meydanı start alıyor

Balıkçılar Meydanı start alıyor

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin merakla beklenen Balıkçılar Çarşısı projesinde nihayet ışık göründü. Projede yapılan çeşitli revizyonların ardından ihale hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, öncelikle trafo merkezini deplase ederek yer altına alacak ve inşaat çalışmalarına start verecek. Balıkçılar Meydanı start alıyor

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 14:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kemeraltı'nda 4 yıl önce yıkımı yapılan ancak proje sürecinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle inşaatına bir türlü başlanamayan Balıkçılar Meydanı projesi için Büyükşehir Belediyesi'nden beklenen hamle geldi.
 
ENERJİ TRAFOSU DEPLASE EDİLECEK
Yıkımı yapılan eski Taşçılariçi Katlı Otoparkı'nın yerine yapılması planlanan Balıkçılar Meydanı Projesi start alıyor. İzmir’in ekonomik, ticari ve turistik anlamda kalbi olan tarihi Kemeraltı Çarşısı’na can katacak projede ihale hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, işe alanda bulunan trafonun düzenlenmesi ile başlayacak. Bölgenin enerji ihtiyacını karşılayan toplam 124 metrekarelik enerji trafosuna ait zemindeki binayı deplase ederek yeraltına alacak olan Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Gediz Elektrik A.Ş. ile protokol imzalayacak. Projesi tamamlanan ve inşaatına önümüzdeki aylarda başlanması beklenen yeni Balıkçılar Çarşısı'ndaki söz konusu deplase çalışmaları yapım faaliyetleriyle ile eş zamanlı olarak yürütülecek.


 
KEMERALTI'NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK
İzmir'in 270 hektarlık tarihi aksında yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri ve restoranların da bulunduğu yeni bir meydan kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 4 sene önce Taşçılariçi Katlı Otopark'ını tahliye ederek yıkım işlemlerini gerçekleştirmişti. 866 – 871 – 874 – 876 sokakları arasında kalan bölgede "Balıkçılar Meydanı" kazandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, gece gündüz hizmet verecek ve bölgedeki ekonomik hayatı canlandıracak tesiste balık satış birimleri, balık pişiricileri, restoranlar ve meydan, sokak, avlu gibi geniş kamusal alanlara yer verecek. Geçtiğimiz aylarda belediye meclis toplantısında da çeşitli tartışmalara yol açan projede yapılan revizyonlar ve Anıtlar Kurulu'ndan beklenen onay süreçleri nedeniyle gecikme yaşanmış, söz konusu alanda biriken çöpler ve ortaya çıkan manzara da esnafın tepkisini toplamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.