Dolar 32,4540
%-0.08
Euro 34,8164
%0.03
Altın 2.421,780
%-0.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan: “Yolumuz neta, rotamız iktidar”

Bakan: “Yolumuz neta, rotamız iktidar”

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi ile buluşma sırasında partisinin hedefini denizcilik terimlerini kullanarak yaptı ve “Yolumuz neta (açık), rotamız iktidar” dedi. CHP'li adaylar Deniz Ticaret Odası'nda

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 10:05
İZMİR - CHP İl Başkanı Bedri Serter ve Milletvekili Adayı Turgay Bozoğlu ile birlikte DTO İzmir Şubesi’ni ziyaret eden Bakan, ne İzmir’de, ne de Türkiye’de denizcilik sektörünün hak ettiği noktada olmadığını belirterek, “Denizcilikle ilgili aksaklıklar ve ihtiyaçları partimiz belirlemiş durumda. İktidar olduktan sonra tüm bu eksikleri gidereceğiz. İzmir Limanı istenen noktada değil. Yıllardır konuşulan Çandarlı Limanı’nın inşaatına başlanmadı. Körfeze ağır tonajlı büyük gemilerin girebilmesi için yapılması gereken tarama çalışması için hala ÇED Raporu bekleniyor. Tüm bunların bir an önce çözülmesi ve denizcilik sektörüne nefes aldırılması gerekir. Denize yüzünü dönen bir anlayışta olacağız, bunu göreceksiniz” diye konuştu.



“ÇALTIDERE PROJESİ YAPILMALI”
DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk de sorumluluk alanlarının Ayvalık’tan Didim’e kadar olduğunu belirterek önemli sorunları bulunduğunu, şu anda yurt dışı limanlarla rekabet edebilir noktaya gelmeleri gerektiğini ifade etti. Bakan’ın dikkat çektiği körfez tarama projesi ÇED Raporu’nun onayının çıkması gerektiğini dile getiren Öztürk, Aliağa’da tekne imalatı organize sanayi bölgesi yapmak istedikleri Çaltıdere Projesi’nin de acilen hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin kıyı master planı yapması gerektiğini belirten Öztürk, “Bizim DTO olarak 46 alt sektörümüz var. Balıkçılık da bunlardan birisi. En büyük sorunu da kaçak avcılık. Bu sona ermeli. Balıkçılık Tarım Bakanlığı yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı olmalı. Ayrıca marinalarımız yüzde 110 kapasitesinde çalışıyor. Mutlaka tekne parklar yapılması lazım” şeklinde konuştu. Öztürk’e ziyaret sırasında DTO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalvaç, DTO Meclis Üyesi Argun Gündüç ve DTO Şube Müdürü Halil Hatipoğlu eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.