Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu vekillerle buluştu: Kimsenin haddi ya da hakkı yok

Kocaoğlu vekillerle buluştu: Kimsenin haddi ya da hakkı yok

CHP İzmir İl Kongresi sürecinde aday arayışı için sürdürülen toplantılarda bugün milletvekilleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Tek adayı arayışı söz konusu değil, mutabakat adayı arıyoruz” dedi. Kocaoğlu, yüzde 10 imzayı bulan tüm parti üyelerinin aday olabileceğini de vurgulayarak, "Bunda bir sakınca yok. ‘Olmasın’ diye kimsenin söyleme hakkı ya da haddi yok" diye konuştu. Kocaoğlu vekillerle buluştu

  • Ege Postası
  • 25.12.2017 - 15:18

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - 7 Ocak'taki il kongresi öncesi, uzlaşı adayı arayışını geçen hafta ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıyla başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün de milletvekilleriyle bir araya geldi. Tarihi Asansör'deki toplantı sonrası basın mensuplarına bilgi veren Kocaoğlu, amaçlarının süreci katılımcı bir anlayışla yürütmek olduğunu belirterek, “Bunun özü süreci belirlemek. Katılımcı bir anlayışla süreci belirlemek ve herkesin bilgisi dahilinde, CHP kanaat önderlerinin  ilçe başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin milletvekillerimizin görüşünü alarak bir süreç başlatıyoruz. Bu süreçte Genel Başkan’ımızın bilgisi dahilinde yapılıyor” dedi.

“İLKE PRENSİP KONUŞUYORUZ”

Milletvekillerinden programı uyanların katıldığını katılamayanların mazeret bildirdiklerini de söyleyen Kocaoğlu, “Milletvekillerimiz  durumu uygun olanlar katıldılar. Onlarla beraber sürecin nasıl gitmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. İsim konuşmuyoruz. İlke ve prensipleri konuşuyoruz. Sonra da hep birlikte sonuca vardığımızda yine hep birlikte açıklama yapacağız. Kriterler belirliyor. Hepimizin bildiği kriterler. İzmir’i kucaklaması, çalışkan olması gibi bir çok kriter var. Onları tartıştık” ifadelerini kullandı. 

“TEK ADAY SÖZKONUSU DEĞİL”

Tek aday konusunda tartışmaların ortaya atıldığını hatırlatılan Başkan Kocaoğlu bu algının yanlış olduğunu vurgulayarak, “Tek aday konusu söz konusu değil. Yanlış değerlendirilmiş bir konu. Mutabakat sağlamak. Yüzde 10 imzayı bulan tüm parti üyelerimiz aday olabilir. Bunda bir sakınca yok. ‘Olmasın’ diye kimsenin söyleme hakkı ya da haddi yok. İsteyen 65 -70 imzayı bulan aday olur. Biz katılımcı süreçten neyi anlıyoruz, herkesin fikrini almak düşüncesini almak. Biz de zenginleşiyoruz. Bu süreçte sonuca ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

DESTEKLEDİĞİM BİR ADAY YOK

Desteklediği bir aday olup olmadığı sorulan Kocaoğlu net bir yanıt verdi. "Aklımda bir isim olsa bu süreci yürütmezdim, arayışa girmezdim" diyen Kocaoğlu, “Desteklediğim bir isim olsa benim böyle bir katılımcı arayışta ne işim olur. Kafamda bir isim var da onun için yapıyorsam o benim kişiliğime de duruşumada uymaz. O arayışa da girmem” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun vekillere “Zaman zaman iki dönem daha buradayım dediğime bakmayın. Sağlıklı bir değişime hazırlanıyorum” dediği öğrenildi.

"BAŞKANLAR BULUŞMASININ KONUYLA ALAKASI YOK”

Başkan Kocaoğlu. Zirveye katılmayan vekillerle ilgili 'tepki' iddialarını duymadığını belirterek akşamki belediye başkanları toplantısının arayışla ilgisi olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Vekillerin katılmamalarıyla ilgili tepki gelmedi. Asuman Ali Güven İl Başkanımız katılacaktı annesi rahatsızlanmış. Genel Sekreterimiz Kamil Bey Bulgaristan’da. Musa Çam, Tacettin Bayır ve Selin Hanım katılamadı mazeretleri vardı. Genel Başkan’ı zaten çağırmadık. İl Başkanları toplantısıyla çalışmalarımız sürecek. Akşamki belediye başkanları yemeği başlattığımız her ay bir belediye başkanını konuğu olarak görüş alışverişi yaptığımız bir süreç. Bu konuyla alakası yok."

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Kocaoğlu'nun CHP'nin İzmir milletvekilleriyle Tarihi Asansör'de gerçekleştirdiği toplantıya Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Zeynep Altıok Akatlı, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Atilla Sertel, Murat Bakan, Mustafa Balbay katılırken, İl Başkanı Asuman Ali Güven’in annesi rahatsızlandığı için katılamayacağını bildirdi.

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ise daha önceden Bulgaristan'da ayarlanan bir program nedeniyle toplantıya katılamayacağını bildirmişti. Musa Çam ve Tacettin Bayır’ın ise toplantının amacına tepki gösterdikleri için katılmadıkları öğrenildi. Bayır ve Çam'ın Dikili İlçe Örgütü'yle bir araya geldiği belirtildi. Selin Sayek Böke de toplantıya katılmazken, katılmamasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.