Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu Kırsal Kalkınma Programı Hibe töreninde konuştu

Bakan Eroğlu Kırsal Kalkınma Programı Hibe töreninde konuştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projeleri, Hibe Sözleşmesi İmza Merasimi” ne katıldı. Bakan Eroğlu, Kırsal Kalkınma Hibe töreninde konuştu

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 09:03
“Eskiden Verilen Destekler Çok Komik Rakamlardı”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu merasimde yaptığı konuşmada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarım sektörünü kalkındırmak için var gücüyle çalıştığını ifade ederek “yakın bir gelecekte Dünyada ki en önemli sektörün gıda arzı ve güvenliği olacak. Tarım sektörünü daha ileriye taşımak ve daha büyük destekler vermek bir elzemdir. Eskiden verilen destekler çok komik rakamlardı. Bu sene 13 milyar liralık tarımsal destek verilecek. Bu bizim tarıma verdiğimiz önemin açık seçik göstergesidir” diye konuştu.

“İzmir 5. Bölge Teşviklerinden Faydalanacak”

İzmir’in gıda ve tarım merkezi olması konusunda büyük potansiyeli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İzmir bu destekler konusunda 144 proje sunmuş ve hepsi kabul edilmiş. İzmir’i özellikle bazı projelerde desteklemek lazım. Bu çerçevede İzmir artık 5. Bölge teşviklerinden faydalanacak. Bugünde bu imza merasimiyle İzmir’e toplam 88 milyon lira hibe verilecek” diye konuştu.

“Birbirini Tamamlayan İki Bakanlığız”

Tarımda gelişme için sulamanın çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birbirini tamamlayan iki bakanlığız. Susuz tarım olmaz. İzmir’de sulamalar yapılırsa hem ürün çeşitliliği artar, hem yılda 3 kez ürün alınır hem de köylünün arazisinin fiyatı artar. Bu yüzden 2015’i İzmir’de sulamalarda hamle yılı ilan ettik. Daha önce Küçük Menderes ovasında hiçbir şey yoktu. Orada ne kadar baraj, gölet, dere ıslahı varsa hepsini yapacağız. Bunların planlamasını yaptık. İzmir genelinde 45 adet baraj ve göleti tamamlayarak 675 bin dekar araziyi sulayacağız. Böylece çiftçimizin cebine yılda yaklaşık 400 milyon lira ek para girecek” dedi.

“Baraj ve Göletler Türkiye İçin Bir Zarurettir”

Baraj ve göletleri yapmanın bir elzem olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Suyumuzun yüzde 73’ü sulamada kullanılıyor. Bizim nehirlerimiz sürekli akan nehirler değil. Kış mevsiminde fazla yağış olduğunda suyumuzu depolamak zorundayız ve yaz mevsiminde kullanmalıyız. Bu ülkenin bulunduğu iklim koşullarından kaynaklanıyor. Baraj ve göletler Türkiye için bir zarurettir” ifadelerini kullandı.

“Organik Ürünler 5-6 Kat Daha Fazla Para Ediyor”

Tarımda toplulaştırmaların çok önemli olduğunu da belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu ‘Toplulaştırma işlerini bitirmek gerekiyor. Araziler bölük pörçük olunca yeterli verim alınmıyor. Ayrıca daha fazla masraf yapılıyor” dedi.

İzmir’in organik tarım açısından da çok iyi bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Organik tarım İzmir’de gelişmeye açık bir sektör olarak karşımızda duruyor. Sulama sistemlerini geliştirip organik tarıma uygun arazileri artırarak İzmir’i Dünya genelinde artan sağlıklı organik tarım merkezi yapmalıyız. Organik ürünler 5-6 kat daha fazla para ediyor”



“SON 13 YILDA 58 ADET MESİRELİK ALANI İZMİRLİLERİN HİZMETİNE SUNDUK”

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu İzmirlilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarını vurgulayarak “Bu maksatla son 13 yılda İzmir’de 58 adet mesirelik alan tesis ettik. 2019’a kadar 20 adet daha tesis edeceğiz” diye konuştu.

Ülke genelinde olduğu gibi insanlara hizmet vermek maksadıyla İzmir’de de mesirelik alanlar tesis ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız, tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyorlar. Bu maksatla İzmir’de son 13 yılda 58 adet mesirelik alan oluşturduk, 2019’a kadar 20 adet daha oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Yeşil ile İç İçe Güzel Bir İzmir Ortaya Çıkacak”

   İzmirlilerin şehir içinde, ev ve işyerlerinin yanı başında bulunan bu mekanlarda, temiz havada piknik ya da spor yapabileceklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Sadece bu tarz alanları tesis etmekle kalmıyoruz. İzmir’de hayata geçirdiğimiz 76 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi ile yol kenarları, okul ve hastane bahçeleri gibi kamusal alanları da yeşillendireceğiz. İzmir’de ağaçlandırma çalışması yapılabilecek ne kadar alan varsa hepsini ağaçlandıracağız. İzmirlilerin yeşil ile iç içe yayabileceği güzel bir İzmir ortaya çıkacak” dedi.



“ İzmirli Vatandaşlarımızın Mağdur Edilmemesi İçin Gereken Ne Varsa Yerine Getireceğiz”         

İçinde bulunduğumuz yaz aylarında İzmirlilerin boş vakitlerinde bu alanlara akın edeceklerini ifade ederek “Mesirelik alanlarda içme suyu, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hususunda azami hassasiyet gösterilecek. Bizim yaptığımız, ancak özel sektör tarafından işletilen alanlarda da gerekli düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemeler de yine tarafımızdan sürekli kontrol edilecek. İzmirli vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için gereken ne varsa yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Gerek kurum personelinin gerekse özel işletmelerdeki personelin kılık kıyafetinden ziyaretçilere karşı davranışlarına kadar her şeyin muazzam bir şekilde olması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, söz konusu alanlarda yaşanacak herhangi bir problemde vatandaşların şikayetlerini kendilerine iletmeleri halinde gerekli müdahalenin anında yapılacağını söyledi.

 “Engelliler Unutulmayacak”

Bundan sonra tesis edilecek mesirelik alanlarda engelliler içinde düzenlemeler yapılacağını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Engelli vatandaşlarımıza da hareket imkanı sağlayacak, onları tabiat ile bütünleştirecek tabii terapi ortamı sağlayacak şekilde çalışmalar yapacağız. Daha önce tesis edilen alanlarda da buna yönelik çalışmalar yapılacak” ifadelerini kullandı.

“Mesire Yerleri Orman Yangını Riskini Azaltıyor”

Mesirelik alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İnsanların piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riski de en aza indiriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile İzmir’de kahvaltıda buluştu.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu kahvaltıda yaptığı konuşmada mobilya sektörünün katma değeri yüksek bir iş alanı olduğunu ifade ederek “Hükümet olarak bu sektörü desteklemeye karar verdik. Sektörün hedefi 2023’te 10 milyar dolarlık ihracat ve Dünyada 7. sıraya yükselmek. Ben sizlere güveniyorum. Sizlerin azimli çalışmalarıyla bu hedef yakalanacaktır” diye konuştu.

Endüstriyel Odun Üzerindeki Fonlar Kaldırılacak

Daha önce TOBB ile toplantı yaptıklarını ve sektörün bütün meselelerinin masaya yatırıldığının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Aldığımız kararla bu sektörü stratejik sektör olarak belirledik. Özellikle bu sektörün hammaddesi olan orman ürünleri üzerinde maliyeti artıran bazı fonlar vardı. Maliye Bakanlığı ile konuştuk ve bu fonların kaldırılması hususunda görüş birliğine vardık. Bu fonlar en kısa sürede kaldırılacaktır” dedi.

Uzakdoğu’dan Gelen Ürünler Kalitesiz

Uzakdoğu’dan gelen bu tarz ürünlere daha fazla vergi oranı koyulması gerektiğini de ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Buralardan gelen ürünler hem kalitesiz hem de sektörü olumsuz etkiliyor. Bu konu üzerinde çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Endüstriyel Odun Üretimini 4-5 Kat Artırdık

Bakanlık olarak endüstriyel odun üretiminde 4-5 kat artış sağladıklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu ”Eskiden 3-4 milyar metreküp endüstriyel odun üretimi varken biz bunu 17 milyar metreküpe yükselttik. Böylece maliyetlerde de düşüş oldu” dedi.

Mobilya Sektörü 5. Bölge Teşviklerinden Faydalanabilir

İzmir’in ileri teknoloji alanında 5. Bölge teşviklerinden faydalanacağını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Belki mobilya sektörünün bazı bölümleri de bu teşviklerden faydalanabilir. Bu yönde bir çalışma yapabiliriz” diye konuştu.

İstikrar olduğunda ekonomik istikrarın olacağını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Sizlerin de 7 Haziran’da istikrardan yana olacağınıza inanıyorum. Bende İzmir milletvekili adayı olarak desteklerinizi bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.