Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Asansör Zirvesi’ne katılmayan Bayır ve Çam’dan sert çıkış

Asansör Zirvesi’ne katılmayan Bayır ve Çam’dan sert çıkış

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üzerinde uzlaşılacak, mutabakatla belirlenecek aday arayışı kapsamında ilçe başkanlarının ardından bugün tarihi Asansör’de İzmir milletvekilleri ile gerçekleştirdiği, ardından akşam saatlerinde belediye başkanlarıyla yapacağı görüşmeye sert çıktı. Bayır’ın ardından Asansör Zirvesi’ne katılmayan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da deyim yerindeyse ‘kazan kaldırdı'. Başkan Kocaoğlu’na toplantıya katılmayacağına dair mazeret belirtmediğini söyleyen Çam, “Mazereti varmış demiş benim için. Mazeretimiz nedir bunu Aziz Bey’den duymak istiyoruz." diye konuştu. Asansör Zirvesi’ne katılmayan iki vekil sert konuştu

  • Ege Postası
  • 25.12.2017 - 17:20

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Başkan Aziz Kocaoğlu’nun davetine katılmayan CHP İzmir Milletvekili ve İl eski Başkanı Tacettin Bayır, partilerinde böyle bir gelenek olmadığını belirterek, görüşmelere çağrılan ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının rencide olduğunu savundu.

İL DELEGELERİNİ DE İLÇE BAŞKANLARINI VE BELEDİYE BAŞKANLARINI DA RENCİDE EDER

CHP’li vekil Tacettin Bayır, il delegelerinin iradesinin ipotek altına alındığını ve bunun doğru olmadığını da vurgulayarak, “İl delegelerinin iradesini ipotek altına alarak yapması doğru değil. O zaman il delegesini niye seçti? Aziz Bey atasın bir il başkanı geçsin gitsin. İl delegelerini rencide eder. İlçe başkanlarını topluyor, belediye başkanlarını topluyor. Bu da rencide eder” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerine başta CHP İzmir İl Başkanı olmak üzere örgütün bu tür görüşmeler yapması gerektiğini dile getiren Tacettin Bayır, durumdan memnuniyet duymadıklarını söyledi.

İL BAŞKANI ONUN AMİRİ STATÜSÜNDEDİR, AMİRİNİ KENDİ SEÇMEMELİ, DOĞRU DEĞİL

İzmir Milletvekili Bayır, “Bizler bu işin büyükşehir belediye başkanının organize etmesinden memnun değiliz. Doğru değil. Nasıl ki örgüt büyükşehir belediye başkanının kendi seçeceği komisyonlardaki arkadaşları seçemiyorsa, genel sekreterini seçemiyorsa, sayın belediye başkanımız  da il başkanını- ki İl Başkanı onun amiri statüsündedir, grup başkanıdır aynı zamanda- yani amirini kendi seçmemeli. Doğru değil. 35 yıllık parti geleneğimizde ben böyle bir şey görmedim. Bu yüzden de katılmayı uygun bulmadım. Katılan arkadaşlarım da kendi kişisel görüşlerini oraya iletmişlerdir.”

GENEL BAŞKAN TARAFINDAN KENDİSİNE VERİLMİŞ BÖYLE BİR GÖREV YOK

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun bugün Asansör Zirvesi’nin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘bilgisi dahilinde’ yaptığını açıklamasını da eleştirdi:

“Genel başkan tarafından kendisine verilmiş böyle bir görev yok. Sadece tesadüfi orada, Ankara’ya geldi gitti, sonra bu işe kalkıştı. Böyle bir şey yok. Seçilmiş bir büyükşehir belediye başkanı bu. Kendisi bunu yapabilir de bunu böyle ulu orta söyleyemez.”

MUSA ÇAM: HERHANGİ BİR MAZERETİM YOK, KENDİSİNE MAZERET BELİRTMEDİM

Bayır’ın ardından Asansör Zirvesi’ne katılmayan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da deyim yerindeyse ‘kazan kaldırdı’.

CHP Vekili Musa Çam, üzerinde uzlaşılacak isim arayışıyla ilgili toplantılar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, partide ayrışmaya neden olup, nefret ve kini üretmekle suçladı.

Başkan Kocaoğlu’na toplantıya katılmayacağına dair mazeret belirtmediğini belirten Milletvekili Musa Çam, “Mazereti varmış demiş benim için. Mazeretimiz nedir bunu Aziz Bey’den duymak istiyoruz. Mazeretimizin ne olduğunu söylerse bunu öğrenmiş oluruz. Herhangi bir mazeretim yok. Kendisine herhangi bir mazeret belirtmedim” diyerek başladı sözlerine.

ÇAM: HER TÜRLÜ DAYATMAYA KARŞI ÇIKTIM, BUNDAN SONRA DA KARŞI ÇIKACAĞIM

Partisinde seçimlerin nasıl yapılacağı ve nasıl aday olunacağının Tüzük’te yazılı olduğunu, her türlü dayatmaya karşı olduğunu kaydeden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “CHP’de seçimlerin nasıl yapılacağı, nasıl aday olunacağı Tüzük’te yazılıdır. Ben buna inanan ve bu çerçevede hareket eden bir siyasetçiyim. Her türlü dayatmaya bugüne kadar karşı çıktım, bundan sora da karşı çıkmaya devam edeceğim” diye konuştu.

ÇAM: ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ, PARTİDE AYRIŞMAYI-NEFRETİ VE KİNİ ÜRETTİ

Vekil Çam, açıklamasını daha fazla sertleştirerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu partide kin, nefret üretmekle suçladı:

“İki dönem önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde oturup il başkanını belirleme, il yönetimini belirleme, PM’yi belirleme yaparken düşünmesi gerekirdi. En son yapılan il kongresinde siyasete beraber girdiği Nevzat Kavalar’ı ve onu belediye başkanı olarak öneren Alaattin Yüksel’i birini sağına birini soluna alarak salona girmesi gerekirken, sadece Alaattin Beyi koluna alıp girdiği zaman birleştirici-bütünleştirici-tek aday hamlesini o zaman yapmalıydı. Aziz Bey, ne yazık ki üzülerek söylüyorum partide ayrışmayı, nefreti ve kini üretti. Sevgi, saygı, kardeşlik ve huzuru tüketti”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.