Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukatlara mülteci semineri

Avukatlara mülteci semineri

Merkezi İstanbul'da bulunan ve mültecilere yönelik Türkiye'nin tek sivil toplum örgütü olarak çalışan Mülteci Merkezi İzmir'de Avukatlara yönelik olarak uzmanlaşma semineri düzenledi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2016 - 15:00
İZMİR - Mülteci merkezi ve Hollanda mülteci konseyinin ortaklığında AB Standartları ve Hollanda Örneği ışığında 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği Çerçevesinde Hassas Durumdaki Sığınmacıların Korunması konulu Uzmanlaşma semineri İzmir Kaya Prestij otelde cumartesi günü gerçekleşti. Seminerin açılış konuşmasında Mülteci merkezi başkanı Oktay Durukan Mülteci sorununun Türkiye'nin bir gerçeği olduğunun altını çizdi.



Durukan ülkemizin yeni bir mülteci akını ile karşı karşıya kaldığını ve bu durumda hassas durumda bulunan mültecilerin yani kadınlar, hamile kadınlar ve refakatsiz çocukların sorunlarının da ön plana çıktığını bu nedenle böyle bir çalışma yapma kararı aldıklarını belirtti. Çalışmaya İzmir Barosunun desteğinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Durukan katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek bundan sonra İzmir barosu ile daha sıkı bir işbirliği gerçekleştireceklerini ve proje ve çalışmaları İzmir barosu ile paylaşacaklarını ifade etti.


Hollanda Mülteci Konseyi adına seminere katılan ve sunum yapan avukat Angelina Van Kampen 2013 yılında Hollanda'ya sığınma başvurusu yapan mülteci sayısının 9.838 olduğunu ancak bu sayının 2015 yılında 43.093 ulaştığını ve Hollanda hükümetinin bu artış karşısında talebi karşılamakta zorlandığını ve Türkiye'deki rakamları gördükten sonra Türkiye'yi daha iyi anladıklarını ifade etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları örneğinde mülteci haklarını değerlendiren Kampen İzmir'li meslektaşlarıyla birlikte olmaktan çok keyif aldığını belirtti.


Toplantıda İzmir Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezinden sorumlu yönetim Kurulu üyesi avukat Nuriye Kadan da Mülteci sorununa insani olarak yaklaşmak gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. Kadan, "Hassas durumdaki mültecilerin kadınların, hamile kadınların engellilerin ve refakatsiz çocukların durumuna kayıtsız kalamazdık. İzmir Barosu kadın Hakları merkezi ve Çocuk Hakları Merkezinde gönüllü olarak çalışan meslektaşlarımız bu uzmanlaşma eğitimine çok ilgi gösterdi ve çok faydalı oldu" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.