Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak yine karıştı

Alsancak yine karıştı

STK’lar, sendikalar, siyasi partiler ve sivil vatandaşlardan oluşan büyük bir kalabalık Berkin Elvan için yeniden Alsancak’ta bir araya geldi. Polis yürüyüşe yine aynı noktada biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.Polisin sert müdahalesi sırasından korkutan görüntüler ortaya çıktı. Eylemcileri dağıtmak isteyen çevik kuvvet ekiplerinin attığı biber gazlarından bazıları evlere kadar uzandı.

  • Ege Postası
  • 13.03.2014 - 14:40
İZMİR- İzmir’de dün gece 97 gözaltı ve 15 kişinin yaralanmasıyla biten yürüyüşün yürüyüşün ardından binler Berkin Elvan için yeniden Alsancak’ta bir araya geldi.Yaklaşık 2 saat süren arbedenin ardından kitle Gündoğdu Meydanı'na çekildi. Burada sloganlarla hükümeti protesto etmeye devam etti. Çevik kuvvet ekipleri 1.Kordon Caddesi üzerinden TOMA'larla birlikte Gündoğdu'ya yöneldi. Burada barikat kurmuş olan eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Kalabalık dağıldı. Gazdan etkilenenler caddedeki apartman, kafe ve barlara sığındı. 
 Gündoğdu Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 19.00 sıralarında toplanan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup, Cumhuriyet Meydanı'na doğru 'Hükümet İstifa', 'Berkin'in katili hükümet' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gruptan bazıları bir partinin seçim bayraklarını indirerek ateşe verdi. Cumhuriyet Meydanı girişinde önlem alan polis ekipleri, meydana girmek isteyen gruba müdahale etti. TOMA araçları grubun üzerine su sıktı. Protestocular da polise karşı havai fişek attı.






 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.