Dolar 32,4951
%0.18
Euro 34,8485
%0.31
Altın 2.435,750
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan: “Haşhaşi değil, haşhaşlı çöreği biliriz”

Bakan: “Haşhaşi değil, haşhaşlı çöreği biliriz”

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmirlilerle ilgili yaptığı haşhaşi benzetmesine tepki göstererek, “Biz haşhaşi nedir bilmeyiz ama haşhaşlı çöreği iyi biliriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 10:56
İZMİRLİLER YANIT VERECEK

İzmir Iğdırlılar Dernekleri Federasyonu, Ardahan Göle İlçesi Tahtakıran Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Tokat-Zile Karabalçık Köyü Derneği ve Tokat-Zile Temecük Köyü Derneği’nin Kaynaklar ve Sarnıç’ta düzenlediği pikniklere katılan Bakan, partisine 7 Haziran’da destek istedi. Tokat-Zile Temecük Köyü Derneği’nin pikniğinde yöreye has haşhaşlı çöreği tattıktan hemen sonra konuşma yapması istenen Bakan, AKP Milletvekili Cuma İçten’in tepki çeken sözlerini eleştirdi. İçten’in İzmirlileri tanımadığını, gerekli yanıtın 7 Haziran’da verileceğini belirten Bakan, “Biz haşhaşi nedir bilmeyiz ama, haşhaşlı çöreği iyi biliriz. İzmirliler, gereken yanıtı 7 Haziran’da verecektir” diye konuştu.

EHLİBEYT VURGUSU

İzmir Iğdırlılar Federasyonu’nun pikniğinde vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılaşan Bakan, burada yaptığı konuşmada da konukların gönlünü fethetti.  Iğdırlıların ehlibeyt dostu olduğunu vurgulayan Bakan, “Iğdırlılar ehlibeyt nedir iyi bilir. Kerbela nedir iyi bilir. Sizler zulme karşı direnmiş insanlarsınız. Zulmün ne olduğunu çok iyi bilirsiniz. Gelin hep birlikte şu anda ülkede yaşanan zulme de bir son verelim” şeklinde konuştu. Bakan, piknik sırasında Tülay-Nihat Güler çiftinin 12 yıllık bekleyişin ardından doğan 6 yaşındaki kızları Nisanur Güler’in doğum gününe de katıldı. Bakan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte söylenen türkülere de eşlik etti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.