Dolar 32,5418
%0.17
Euro 34,9253
%-0.13
Altın 2.443,630
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekillerden 'İzmir mitingi' yorumu

AK Partili vekillerden 'İzmir mitingi' yorumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir Gündoğdu Meydan'ında gerçekleştirdiği mitinge polis kayıtlarına göre 150 bin kişinin katıldığı öğrenildi. AK Parti İzmir milletvekilleri, mitingi değerlendirdi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı mitingde herhangi bir eksiklik olmaması için ilçelerde mevcut milletvekilleri ve milletvekili adaylarını sahada görevlendirmişti. İlçelerle koordinasyonu sağlama konusunda katkı sağlayan vekiller, günler öncesinden hazırlıkların başlatıldığı ve Pazar günü binlerce partilinin katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda yapılan mitingin ardından Ege Postası'na konuştu.

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 12:27
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir'de AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu mitingini Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Miting öncesinde Başbakanlık Ofisi'ni açan Başbakan mitingin ardından da Konak Tünelleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Polis kayıtlarına göre mitinge 150 bin kişinin katıldığı öğrenildi. AK Partili vekiller mitingi değerlendirdi. 



150 BİN KİŞİ KATILDI
AK Parti İzmir İl Başkanlığı miting tarihinin ardından ara vermeden miting maratonuna girmiş ve teşkilat alarm vermişti. İzmir'de miting için en yüksek katılımı amaçlayan AK Parti İzmir'in mitingine polis kayıtlarına göre 150 bin kişinin katıldığı öğrenildi. Başkan Delican ise "Alana yüz binlerce kişi geldi. 16:00'da başlatacağız demiştik ama basıp gönderdiğimiz davetiyelerde saat 17:00 yazıyordu. Başbakan konuşurken bile partililer alana gelmeye devam ediyordu" dedi.

Delican, “İzmirliler Başbakanımız Prof. Dr. Sn. Ahmet Davutoğlu’nu Gündoğdu Meydanında bağrına bastı. Yüz binlerce AK Gönüllü kardeşimiz İzmir’in sesini tüm Türkiye’ye duyurdu. Bu coşku için tüm teşkilatıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bizler seçim çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu coşku bitmeyecek. İlk hedefimiz 7 Haziran… 7 Haziran’da İzmir’de sandıklarda AK Parti destanı yazılacak. Coşkulu mitingimiz bizlerin heyecanını ikiye katladı. İzmir’deki AK Parti gerçeğini dün Gündoğdu’da göstermiş olduk. 7 Haziran’da da sandıklardan zaferle çıkarak gücümüze güç katacağız” dedi.

ALAN HAKİMİYETİNİ ELE ALDIK
Miting öncesi disiplinli ve özverili çalışan teşkilatına teşekkürlerini sunan Delican, “İlçe teşkilatlarımız son ana kadar özveri ve disiplinle çalıştılar. Tüm üyelerimize ulaştılar ve gönüldaşlarımızın büyük buluşmamıza katılmasını sağladılar. Bizlerde İl Başkanlığı olarak önce İzmir’de alan hakimiyetini  sağladık. İzmir’in sokaklarını süsledik toplam 60 kilometre bayrak astık, afiş çalışmalarımız son ana kadar devam etti. Gece gündüz demedik. Disiplinli çalışmalarımızın sonucunu da gurur verici kalabalıkla Başbakanımızı buluşturarak aldık” dedi.

 



MİTİNG CİDDİ BİR MOTİVASYON SAĞLADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'e çok önemli iki müjdeyle geldiğini ifade eden İlknur Denizli, "Bence çok güzel bir miting oldu. Heyecanı, coşkusu, enerjisi çok yüksekti. Öncelikle miting öncesinde Başbakanlık Ofisi'nin açılması, ardından da Konak Tüneli'nin açılması İzmirlilere çok güzel müjdelerle dolu bir gün yaşattı diye düşünüyorum. Başbakanımız ve eşi çok büyük sevgi bir sevgi ile karşılandı. Son iki haftada ciddi bir motivasyon verdiğini düşünüyorum etkisini önümüzdeki süreçte göreceğiz. Hedef en iyi sonucu yakalamaktır. Siyaset bazen bir kaç saatte bütün dengelerin değişebileceği bir hali var. Hedefimiz bir önceki seçimin üzerine çıkmak. 2011'den daha iyi bir sonuçla seçimi tamamlamak" diye konuştu. 



AK PARTİ O CANLILIĞI KORUYOR 
Pazar günü kalabalık ve coşkunun alanda hakim olduğunu söyleyen Aydın Şengül, mitingin kötü geçmesini bekleyenler açısından hayal kırıklığı yarattığını ifade ederek "Miting beklediğimiz gibi oldu. Eski mitingleri arayıp karşılaştırmak doğru değil. Bundan sonra siyasi propaganda sistemi değişmeye başladı. İnsanların da alışkanlıkları zamanla değişiyor. Eskiden liderlerini göremeyenlerin mitinglerde görme ihtimali vardı. Artık televizyonlarda her gün üç defa kendi liderlerini dinleyebiliyor. Bu da biraz mitinglere olan ilginin azalmasına neden oluyor ama buna rağmen AK Parti hala o canlılığı ve diriliği koruduğunu pazar günü yapılan mitingle gösterdi. Bir şekilde de partisine sahip çıktığının ve heyecanların korunduğunun bir göstergesidir. Bunu da tabanımız gösterdi. Belki başkalarının hayal ettiğinin ötesinde bir miting gerçekleştirdik. Kötü geçmesini bekleyenler için Pazar günü ortaya çıkan tablo onlar için hayal kırıklığı oldu. Bir sessizlik var. Vatandaş çok fazla siyasi görüşünü falan belli etmiyor. AK Parti'nin 2011'deki oyunu koruyacağına inanıyorum" dedi. 

ARKADAŞLARIMIZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR 
Katılımdan memnun kaldıklarına dikkat çeken Ali Aşlık "Coşkulu bir kalabalık oldu. Güzel bir katılım oldu. Diğer mitinglerle kıyaslamak olmaz. Mitingimiz organize ve çok daha kalabalıktı. Şuanda biz İzmir'de yüzde 33 bantlarına oturmuşuz. Bizim alacağımız asgari oy bu. Daha yukarısı çalışarak olacak bir şeydir. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar" dedi. 

ASIL HEDEF 7 HAZİRAN 
Asıl hedefin 7 Haziran olduğuna dikkat çeken Hamza Dağ, "Güzel, kalabalık coşkulu heyecanlı bir miting oldu. Önümüzdeki süreçte aynı heyecan teşkilatımızın sahada çalışmasıyla devam edecek. Asıl final 7 Haziran'dadır. 7 Haziran için canla, başla çalışıyoruz. Gayet güzel bir miting oldu. Başbakanımız İzmir için ayrı ayrı esaslı projeler açıkladı. Konak Tüneli ve Başbakanlık Ofisi de açıldı" diye konuştu.



İZMİR SİYASETİ KABUK DEĞİŞTİRDİ 
Siyasette genel bir rehavet olduğuna dikkat çeken Rıfat Sait, tüm olumsuzluklara rağmen miting alanın kalabalık olduğunu ifade etti. İzmir'de üst üste yapılan mitinglerde herhangi bir kavganın yaşanmamasına dikkat çeken Sait, İzmir siyasetinin kabuk değiştirdiğini belirterek şöyle konuştu: "65 bin civarında bir kalabalık vardı. Bazılarına göre düşük olabilir çok sıkıntılı bir dönem. Bir yandan HDP'nin Kürtlere yaptığı baskı var bir yandan paralecilerin kendilerine özgü çalışmaları var. 9-10 tane seçim geçirmiş bir partiden bahsediyoruz. Bu seçim arifesinde hem vatandaşları hem de siyasetçileri oldukça yordu. Yorgunluk, siyasi bir rehavet var. Sadece AK Parti için geçerli değil. AK Parti çalışmalarında yeni bu heyecanı duyuyor. Sıcaklar ve önemli bir maç olmasına rağmen 65 bin kişi geldi. Erzurum ve Sivaslıların önceden organize edildiği için onlar gelemedi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi bir rakam. Başbakanımızın İzmir için önemli mesajları vardı. Başbakanlık Ofisi çok önemli bir gelişme. İzmir'e verilen önemi gösteriyor. Teşkilatta yaşlısı, genci hep beraber koşturdu. İnsanların hakkı ödenemez. Bir takım ideolojik saldırılar vardı. Artık bu olmuyor. Siyasiler gelip anlatıyorlar kavga olmuyor. İzmir kabuk değiştirdi. Kavga ve gerginlik olmasın. Bu açıdan iyi bir gelişme var. Ancak HDP bazı Kürt kardeşlerimizin mitinge gelmesini psikolojik baskıyla engellediğini öğrendik. HDP'nin barajı aşması mümkün değil. Potansiyellere yüzde 8 ya da 9'dur. CHP'nin HDP'ye destek veriyor. HDP'li değiller ama AK Parti'ye karşı düşmanlıkları var. Aday olmama rağmen ciddi bir şekilde çalışıyorum. Hatta adaylardan daha fazla çalışıyorum. İnşallah Allah karşılığını verecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.