Dolar 32,2646
%-0.23
Euro 34,8169
%0.02
Altın 2.412,010
%0.77
Bist-100 10.279,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arıtman sansüre karşı: O panel yapılacak

Arıtman sansüre karşı: O panel yapılacak

Çocuk istismarı konusunda yapılacak panelin konuşmacıların yetersiz bulunması nedeniyle iptal edilmesine tepki gösteren Arıtman, “Bizi durduramayacaklar. Paneli 22 Ocak'ta yapacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2013 - 12:14
İZMİR - Cengizhan İlköğretim Okulu’nda yapılmak istenen çocuk istismarı ile ilgili panelin, uygunsuz görülerek iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Panelin konuşmacılarından birisi olan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (ÇİDEM) Başkanı ve CHP İzmir Eski Milletvekili Dr. Canan Arıtman, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’nın “Panel konuşmacılarının yeterli olup olmadığı tartışma yarattı” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. “Yeterliliğimi sınayamazlar” diyen Arıtman, “35 yıllık jinekologum ve 10 yıllık milletvekilliği süremde çocuk istismarı üzerine çalıştım. Bu konudaki yeterliliğimi sınamak Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne mi kald? Bence onlar çocuk istismarını önlemeyi değil, aksine önlememeyi düşünüyorlar” dedi.


BİZE GEREKÇE FARKLI BİLDİRİLDİ

Yapacakları panelin ana konusunun çocuğun cinsel istismarı olduğunu, derneklerine bu konunun uygun bulunmaması nedeniyle panelin iptal edildiği yönünde bilgi verildiğini belirten Arıtman, “Asıl mesele yeterlilik değil, cinsel istismar konusunu gündeme getirmeme çabasıdır. Bu konuların üzerine ne yazık ki hep örtüyoruz. Ayrıca derneğimizin yönetim ve üye yapısı akademisyenlerden oluşuyor. Bünyemizde Prof. Dr. Suat Çağlayan gibi çok önemli isimler var. Eğitim çalışmalarımızı da onların kontrolünde hazırlıyoruz. Eğer bu konuda mücadele etmezsek daha uzun yılar 3’üncü sayfa haberlerini, içimiz acıyarak görmeye devam ederiz” diye konuştu.

22 OCAK'TA YAPACAĞIZ
9 Ocak Çarşamba günü yapılacak toplantının iptal haberinin salı günü akşam saatlerinde kendilerine bildirildiğini belirten Arıtman sözlerini şöyle sürdürdü; “Korkunç yasakçı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Velilerin bu konuda bilgilendirilmesini istemiyorlar. Çünkü bu zihniyet 9 yaşında bir çocukla evlenmeyi uygun görüyor. Ege Bölgesi'nde bu konuda çalışan tek sivil toplum kuruluşu olarak öğrencileri, veliler ve öğretmenleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Buna kimse engel olamayacak. İptal edilen toplantıyı da Gaziemir Belediyesi'nin desteği ile bir semt evinde 22 Ocak'ta yapacağız.”

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün panelle ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, ilçe milli eğitim müdürü ile görüştüğünü, konunun tekrar incelenmesini istediğini belirtti. (Gazete Dokuz Eylül)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.