Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan yolsuzluk iddialarına yanıt verdi

Başkan Arslan yolsuzluk iddialarına yanıt verdi

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan, son günlerde basında yer alan belediyeye yönelik yolsuzluk iddiaları ile 'bankamatik çalışan' eleştirilerine yanıt verdi. Arslan, belediyeden maaş almaları nedeniyle eleştirilerin göbeğindeki İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, İl Başkan Yardımcıları Niyazi Arslan, Dilek Bilgin ve İl Eski Başkan Yardımcısı Ali Karabay'ı savundu. Arslan, kendisinin ve belediyenin başarısının gölgelenmek istediğini ifade etti, "Çiğli halkı beni iyi tanır" dedi. Yolsuzluk iddialarını yanıtladı, dört ismi savundu ve ekledi:

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 12:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan, son günlerde basında yer alan yolsuzluk iddiaları ve 'bankamatik çalışan' eleştirileri üzerine basın toplantısı düzenledi.

'ARKANIZDAYIZ' MESAJI
Arslan, basın toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Belediye meclis üyeleri ve muhtarlar basın toplantısı sırasında Arslan'ın arkasında yer aldı.

DÖRT İSMİDE SAVUNDU!
Arslan, 2014 Sayıştay denetim raporlarına atıfta bulunup belediyenin iki şirketinin genel müdürlerinin( CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan- CHP İzmir İl Eski Başkan yardımcısı Ali Karabay) özel yaşamlarının ele alınmasının ve belediyeye suçlamalarda bulunulmasının etik olmadığını ifade etti. Arslan, 'bankamatik çalışan ' eleştirilerine maruz kalan İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin'i de savundu.

Arslan, iddialarla ilgili şunları söyledi;



ARSLAN'I BEN ATAMADIM!
“Niyazi Arslan belediyemizin hakim ortağı olduğu Çibel Limidet Şirketi’ne 2014 Mart ayı içerisinde genel müdür olarak atanmıştır. Ben ise göreve 04.04.2014 tarihinde başladım. Yani belediye başkanı seçildiğimde, Niyazi Arslan zaten şirketin genel müdürüydü. Niyazi Arslan’ı ben genel müdür olarak atamadım. Ayrıca belediyede yaptığım incelemelerde Niyazi Arslan’ın sahibi olduğu Kalan İnşaat Limited Şirketi, şirket müdürü olduktan sonra ve benim başkanlığım döneminde belediyeye her hangi bir ürün satışı yapmamıştır.”

KARABAY'IN YOLSUZLUĞU SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
“Ali Karabay, yine belediyemizin hakim ortağı olduğu Çiğli-Bel Ltd. Şti’nin genel müdürüdür. Belediyemizin sosyal tesisi olan Akvaryum Kafe Restoran da Çiğli-Bel tarafından işletilmektedir. Çiğli-Bel’in belediyeye araç kiralama gibi bir faaliyeti yoktur. Çiğli-Bel Ltd. Şirketi mali müşavirlerin denetiminde sürekli kontrol altındadır. Ali Karabay’ın genel müdür olduğu Çiğli-Bel Ltd Şti’nde herhangi bir suiistimali ve yolsuzluğu söz konusu değildir.”

BİLGİN MAAŞINI HAK ETMİŞTİR
“Gazete haberlerinde adı geçen Dilek Bilgin; benden önceki belediye başkanının görevi döneminde belediyemizin hizmet taşeronluğu işini yürüten Kafesan Ltd. Şti’nde göreve başlatılmıştır. Ben göreve başladıktan sonra da çalışmaya devam etmiştir. Verdiğimiz görevler ve ürettiği hizmetler çerçevesinde aldığı maaşı hak ederek çalışmıştır. Ancak sosyal medyada kendisine yapılan linç girişimine kayıtsız kalmayıp istifa etmek zorunda kalmıştır.”

MERTOĞLU'NUN BAŞARISI GÖZ ÖNÜNE ALINDI
“CHP Çiğli İlçe Başkanımız Zeynel Mertoğlu, sivil toplum örgütlerinde yöneticiliği de olan bir siyasetçidir. Belediyemizde şirket personeli olarak çalışırken CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevine talip olmuştur. Seçimler sırasında bir takım haksız eleştiriler karşısında işinden istifa etmiştir. İlçe başkanı seçildikten sonra daha önce belediyemizde çalıştığı görevdeki başarısı göz önüne alınarak tekrar Kafesan Ltd. Şti.’nde göreve başlatılmıştır. Verilen görevler çerçevesinde işini yaparak, emeğinin karşılığı aldığı maaşı hak ederek çalışmaktadır. Haberde sözü geçen miktarda da bir ücret almamaktadır.



KAYIP YOK YERLERİNİN TESPİTİ YAPILDI
“Binek araçların belediye kayıtlarında görülmediği yalan ve yanlıştır. Tam tersi kayıtlarımızda görülmektedir. Ancak talepte bulunan belediyelere ve kardeş belediyelere hibe olarak verilmişlerdir. Ancak üzerlerinde haciz işlemi olduğu için noter kaydı işlemi yapılmamış ve kayıtlarımızdan düşülmemiştir. Kayıp diye yazılan cep telefonları ve bilgisayarlar da kayıp olmayıp görevliler tarafından kullanım yerleri tespit edilmiş ve Sayıştay müfettişlerine bildirilmiştir Belediyemize teslim edilmesi gereken 173 daire ve 8 dükkan ile ilgili olarak şunları söylemek istiyorum. Belediyemizin üç ayrı gayrimenkulüne 10.06.1998 tarihinde alınan 70 ve 72 nolu belediye meclis kararlarına binaen kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile yapılmalarıyla ilgili ihaleye çıkarılmış, süreç içinde belediye başkanı olurları ve encümen kararları ile devirleri yapılmış süre uzatımları verilmiştir. En son 06.12.2013 tarihinde gayrimenkulleri kat karşılığı sözleşmeyle yapan firmalara 4 yıllık süre uzatımı verilmiştir.04.04.2014 tarihinde göreve geldiğimden sonra yaptığım araştırmalar sonucunda; yapılıp teslim edilmeyen dairelerin var olduğunu öğrendim. İlgili yüklenici firmalara 17.07.2014 tarihinde ihtar çektirerek, belediyemizin hisselerine düşen inşatların tamamlanarak belediyemize teslim edilmelerini talep ettim. Ayrıca 2014 yılı Sayıştay denetlemelerinde konu incelemeye alınmıştır. Sayıştay soruşturma süreci devam etmektedir. Belediyemizde verilen süre uzatımları çerçevesinde işlemlerin yaptırılması konusunda gerekli ikazları yapmaya devam etmekteyiz. İnşaatlar yapılıp belediyeye teslim edilmediği takdirde hukuki yollara başvurup belediyemizin haklarını yargı yoluyla takip edeceğiz.”

BAŞARI GÖLGELENMEK İSTENİYOR
Arslan geçtiğimiz yıl aynı eleştirilere yanıt verdiğini hatırlattı, “ Aynı konular bu yıl yine ısıtılarak, sanki yeni bir olaymış gibi tekrar gündeme getirilmiştir. Bu tür haberler Çiğli ve İzmir’de herkes tarafından gözle görülen Çiğli Belediyesi’nin başarısını gölgeleme haberleridir. AKP’nin Çiğlimize yönelik siyasi çalışmalarının bir tezgâhıdır” dedi.

YARGI MESAJI
“Çiğli halkı beni çok iyi tanımaktadır” diyen Arslan şöyle devam etti;
“Belediyemizde bir takım yanlışların ve suistimallerin yapılmasına hiçbir zaman yol vermeyeceğim. Muslukları kapatılan bazı kişilerin ve ayrıca birileri adına hareket eden bazı yayın kuruluşlarının, belediyemize yönelik giderek artan saldırılarına hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Asparagas haberler ile şahsımıza yapılan haksız saldırılara karşı da yargı önünde haber soracağız.”

SİYASİ AMAÇLAR UĞRUNA YIPRATILIYORUZ
Ortaya atılan iddiaların geçmiş dönemlerden kaynaklandığını öne süren Arslan,  “Benden önceki dönemlerde olan bir takım konular biz yapmışız gibi önümüze konuyor. Görevde olduğumdan bu yana hiçbir çalışanımın hakkını gasp etmedim. Hiçbirini rahatsız etmedim. Bütün memurlar yerlerinde çalışmakta. Kişi çalıştığı sürece hizmet ettiği sürece kimseyi yerinden etmeyeceğim. Kişi işini suistimal etmediği sürece işine devam edecek. Emeğinin de başımızın üstünde yeri vardır. Siyasi amaçlar uğruna belediyemizin yıpratılmaya çalışılması bizi üzmektedir” dedi.

BAŞKANLIK MİRAS KALMADI
Arslan koltuk kaygısının olmadığının altını çizdi, “
 Benden önce maaşlar ödenmiyordu. Çöp eylemleri oluyordu. Biz geldik maaşlar ödeniyor. Hizmet üretiyoruz. Alacaklılara alacakları ödendi. Biz iyi yoldayız. İyi yolda olamaya da devam edeceğiz. Bizleri yıpratmaya çalışanların korkusundan dolayı, ‘Güzel işler yapmaya başladılar. Vergi ile SGK’yı da ödemeye başladı. Böyle giderse çivi çakacak buradan gitmeyecek. Nasıl yapalım da bombalayalım, hakarette bulunalım, başkanı nasıl engelleriz' çalışması içindeler. Yıllarca aday adayı oldum. Aday olmadım diye kopmadım. Partililik görevime devam ettim. 3 yıl sonra gelirim veya gelmem hiç umurumda değil. Başkanlık bize miras kalmadı ki. Başkası gelebilir. Benim yerine başka biri aday gösterilsin ona destek olurum” ifadelerini kullandı.



AVDAN-KARADAĞ TAKİP ETTİ
Öte yandan basın toplantısını sürpriz isimler takip etti. Belediye Başkanı Arslan'a muhalif tavırları nedeniyle ilçe yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevkleri talep edilen dört meclis üyesinden Mustafa Avdan ile Süleyman Karadağ Arslan'ın açıklamalarını dikkatlice takip etti. İkili diğer meclis üyeleri gibi Arslan'ın arkasında geçmedi. İddiaların hedefindeki isimlerden İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan da salonda yer alan isimlerden oldu. Arslan da basın toplantısını yerinden takip etmeyi seçti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.