Dolar 32,5218
%0.26
Euro 34,9335
%0.55
Altın 2.430,690
%-0.33
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altınpark’a kardeş proje

Altınpark’a kardeş proje

İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Konak Belediyesi’nin ‘İzmir Kültür Turizminin Geliştirilmesine Yönelik 960 Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi’ destek almaya hak kazandı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2012 - 10:43
İZMİR-  Mimari projeleriyle başta Avrupa Mimarlık Ödülü olmak üzere İzmir’e birçok ödül getiren ve kentin binlerce yıllık tarihini günümüzle buluşturan Konak Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçiriyor. Altınpark arkeolojik kazı alanının bitişiğinde yer alan 960 Sokak ve çevresinin düzenlenip geliştirilmesine yönelik çalışma başlatan belediye, ‘İzmir Kültür Turizminin Geliştirilmesine Yönelik 960 Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi’ni uygulamaya hazırlıyor. İZKA tarafından da desteklenen proje ile Basmane bölgesinin gelişimi hız kazanacak.

Tarihi olduğu kadar turizm açısından da büyük önem taşıyan Basmane’deki yeni projeyle birlikte bölge yükselişe geçecek. Konak Belediyesi desteğiyle tamamlanan Altınpark arkeolojik kazıları sonrası bu alanda da özellikle tarih turizmine yönelik hazırlıklar başladı. Kazı alanının yanında bulunan Tarihi Altınpark Kıraathanesinin, rölöve, restitüsyon ve restorasyonu, Altınpark Arkeolojik Alanında Çevre Düzenleme ve Üst Örtü Projesi Basmane’ye turist akını yaşatacak.

Zaman tüneli

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Basmane ve Altınpark’ın Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan başlayıp Agora kazı alanından geçen ve Anafartalar Caddesi ile Oteller Sokağı'nı takip ederek Aya Vukla Kilisesi'ne ulaşan tarihi ve turistik gezi güzergahı üzerinde yer aldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“960 sokak sadece bir yol ya da geçiş güzergahı değil. Bir yanında tarihi evler, diğer yanında Roma dönemine dayanan Altınpark, bir başında Tarihi Altınpark Kıraathanesiyle bir zaman tüneli. Restorasyon çalışmalarıyla, projelerle kentler daha güzel bir görünüme kavuşabilir. Ancak bizim yapmak istediğimiz, güzel bir sokağın, güzel bir evin çok ötesinde. Kenti güzelleştirirken tarihi korumak, turizm gücünü arttırmak, kent ekonomisine katkı koymak gerekiyor.”

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.