Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım'dan 7 Haziran değerlendirmesi: '330 da işimizi görür'

Binali Yıldırım'dan 7 Haziran değerlendirmesi: "330 da işimizi görür"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım genel seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım 'AK Parti olarak tercihimiz 367 ama 330 da işimizi görür' dedi. Binali Yıldırım'dan 7 Haziran değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 10:28
İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"ORTADA KALAN BİR İKİ KONU VAR"

Türkiye son 12 yılda güven ve güçlü irade sayesinde çok yol aldı. Her şeyi yaptık demiyorum ama altyapıdan eğitime sağlığa Türkiye'nin birikerek gelmiş bir çok sorununa çözüm ürettik. Küresel krize karşı en dirençli ülke Türkiye oldu. Şimdi Ak Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma diye bir derdi yok. Allah'ın izniyle AK Parti tek başına iktidar. Fakat konuşmamız gereken konu şu anda ortada kalan bir iki tane konu var, çözüme kavuşturulmamış. Çözüm süreci, yeni anayasa ve yönetim sistemi.

Bu konular geçmiş seçimlerden beri devam eden Türkiye'nin önündeki konular. AK Parti konuları çöze çöze geliyor. Ama bunların çözümü konusu anayasa gereği daha büyük çoğunluğa ihtiyaç gösteriyor veya uzlaşmayla bir çözüm ancak mümkün. Bu denendi. Fakat siyasi hayatımızla uzlaşma kültürümüz istediğimiz gelişmiş demokrasilerdeki gibi değil. Onun için ne kalıyor geriye, millete yine gideceğiz. Millet her şeyin çözümü. 

"330 DA İŞİMİZİ GÖRÜR"

Diyoruz ki AK Parti olarak biz şu darbe ürünü anayasadan artık kurtulalım. Darbeciler birer birer toprağına altına gidiyor ama anayasaları hala yürürlükte. Bir kere bu ayıptan Türkiye'nin kurtulması lazım. Bunun için de bize AK Parti olarak en azından 330 referanduma götürebilmek için, tercihimiz 367 ama, 330 da işimizi görür. Böyle bir destek istiyoruz vatandaştan.

DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMALARI

Koalisyon bir seçenektir, AK Parti hariç diyor. Bir kere burada ortaya koyduğu tezle sonuç örtüşmüyor. Koalisyondan korkmayalım diyor. 13 yıl öncesine gelelim 5 yıllığına seçilmişti MHP DSP ANAP 3,5 yılda bırakmak zorunda kaldı, neden acab? 26 banka battı, 50 milyar dolar gitti, Türkiye’nin üzerinden silindir geçti. O zaman herhalde Selahattin bey güncel konuları takip etmiyordu. Memurun emeklinin maaşını veremeyecek duruma gelmişlerdi, onun için bıraktılar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.