Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'ın gündeminde şehit derneği, tuvalet ve 'Filizler'

Akpınar'ın gündeminde şehit derneği, tuvalet ve 'Filizler'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, son günlerde belediyeyle ilgili gündeme gelen 3 önemli konuya meclis toplantısında açıklık getirdi. Akpınar, Şehit Aileleri Derneği'ne randevu vermemesi, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nın yanına tuvalet yapılması ve Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'nin işleyiş sistemiyle ilgili çıkan haberlere sert çıktı. Akpınar'ın gündeminde şehit derneği, tuvalet ve 'Filizler'...

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 20:51
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Karşıyaka Belediyesi Mart Ayı Birinci Meclis Oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

Akpınar, son günlerde belediyeyle ilgili gündeme gelen 3 önemli konuya açıklık getirdi. Akpınar, Şehit Aileleri Derneği'ne randevu vermemesi, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nın yanına tuvalet yapılması ve   Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'nin işleyişiyle ilgili yapılan 'para havuzu' haberlerinde ortaya atılan iddialara sert çıktı.



ŞEHİT ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN
Şehit Aileleri Derneği'ne randevu vermemesi ile ilgili şahsına, belediyeye, meclise ve Karşıyaka'ya saygısızca, insafsızca saldırılarda bulunulduğunu ifade eden Akpınar, “Şehitlerimiz gazilerimiz bizim için değerlidir. Hiç kimse şehit üzerinden, bayrak üzerinden siyaset yapmasın. Sosyal ve siyasi yaşamımda bu olaylara bakış açımı hepiniz biliyorsunuz. Derneğin randevu talebini reddetmişim algısı yaratılıp belediyemizin farklı bir alana çekilmeye çalışılmasına sessiz kalacağımı kimse beklemesin. Belediye başkanları kamu görevi yürütüyor. Her an herkesle görüşecek diye bir kanun maddesi yok. Karşıyaka Belediye Başkanı hiç kimseyle görüşmüyor eleştirisi kimse yapamaz. Sokaktayım. Herkesle görüşüyorum. Randevularıma da sadık bir insanım. Randevu uzuyorsa bizzat kendim dışarı çıkarım “Randevu uzuyor bekleteceğim” derim. Randevu vermediğim iddiası yalandır. Bir sürü dernek var. Her dernekle görüşme kurulum yok. Enerjim de yetmez. Dernekler randevu talep ediyor. Elimden geldikçe kendim görüşüyorum. Bazen başkan yardımcılarıma yönlendiriyorum. Bu derneği de başkan yardımcılarıma yönlendirdim. Kabul etmediler. Yapacakları etkinlikler ve işlerle ilgili proje tartışması yapılsın diye başkan yardımcıma yönlendirdim. Ortaya atılan iddialara ve çıkan haberlere üzüldüm. Sanki şehit gazi ailelerini hesaba katmıyormuşuz algısı yaptılar. Bunu ülkede en son yapacak kişi benim. Dernek başkanının ne olduğunu herkes biliyor. Böylesi iyi olmuş. Neden vermediğiminde haklılığını ortaya çıkardı” ifadelerini kullandı.



FOTO YANIT!
Zübeyde Hanım Antı Mezarı'nın yanına tuvalet yapılmasıyla ilgilide kamuoyunda farklı bir algı yaratılmaya çalışıldığının altını çizen Akpınar, kabirin yanına yapılan tuvaletle ilgili tartışma yaratılarak siyaset yapıldığını öne sürdü.

Fotoğraflarla göstererek kabirle tuvalet arasında iddia edildiği gibi 3 metre değil 30 metre olduğunu söyleyen Akpınar, tuvaletin anıttan da yüksek olmadığını ifade etti.

Akpınar şunları söyledi;

“20 yıldan beri orada tuvalet vardı. Metruk haldeydi. Parklar Müdürlüğümüz selvi dikerek o alanı kabirden ayırdı. Cami cemaatinin tuvalet ihtiyacını karşılayacağı bir yer olmalı. Zübeyde Ana'mızı herkes seviyor. Kabri var orada. Kimse rol çalmaya kalkmasın. Tartışma konusu haline getirmesinler. Orası Anıtları Koruma Kurulu kararıyla yıkıldı. Cami Koruma Derneği'nin talebi üzerine plan çizdik. Anıtlar Kurulu'na gönderdik tuvaletin yer altına alınması için. Anıtlar Kurulu belediyemizin yer altı talebine ret kararı verdi. Orada park var. Çocuklar oynuyor. Süreç içinde aileler talepte bulundu. Cami cemaati de talepte bulunuyordu. 'Yer gösterin' diye yazı yazdık. Kurul bize yıkılan yerine yerine yapılma şartı koydu. Yanlış bir algı yaratılıyor. Tuvaletin kabirle yan yana bir durumu söz konusu değil. '3 metre yanı' dediler. 3 metreyse olacak iş değildi ama 30 metre fark var. 'Anıttan yüksek' dediler tuvalet için. Gidin bakın böyle bir durum söz konusu değil.”



ONUR MADALYASI
Akpınar Karşıyaka'nın Filizleri Projesi'nin işleyiş sistemiyle ilgili oluşan tereddütlere de açıklık getirdi.

Akpınar, burs verilecek öğrencilerin titiz bir çalışmayla seçildiğine dikkat çekti ve, “ Öğrencinin Karşıyaka'da yaşayıp yaşamadığına bakılıyor. Ailevi durumuna bakılıyor. Sosyolog arkadaşlarımız burs alacak olan aileyi yerinde ziyaret ediyor. Doğruysa o çocuğumuz burs almaya hak kazanıyor. Bekleyen arkadaşlarımız var katılımcı sayısını bekliyoruz. Ne kadar fazla katılımcı olursa çocuklarımız bu işten faydalanıyor. Kim olursa olsun destek vermek istesin herkesi kabul ediyoruz. Para olan yerde sıkıntı olur. Hassas bir durum olduğu için 'vakıf dernek kurmayacağız' dedik. Burs vermek isteyen esnaf apartman çocuğumuzla muhatap olacak. Herkes burs verdiği çocuğu biliyor. Bir yere para yatırılmıyor. Direk çocuğun hesabına para yatırılıyor. Biz bursla ilgili bir havuz oluşturmadık. Çocuklara burs imkanı sağlamak kötü bir şeyse ben bu kötülüğü yapıyorum. Bir çocuğun hayatını kurtarmak kötülükse yapıyorum. Bunu da mezarıma onur madalyası olarak götüreceğim. Bu sistemi itibarsızlaştırmaya çalışanlar gariban çocukların ahlarını alacak. Ne kadar tasarruflu belediye başkanı olduğuma herkes tanıklık ediyor. Belediyeye bir şey alacağımız zaman kılı kırk yarıyoruz. Projenin tanıtım filminde oynayan oyuncuların hiçbiri para almadı. Önemli bir sosyal sorumluluk projesine destek oldular. Kimseye de ilerisi için söz vermedik.

Şuan da beklentilerimin çok altında. 150 öğrenciyle başladık. Şuan da 301 öğrencimiz var. Bu yeterli değil. Yurt dışından fon almıyoruz. İş adamları milyonlar vermiyor. Tamamen gönüllülük esasıyla yurttaşlar bir araya geliyor. Ciddi dramatik hayat hikayeleri var. Ben yalvarıyorum Ne olur çocuklarımıza destek çıkın. Bir paket sigara paranızı, bir duble rakı paranızı ayırın bir araya gelin çocuklarımızı okutun. Çok önemli bir iş yapıyoruz. Ülkede ne yazık ki bilim sanat kenarda teröre karşı can güvenliğini korumaya alştırılan bir insan topluluğu haline getirilmeye çalışılıyor. Ne olursa olsun teröre alışmayacağız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.