Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
64. hükümet güvenoyu aldı

64. hükümet güvenoyu aldı

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64'üncü hükümet, TBMM'de düzenlenen oylamada 315 oyla güvenoyu aldı. Öte yandan, güven oylaması devam ederken Başbakan Davutoğlu'nun iki yardımcısıyla hararetli konuşmaları geceye damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 13:02
TBMM Genel Kurulu’nda dün yapılan güvenoylaması uzun bir görüşmenin ardından gerçekleşti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında toplanan Genel Kurul, önce HDP’nin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün, daha sonra CHP’nin “iktidarın basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran uygulamaların demokrasiye olan etkilerinin araştırılması” için verdiği önergeleri görüştü.

Elçi’nin öldürülmesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar nedeniyle daha önceki hükümetlerde yarım saatlik oturumda tamamlanan güvenoylaması, bu kez 4.5 saat sürdü. Önergelerin gündeme alınması reddedildi.



315 KABUL, 194 RET
Tartışmaların ardından güvenoylamasına geçildi. 509 milletvekilinin katıldığı oylamada, 64. Hükümet’in programı 315 oyla kabul edildi. 194 milletvekili ise ret oyu verdi. Başbakan Davutoğlu teşekkür konuşmasında şunları söyledi:



EN AYKIRIYA TAHAMMÜL
“Aldığımız oy oranı yüzde 49,5’tir, ama şu andan itibaren bütün milletimizin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Başbakanı ve vekiliyiz. Hiçbir yerden gelen olumlu öneriye kulaklarımızı tıkamayacağız. En aykırı görüşlere dahi tahammül ve anlayışla yaklaşacağız.İki ricam olacak. Birinci ricam; üslup ve muhteva açısından seviye ve nezaketi her zaman en üst düzeyde tutalım. İkinci ricam; empati yapalım. Önce biz empati yapacağız. 



Getirdiğimiz her yasa teklifinde ‘Acaba muhalefette olsak ne düşünürdük’ diye değerlendireceğiz ve ona göre revizyon yapmaktan çekinmeyeceğiz. Sizden de ricam, siz iktidarda olsaydınız en kritik zamanlarda ‘Nasıl karar alırdık’ diye düşünüp ona göre bize eleştiri yöneltmeniz.
Son hava sahası olayında yaşadığımız gibi, eleştirmeden önce bir an sizin iktidarda olduğunuzu düşünün ve ‘Buna müsamaha gösterir miydik’ diye düşünerek eleştirin.



Milletim adına ricam muhalefet partilerine, geliniz normal, düzenli bütçemizi bu zaman dilimi içinde çıkaralım ve 4 yılın önünde en sağlam adımı hep beraber bütün meclis olarak atmanın onurunu taşıyalım. Size teşekkürleri bizzat ifade edeceğim. Bunu pazarlık konusu yaparsak, vakit kaybedersek hepimiz kaybederiz.



LİMİTSİZ ZİRVE ÇAĞRISI
İnşallah ilk fırsatta da sayın genel başkanlarla önümüzdeki 4 yılın temel konularını da görüşecek şekilde, önü açık, limiti olmayan bir görüşme talebinde bulunacağım. Bu görüşme gerçekleşirse en temel sorunlar da dahil olmak üzere, orta ve uzun vadeli reformlarla ilgili bilgi aktaracağım ve destek talep edeceğim.”

GECEYE DAMGA VURAN KARE



Güven oylaması devam ederken Başbakan Davutoğlu'nun iki yardımcısıyla hararetli konuşmaları geceye damgasını vurdu...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.