Dolar 32,4902
%0.16
Euro 34,8644
%0.35
Altın 2.443,560
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kılıç: Tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadelemizi sürdüreceğiz

Bakan Kılıç: Tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadelemizi sürdüreceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Hem bayram tatilini geçirmek hem de geçen seneki ziyaretinde kendisine 'Kralsın' demesi ile sosyal medyada en çok izlenenler...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 20:48
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Hem bayram tatilini geçirmek hem de geçen seneki ziyaretinde kendisine 'Kralsın' demesi ile sosyal medyada en çok izlenenler arasına giren ilkokul öğrencisi Selahi Varol’un sünnet törenine katılmak için Marmaris’e gelen Bakan Kılıç, esnafla ve turistlerle bayramlaştı.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'nda partililerle bayramlaşan Kılıç, çözüm süreci ve sahalarda şiddetin önlenmesi ile ilgili son durumu aktardı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu kura çekiminde İngiliz ekibi Arsenal ile karşılaşacak Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turunda Arnavutluk temsilcisi Kukesi ile eşleşen Trabzonspor ve Norveç temsilcisi Tromsö ile eşleşen Beşiktaş’a başarılar diledi.

Suat Kılıç, "Malumunuz bir çözüm sürecinin içindeyiz. İstiyoruz ki analar ağlamasın. Kimse terörle mücadeleye evlat bağışlamasın. Evet ‘vatan sana canım feda’, ‘Her Türk asker doğar’. Bu vatan için, bu bayrak için, bu devlet için, bu millet için ölmek için bugün değil dünden razıyız. Ama yaşamak varken ölmek seçenek olmamalı. Eğer ölümler olmadan, eğer şehit cenazeleri gelmeden terör meselesini çözebiliyorsak, bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için elimizden gelen bütün gayreti seferber etmeliyiz. Çözüm sürecinin özü budur. Sabote etmek isteyenler olacak, çözümün tarafı gibi görünüp sabote etmek isteyenler olacak, çözüm için can atıyormuş görüntüsü verip bomba atanlar olacak belki. Dili çözüm söylerken eli ile taş atanlar olacak belki. Ama buna rağmen bizler tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı doğrultusunda terör belasından ebediyen kurtulmak için sonuna kadar çözüm sürecine sahip çıkacağız. Sonuna kadar çözüm sürecine destek vereceğiz." dedi.

Tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Bakan Kılıç, "Yeter ki analar ağlamasın, camilerin musalla taşından şehit cenazeleri kalkmasın birileri şehitlerimizin cenazelerini istismar etmeye kalkışmasın. Bu bizim için önemli. Bu biz için önemli. 30 senedir bu ülke terörle mücadele ediyor. 30 senedir bu ülke insanlarını teröre kurban veriyor. Kaynaklarını teröre kurban veriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki imkanları teröre kurban veriyor. Bundan dolayı bölgedeki insanlarımız toprağında, köyünden, yaylasından, göç etmek zorunda kalıyor. İnsanlar hayvanlarını, insanlar davarlarını kaybediyor. Herkesin toprağı ile barışık yaşayabilmesi için, herkesin toprağında üretime devam edebilmesi için, herkesin yeniden büyükbaş, küçükbaş hayvan sürülerine sahip olması ve üretime yaylasında dağında köyünde devam edebilmesi için bu terör belasından bu ülkenin kurtulması lazım. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Yoksa hepimiz aynı milletin evlatlarıyız. Yeter ki tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyelim. Mesele budur. Meselenin özü budur." şeklinde konuştu.

ELEKTRONİK BİLET SİSTEMİ BU SEZON UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Gazetecilerin sorusu üzerine sezonda stadyumlardaki güvenlik tedbirlerinden bahseden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı kanundan taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Kılıç, kameralı güvenlik sistemi elektronik bilet sisteminin bu sezon uygulanmaya başlayacağını, Beşiktaş-Trabzonspor maçında da ilk denemenin yapılacağını söyledi. Bakan Kılıç spor savcılarının görevde olduğunu belirterek Türk milletinin esenliği barış ve güvenliği saha ve salonlarda huzur ortamının sağlanması ile de yakından alakalı olduğunu ifade etti.

Bakan Kılıç, stadyumlarda yaşanan şiddet olayları ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Spor salonları 6222 sayılı kanunun kendilerine verdiği görevin gereklerini yerine getirecekler. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla müştereken yaptığımız çalışmadan çıkan netice budur. Ayrıca güvenlik birimlerimiz salon ve sağların dışında mutlaka gereken durumlarda içinde gereken güvenlik önlemlerini alacaklar. Saha ve salonlar eylem yeri değil. Taşkınlık yeri değil. Takımların ve taraftar gruplarının istekleri ne olursa olsun. İtirazları ne olursa olsun protesto gerekçeleri ne olursa olsun, herkesin bu dönemde koruması gereken değer Türkiye’nin huzur ve güvenliğidir. Tüm takımların taraftar gruplarından biz bu konuda esneklik ve anlayış bekliyoruz. Kimsenin suç işlemesini, kimsenin stadyum dışında kalmasını, kimsenin kanunun yaptırımlarına maruz kalarak sabıkalı konuma gelmesini kesinlikle arzu etmiyoruz. Spor barış demektir, sevgi demektir, kardeşlik demektir. Bu sevgi ikliminin gelişmesi lazım."

Kılıç, özel güvenlik konusunun şu an gözden geçirildiğini, özel güvenlik görevlilerinin sahaya yabancı cisim sokulması konusunda görevlerinin gereklerini yerine getirmedikleri konusunda tespitlerin olduğunu belirterek “Şişe, çakmak, kesici delici aletler gibi stadyumlara asla sokulmaması gereken suç unsurlarının stadyumlara girişi konusunda gereken güvenlik önlemlerinin alınamadığı konusunda polisin tespitleri var. Buradaki tedbirleri sıklaştıracağız. Gerekirse özel güvenlik görevlileri hakkında yasal işlemler uygulanacak. Ayrıca İçişleri tarafında üzerinde çalışılan bir konu var. Koruma görevlisi birimi. Yani çevik kuvvet ya da asayiş ekipleri değil gene Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ama görevi tamamen kamu alanlarında bu tür etkinliklere yönelik koruma yapmak olan yeni bir emniyet kategorisi. Koruma görevlisi yasal alt yapı oluşturulur oluşturulmaz Emniyet Genel Müdürlüğü ve içişleri tarafında yürürlük kazanacak belki ilk etapta özel güvenlik görevlileri ile koruma görevlileri birlikte görev yapacak. Özel güvenlik görevlileri ile ilgili kaygıların ortadan kalkmaması halinde ise tamamen stadyumlardaki koruma ihtiyacı koruma görevlileri tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Selahi’nin sünnet törenine katıldı. Törende Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği 'Yetenek Avcısı' ekibince hazırlanan matrak, kapovera ve buşido gösterilerini Selahi ile birlikte izleyen Bakan Kılıç, kendince bir üslubu olan Selahi ile bir süre sohbet etti. Bakan'ın bir süre daha bölgede kalacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.