Dolar 32,2958
%-0.57
Euro 34,6389
%-0.48
Altın 2.409,160
%-0.56
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli’den iddia: Adaylardan biri Gülen Hareketi’nin…

Bahçeli’den iddia: Adaylardan biri Gülen Hareketi’nin…

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün TBMM'deki grup toplantısından sonra yaptığı açıklama, siyasi kulisleri karıştırdı. Bahçeli, olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkan adaylığını açıklayan isimlere sert çıktı. Bahçeli, Sinan Oğan'ın parti üyesi olmadığını dile getirirken, bir adayın ise Fetullah Gülen hareketinin siyasi figürü olduğunu ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 14:48
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Rus uçağının düşürülmesi konusunda hükümete destek veren Bahçeli, tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili de Tahir Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir" dedi. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, genel başkan adaylarına sert sözlerle yüklendi. 
MHP lideri Bahçeli Grup toplantısında ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

Artık geçmişten ders alarak geleceğe bakılmalıdır. Oyalanacak vakit yoktur. Boş işlerle avunulacak zaman da kalmamıştır. Türkiye kontrolsüzce tırmanan gerilimin tesirindedir. Ne Erdoğan'ın ne Davutoğlu'nun sığınacağı herhangi bir mazeret kalmamıştır. 64. Hükümet'le birlikte allame damatlar Türkiye'yi enerji cenneti yapmak için bakanlık koltuğuna oturmuşlardır. Nasılsa devir evlatlar, damatlar, dünürler, hısımlar, yandaşlar devridir.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ
28 Kasım günü Diyarbakır'da Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüştür 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Failin PKK'lı olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. Devletin düştüğü içler acısı hal hepimizi kahretmektedir. Tahir Elçi ismini duyunca timsah gözyaşları dökenler şehit polisleri ağızlarına alacak şerefli duruşu gösteremeyecek kadar çürümüşlerdir. Beyaz Toroslara davetiye çıkaran Davutoğlu olan biteni nasıl karşılamaktadır'

''SIFIR SORUN SIRF SORUNA DÖNÜŞMÜŞTÜR''
AKP'nin dış politikadaki tüm amaçları birer birer buharlaşmıştır. Kavgalı olmadığımız hiçbir komşu kalmamıştır. Sıfır sorun sırf soruna dönüşmüştür. Başbakan dış politikada hem sürekliliği hem de değişimi baz aldık dese de bu asılsızdır.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ
24 Kasım sabahı Hatay Yayladağı bölgesinde uçaklarımız Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağına müdahale etmiştir. Ölen pilot bir kaç gün önce Rusya'ya teslim edilmiştir. Türk hava sahasını ihlal eden taraf Rusya'dır. Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir. Rusya gerginlik ve kutuplaşma politkalarıyla Ortadoğu'ya iyice konuşlanmayı amaçlamaktadır.

''RUSYA KESİNLİKLE HAKSIZ VE ART NİYETLİDİR''
Rusya kesinlikle haksız kesinlikle art niyetlidir. Rusya'nın özür beklentisi tazminat dayatması ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır. Rusya'nın sınırlarımızda ne işi vardır'

''RUS UÇAKLARININ UÇACAK BAŞKA YERİ Mİ KALMAMIŞTIR'''
Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştı? Türkmen Dağı Türkün öz yurdudur ve Türk kalacaktır. Konu artık milli bir hal almıştır. Rusya karşısında yerimiz kuşkusuz Türkiye'nin yanıdır.'


BİR ADAY FETULLAH GÜLEN'İN TEMSİLCİSİ

Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP'de olağanüstü kongre için imza toplamaya başlayan genel başkan adaylarından birinin, Fethullah Gülen cemaatine bağlayarak, "Adaylardan bir tanesi Gülen hareketinin MHP'de görevlendirme girişimidir. Herkes aklını başına alsın" dedi.

Bahçeli şöyle konuştu;

"Olağanüstü kongre talepleri 1 Kasım seçiminden itibaren bazı şahıslar tarafından dile getirilmiştir. Bunların demokratik hakkıdır. Şu an 3 aday vardır. Bu arkadaşların demokratik hakkıdır. Bir tanesinin zaten aday olma hakkı yoktur. Davası  Yargıtay’dadır. Bazılarıysa gündeme gelmiştir. MHP’yi CHP’leştirme gibi kötü bir alışkanlığı vardır. İçinde birisi vardır ki Fethullah Gülen hareketinin MHP’de görevlendirme girişimidir. Bu ne ona, ne de kimseye fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın."

KİMİ KASTETTİ' 

Bahçeli'nin Genel Başkan adaylarından bir tanesi için, isim vermeden Gülen bağlantılı olduğuna ilişkin iddiası, Ankara'da siyasi kulisleri hareketlendirdi. MHP'de bugüne kadar Genel Başkan adayı olarak Sinan Oğan, Koray Aydın ve son olarak da Meral Akşener Genel Başkan adayı olacaklarının işaretini vermişti. 

Kulislere göre, Bahçeli'nin açıklamasında "bir tanesinin zaten aday olma hakkı yoktur, davası Yargıtay'dadır" sözleri, 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP'den ihraç edilen, ancak mahkeme kararıyla partiye geri dönen Sinan Ogan'ı işaret ediyor. 

Diğer adaylardan Koray Aydın, 7 Haziran seçimleri sonrasında bizzat Bahçeli'nin işaretiyle, MHP grubu tarafından TBMM Başkan Vekili seçilmişti. Aydın, 1 Kasım seçimlerinde de yine Trabzon'dan MHP milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti. Meral Akşener ise, 7 Haziran seçimlerine MHP İstanbul Milletvekili adayı olarak girmiş ve seçilmiş, ancak 1 Kasım seçimlerinde MHP milletvekili aday listelerine konulmamıştı.

O İSİM MERAL AKŞENER Mİ'
Al Jazeera’de Gonca Şenay'ın Bahçeli'ye yakın isimlere dayandırdığı haberine göre MHP liderinin 'Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü” olmakla suçladığı aday Meral Akşener. Bahçeli’ye yakın kaynaklar, “Devlet bey elinde belge, bilgi olmadan konuşmaz. Bir şey söylüyorsa bir dayanağı vardır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.