Dolar 32,3811
%0.07
Euro 34,7832
%-0.02
Altın 2.399,220
%0.1
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Veysel Eroğlu sanayicileri ziyaret etti: İzmir'i üretim üssü ve ihracat merkezi yapacağız

Bakan Veysel Eroğlu sanayicileri ziyaret etti: İzmir'i üretim üssü ve ihracat merkezi yapacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugünkü İzmir mesaisini sanayicilere ayırdı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmir’de Ege Serbest Bölgesinde bazı sanayi kuruluşlarını ziyaret etti. Bakan Veysel Eroğlu sanayicileri ziyaret etti:

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 17:16
İZMİR - Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bölgenin genişletilmesi amacıyla yeni projeler üretilebileceğini belirterek, “Birçok bölgemizde bu sorun yaşanıyor. Sanayi bölgelerinin çevresinde çoğu zaman zeytin ağaçları oluyor, mesafeden dolayı çalışmalar kilitleniyor. Ağaçlar taşınabilir. Zeytinleri seviyoruz. Zeytin en değer verdiğim ağaç türlerinin başında geliyor. Halkımıza da yaban zeytinlerini aşılayıp dağıtıyoruz. Zeytin ağaçlarının alanlardan taşınması bizim işimiz. Bilgileri verin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte inceleyelim. Biz kesinlikle çözeriz. Dosya verin halledelim. Bölgeyi büyütelim. Bir zeytine karşılık 100 zeytin ağacı dikelim” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan İstikrar Vurgusu
Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tekstil sanayinde güzel ürünler üreten bir şirketimiz var. Kendilerini tebrik ediyoruz. 4 bin kişiye iş vermek çok önemli bir husustur. Zaten ihracat çok mühim, istihdam çok önemli. Türkiye’deki ekonomiyi 4 ayak üzerine oturtuyorum. İstihsal(üretim), ihracat, istihdam, istikrar. İstikrarın olması yatırımcının ülkemize gelmesini sağlıyor. Hükümetimiz döneminde Türkiye’yi dış dünyadan yatırım sağlayan bir ülke haline getirdik. Hükümetimiz istikrarı koruyacak. Son sözü 7 Haziran’da millet söyleyecek, milletimize güveniyoruz.” diye konuştu.



Burası benim de örnek olarak gösterdiğim bir serbest bölge diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Burada büyük yatırımları var. Bizim beş yıldız dediğimiz şartlar mevcut. Burası 5 yıldızlı bir bölge dedi. Bu gibi örnek olacak serbest bölgelerin çoğaltılmasının elzem olduğunu dile getiren Prof. Dr. Eroğlu, bunları elbirliği ile çoğaltacağız. Çünkü ülkemizde en önemli konu istihdam.”dedi.

“Hedef 500 Milyar Dolar İhracat”
2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Hükümetimizin büyük hedefi var. 2023yılında 500 milyar dolar ihracat ve ilk on ekonomi hedefi var. Fakat bunu gerçekleştirmek için siyasi istikrar şart. Dünyadaki ekonomik krize rağmen büyüyen bir Türkiye var. İş adamlarımızın önünün açılması ile Türkiye belli bir noktaya geldi. Bu istikrarın sürmesi lazım inşallah milletimiz buna müsaade etmeyecektir. İzmir’de çok büyük potansiyel var. Bunu harekete geçirmemiz lazım. İzmir Türkiye’nin ihracat üssü olabilir. Biz bunun için büyük bir hamle yapacağız. Hükümetimiz bu konuda kararlı.” diye konuştu.

“İzmir’i Üretim Üssü ve İhracat Merkezi Yapacağız”
“Bugün İzmir’in ufkunu büyük düşünmeliyiz” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Sayın Başbakanımız Sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) yaptığı toplantıda, İzmir için büyük düşüneceğiz demişti. İleri teknoloji için gereken neyse yapacağız. Yer istiyorsanız yer, enerji istiyorsanız enerji, su istiyorsanız su verelim. İzmir’in toprakları çok mümbit. Su olmadığı için fazla tarım yapılamamış. Bu toprakları artık suluyoruz. 45 tane baraj ve gölet yaparak 675 bin dekar alanı sulayacağız. Yılda 400 milyon TL çiftçinin cebine para girecek. Tarıma dayalı sanayi için üretim üssü ve ihracat merkezi olarak İzmir’i planlıyoruz.”dedi.
Turizm ticaret serbest bölgesi kurmaya karar verdiklerini belirten Prof. Dr. Eroğlu, “Cumhurbaşkanımızla aydın’daki toplu açılışa katıldım. Ege Gelişim Projesini hazırladık EGEGEP diye. 2019’da bitecek. 4 bin 547 tesise 25 milyar TL yatırım yapılacak. Sizlere, işadamlarımıza, sanayicilerimize hepimize büyük işler düşüyor. İzmir’in önünü açacağız. İzmir’in ufku çok parlak. İzmir’in bahtı açık, yıldızı parlak. Bu bakımdan yatırım isteyenler bize gelsin. İzmir’i büyütelim, marka bir şehir yapalım. Hükümetimiz bu konuda çok kararlı. Yol gerekiyordu, bitti. Çevreyolu, ulaşım, liman, havaalanı, barajlar, sulama tesisleri bitti. İstiyorsanız yer konusunda problemi çözeriz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.