Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım’dan adaylığa yeşil ışık

Bakan Yıldırım’dan adaylığa yeşil ışık

Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısında partililerin “İzmir sizi istiyor” şeklindeki çağrılarına Ulaştırma Bakanı, “Ben de sizi istiyorum. Parti ne görev verirse çalışırım” diye cevap verdi...

  • Ege Postası
  • 23.09.2012 - 10:28

İZMİR-AK Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı Kaya Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, parti olarak 12 Haziran Genel Seçimleri’ni başarılı geçirdiklerini anlatarak “İzmir’de yüzde 50 olmadık ama Türkiye’de en fazla konuşulan şehir olduk. Çünkü Ak Parti 12 Haziran seçimlerinde İzmir’de siyaset ezberini bozdu.  Artık İzmirliler tek kaleden, çift kaleye, içi boş siyasetten hizmet siyasetine geçiş süreci başladı” dedi.

İzmir’i taşıyacak kadrolar

Bakan Yıldırım bu sözleri söylerken partililerden biri “İzmir seni bekliyor sayın başkanım” deyince Yıldırım, “Şimdi gaza gelme. Ben gaza da gelmem, senin de gelmeni istemem” yanıtını verdi. Bir başka partili de “Sayın bakanım tüm arkadaşlar sizi istiyorlar” deyince Yıldırım şöyle konuştu: “Ben de sizi istiyorum. Bizler partimizin birer neferiyiz.  İzmirli bir seçeneğinin olduğunu gördü. Bunu sonuçlandırmak bu ekibe bağlı. Seçimlere ülkeyi, İzmir’i taşıyacak kadrolar burda. Biz bu işi yaparız.”

Değişim dönemi geliyor

Önlerinde zor bir süreç olduğunu, 30 Eylül’de Büyük Kongre’yi yapacaklarını dile getiren Yıldırım, “Büyük kongre 2. Ak Parti döneminin başlangıcıdır” dedi.  Yıldırım, “Yani durmak yok, yola devam. Ama hiç merak etmeyin. Bundan sonrası bundan öncekinden daha kolay olacak. Çünkü İzmir artık değişim bekliyor. İzmir’in nabzında değişim var. İzmirlinin zihninde değişim var” dedi.

Şengül’ün revizyon ısrarı

Toplantıda milletvekilleri adına sadece Aydın Şengül konuştu. Toplantıda daha önce teşkilatta revizyona gidilmesi gerektiğini ifade eden Şengül’ün aynı konuyu gündeme getirdiği öğrenildi. Şengül’ün, “Teşkilatın motivasyonunda düşüklük var. Bazı ilçesi gerekiyor. Yorulan arkadaşlarımız ‘devam edeceğim’ diye diretmesin. Yerine yenileri gelmelidir” dediği öğrenildi. Şengül’ün konuşulanların basına sızmasını da eleştirdiği ifade edildi.

Akay’dan sitemle savunma

Eleştirilerin ardından söz alan İl Başkanı Ömer Cihat Akay da tepkilere anlam veremediğini ifade etti. Akay’ın , “Sürekli eleştiriliyoruz. Teşkilatımız var gücüyle çalışıyor. Sürekli bir eleştiri ve tepki gösterme durumu görüyoruz. Tamam yanlışlarımız ve eksiklerimiz olabilir. Kabul ediyoruz ama hiç mi iyi şey yapmadık” dediği ifade edildi. Akay, yaz aylarını dolu bir programla geçirdiklerini belirterek  “İzmir’in bütün ilçelerini gezdik, bu kentin dört yanında yaşayan hemşerilerimizle kucaklaşma imkanı bulduk” diye konuştu. (MİLLİYET EGE)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.