Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi'nde cami tartışması!

Konak Meclisi'nde cami tartışması!

Mart ayı birinci meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde Çınarlı’da bulunan İl Özel İdaresi’ne ait eski hizmet binasına ait alanda yapılması planlanan protokol camisi tartışmalara yol açtı. Bakanlığın son düzenlemesinin ardından bir kez daha yargıya taşınan süreçle ilgili son sözünü söyleyen Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Milli Emlak’tan gelen itirazların tamamını veto etti. 'Paralel' çıkışı ve Bakan Yıldırım'a hodri meydan

  • Ege Postası
  • 01.03.2016 - 20:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliği ile dini tesis alanına çevrilen Çınarlı’daki eski Özel İdare binasıyla ilgili planlama süreci noktalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Konak Belediyesi de taşınmazlardaki mevcut plan kararlarını korudu ve Milli Emlak tarafından gelen itirazları reddetti. Belediye meclisinin onayına sunulan talep AK Parti grubunun karşı çıkmasına karşın, CHP’li üyelerin ret oyları ile geri çevrildi.


 
“HAKSIZLIĞI SAĞIR SULTAN BİLE DUYDU”
Defterdarlık Milli Emlak Dairesi tarafından sunulan itirazların kabul edilmesini isteyen ve belediyenin tutumunu eleştiren AK Parti’li üyelere yanıt veren Başkan Sema Pekdaş, “İzmir’de İl Özel İdaresi’nden kalan malların paylaştırılmasında yaşanan haksızlığı sağır sultan bile duydu. Özel İdare kapatılmadan önce İl Genel Meclisi kararı ile Konak Belediyesi’ne tahsis edilen iki ayrı alan vardı. Burada Çocuk Evi ile Kadın Sığınma Evi yapılacak iki taşınmaz belediyemize verildi. Konak Belediyesi tahsislerin gereği belediye meclisi kararı ile plan tadilatı yaptı, proje işlemleri başlatıldı. Özel İdare kapatılınca taşınmazları paylaştırıldı. Kanunda açıkça “Burada başlayan işlem varsa mülk o kuruma tahsis edilir” hükmü var. Biri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne diğeri de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne verildi. Bu karara karşı dava açtık ve karar lehimize oldu. Çocuk yuvası yapılacak olan alan bir sonraki toplantıda paylaşım komisyonu tarafından bize verildi ancak diğeri yargı kararına rağmen İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Burada konu plan değil. Elbette İzmir’in böyle bir camiye ihtiyacı var. Ancak Maliye’nin elinde başka arsalar da var. Hakkaniyet sağlanmalı. Onaylı planlarda burası ibadet alanı değil, belediye hizmet alanı, park ve yol” dedi ve Defterdarlık tarafından sunulan itirazların hukuka aykırı olduğunu belirtti.


 
PEKDAŞ’TAN FLAŞ “PARALEL” ÇIKIŞI
Pekdaş ayrıca, geçtiğimiz hafta kente gelerek İzmir halkı ile buluşan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerine yönelik katkıların İzmir kulüplerine de sağlanmasına yönelik önerilere de, “Çarşı sadece bir taraftar grubu değil haksızlıklara uğramış bir siyasi oluşumdur. Onlarla ilgili iddianameyi siz de biliyorsunuz. Paralel savcıların hazırladığı iddianameler sonucunda mağdur edilmiş, haklarında müebbet hapis istemi ile dava açılmış bir gruptur. Bu ülkede hukukun yanlış uygulanması sonucunda herkesin paralel savcılar tarafından terör örgütü olarak değerlendirilmesine karşı dayanışmayı önce sizin yükseltmenizi beklerdim. Bu tavrınız talihsizdir. Burada yaşadıkları hukuksuzlukları anlatan kitaplarını tanıttılar” şeklinde karşılık verdi.


 
“BEŞ DEĞİL, ON VERİRİZ!”
Başkan Pekdaş, diğer hafta sonu oynanacak Göztepe-Kayseri Erciyesspor maçı için İzmirli taraftarlar adına 5 otobüs isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı’nın bu talebine “Biz şov adamı değiliz. Hizmet adamıyız. Beş değil, gerekirse on otobüs veririz. Gerçek ihtiyaç neyse ona uygun çalışma yaparız” karşılığını verdi.


 
BİNALİ YILDIRIM’A HODRİ MEYDAN
Diğer yandan oturumun dilek ve temenniler kısmında Başkan Pekdaş’a yüklenen AK Parti’li Abdullah Siyahkoç, son dönemde basında verdiği demeçlerle meclis üyelerini eleştirmesine tepki gösterdi. Konak Tünelleri ile ilgili tartışmalı sürece ve konuyla ilgili açıklamalara da değinen ve “Keşke muhatabınız da karşınızda olsaydı” diyen Siyahkoç’a yanıt veren Pekdaş, “Çalışacaksanız çalışın, önünüze geçen yok. Çıktığım bütün televizyon programlarında Binali Yıldırm’ı da davet ettim. Gelsin onunla da tartışırım. Kim geliyorsa onunla tartışırım. Açık davetimdir, herkesle her şeyi tartışabilecek kapasiteye sahibim” şeklinde konuştu.


 
ÖZSIR KADINLARA DEĞİL, ERKEKLERE EŞİTLİK İSTEDİ
Oturumda flaş bir çıkışın altına imza atan AK Parti’li Üye Ünal Özsır ise, ‘Kentte kadın var’ temasıyla ilgili şu öneride bulundu: “Kentte kadın var teması sanki ayrımcılık oluşturuyor gibi geldi. Kentte erkek var da diye yapacak mıyı? Adına verilen değeri yansıtsın. Dinimiz de kadına en büyük değeri vermiştir. Dolayısıyla günümüzde kadına şiddetin yaygın olduğu dönemde ‘Kadına saygı var’ şeklinde değiştirmesi daha uygun olur” dedi. Başkan Pekdaş da, “Kadının varlığını kabul edeceğiz. Biz bir sene önce buna dikkat çekmek istedik. Kadınlar dolmuşların son yolcusu olmaktan korkuyorsa, ne kadar saygı duyarsanız duyun olmaz. Saygıdan önce varlığını kabul etmek önemlidir. Kadınların varlığını her alanda normal görelim.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.