Dolar 32,5948
%0.33
Euro 35,0146
%0.12
Altın 2.451,610
%0.63
Bist-100 9.763,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar geldi, o isim küllerinden doğdu!

Akpınar geldi, o isim küllerinden doğdu!

Yerel seçimlerin ardından koltuğa oturan yeni belediye başkanları bürokratik hamleler yapmaya devam ediyor. Rekor oyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar,Cevat Durak döneminde birçok yetkisi elinden alınan ve 3 yılı aşkın süredir sağlık işleri eski binasında görev yapan başkan yardımcısı Kadri Bilgin’i yeniden aktifleştirdi. 8 birimin kendisine bağlandığı öğrenilen Bilgin belediye binasına da dönüş yapmış oldu.Öte yandan Akpınar’ın çok istediği Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’ın Karşıyaka’ya geçişi rafa kalktı. Yunak için Konak'ta imza toplandı.

  • Ege Postası
  • 17.04.2014 - 14:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 30 Mart yerel seçimlerinde koltuğa oturan belediye başkanları, bürokratik hamleler yapmaya devam ediyor.
 
İLK DEĞİŞİM ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNDE
 Karşıyaka’da rekor oyla belediye başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar’dan hamle üstüne hamle geliyor. Geçtiğimiz günlerde ilk iş olarak Özel Kalem Müdüründe değişikliğe giden Akpınar,  eski başkan Cevat Durak döneminde özel kalem müdürü olarak işe başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in kızı Tuğçe Şahin’in yerine Keziban Yıldırım’ı  özel kalem müdürü yapmıştı.
 
YENİDEN BELEDİYE BİNASINA DÖNDÜ
Akpınar’dan belediye bürokrasisinde ikinci hamle geldi. Akpınar, eski Başkan Durak tarafından  2011 yılında bir çok yetkisi elinden alınan ve Çamlık’taki  sağlık işleri müdürlüğü eski binasına  gönderilerek uzun zamandır pasif durumda bırakılan başkan yardımcısı Kadri Bilgin’i aktif hale getirdi. 4 yıldır sadece sağlık işleri müdürlüğünün kendisine bağlı olduğu Bilgin’e aralarında İmar ve Fen İşleri müdürlüklerininde olduğu 8 birimin bağlandığı öğrenildi. Resmi yazı eline ulaşan  Bilgin, 4  yıl aradan sonra Karşıyaka Belediye binasına da dönüş yapmış oldu. Bilgin’in ayrıca Kent A.Ş yönetim kurulu üyesi de olduğu öğrenildi.

 
26 YILDIR BELEDİYEDE
Nevzat Çobanoğlu döneminde belediyede göreve başlayan ve Cihan Türsen zamanında da belediye başkan yardımcısı olan harita mühendisi Bilgin 26 yıldır belediyede çalışıyor. Bilgin, CHP İzmir İl yöneticisi Dilek Bilgin’in de eşi…
  
YUNAK GELEMİYOR
Öte yandan, babası merhum Kenan Akpınar’ın çok sevdiği Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’la birlikte çalışmak isteyen ve bu doğrultuda Yunak’ı Konak’ın yeni başkanı Sema Pekdaş’tan isteyen Akpınar’a istediği haber gelmedi. Pekdaş’ın Yunak’ı bırakmak istemediği ve “sana bu süreçte ihtiyacım var” dediği belirtilirken Yunak’ın gitmemesi için belediye çalışanları ve bürokratlarının 250’ye yakın imza toplandığı öğrenildi. Yunak’ın da  yakın çevresine “toparlanması gereken işler var. Konak’ta bana ihtiyaç var. Şimdilik Karşıyaka’ya geçme durumu rafa kalktı” dediği öğrenildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.