Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık deyince İzmir

Sağlık deyince İzmir

Hasta ve yaşlı bakımı konusunda Türkiye’de incelemelerde bulunan Hollandalı eğitimciler, örnek kent olarak İzmir’i seçti.

  • Ege Postası
  • 22.11.2012 - 10:41
İZMİR-  Hollanda Yüksek Öğrenim Enstitüsü’nün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen konuklar, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret etti. Merkezi Ankara’da bulunan Hollanda Yüksek Öğrenim Enstitüsü temsilcileri ve Hollandalı eğitimciler, ‘hasta bakımı ve girişimcilik’ üzerine sorularını Başkan Tartan’a yöneltti. 
Hollanda Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı enstitü üyeleri, İzmir’in sağlık kenti olduğunu vurgulayarak İzmir’de bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Proje koordinatörü Nurcan Taşer, Hollanda nüfusunun yüzde 60’nın yaşlı olduğunu hatırlattı ve “İzmir hem sağlık kenti hem Hollandalıların iyi tanıdığı bir şehir. Biz de sağlık üzerine bir proje gerçekleştiriyoruz. Yaşlı ve hasta bakımı ile girişimciliği birleştiren bir çalışma tasarlıyoruz. Bu konuda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da değeli fikirlerini almak istedik” diye konuştu.
Sağlık turizminin başkenti: İzmir
Hollandalı konukların sorunlarını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in sağlık altyapısına sahip olduğuna dikkat çekti. Şifalı otları, temiz doğası, organik gıdaları, jeotermali ve daha birçok özelliğiyle İzmir’in “sağlık turizmini başkenti” olduğunu belirten Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Sadece yerel yönetici olarak değil daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığım dönemden gelen deneyimle de özellikle belli bir yaş üzeri grup sağlık ve sosyal güvenlik sorunlarını biliyorum. Bu yüzden Hollandalı eğitimcilerin yaptığı çalışma gerçekten önemli. Ben siyaset hayatım boyunca bireyler, kentler için, toplum için sağlıklı bir yaşam oluşturulmasına katkı koymaya çalıştım. Şimdi sık sık söylenen sağlık turizmini bundan on beş yıl önce ‘İzmir sağlık turizminin başkent’ olmalı diyerek dile getirdim. Demek ki o söylemi havada bırakmamışız ki biz Konak’ta göreve geldikten sonra sağlık yatırımı beş kat arttı.”
“Geriatriye yatırım yapılmalı”
İzmir’de sağlık alanında özellikle turizme yönelik yatırımların devam etmesi gerektiğine değinen Başkan Tartan, özellikle geriatrinin önem taşıdığını belirterek “Sağlık alanında yatırımın sürekli olması gerekiyor. Sadece Türkiye’de değil dünyada da özellikle geriatri konusunda yatırım yapmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.