Dolar 32,2801
%-0.18
Euro 34,7759
%-0.1
Altın 2.397,290
%0.16
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akgül'den koltuk kavgası ve vefa çıkışı

Akgül'den koltuk kavgası ve vefa çıkışı

CHP'deki imza karmaşası ve tartışmalarına İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül de katıldı. Akgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tartışmaları eski bir yönetici olarak üzülerek izlediğini vurguladı, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partimizin kazandığı heyecan ve aldığı başarılı sonuçlardan sonra başlayan koltuk kavgası, yerel seçimler öncesi ne yazık ki, partimize zarar vermektedir" dedi. Akgül, değişim isteyenlerden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye de sert tepki gösterdi, "Dün gelenler bugün ahkam kesiyor" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 03.08.2018 - 17:01

EGEPOSTASI - Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK'nın, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğini hatırlatan CHP İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül, bu süreçte İnce’nin gösterdiği performansın mutluluk yarattığını belirtti, "Ancak; seçimden hemen sonra Sayın İnce ve etrafında olan partililerimiz kendi istikbali için koltuk kavgası uğruna partimizi büyük bir tartışmanın ve kaosun içine çektiler" dedi.

Akgül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"Partimizde yaklaşık 20 gündür başarısızlığın faturası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine çıkarılmak isteniyor. Oysa Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce kampanyası süresince “1. turda seçileceğim” diyerek iddiasını ortaya koymuş ve seçim sonuçları açıklandığında bırakın ilk turda seçilmeyi ikinci tura kalmayı başaramamıştır. Kendisine sağlanan bütün imkanlarına rağmen seçimleri kazanamayan İnce ve etrafında olanların kurultay istemesi hayli şaşırtıcı bir durumdur. Sanki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisi aday olmamış, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aday olmuş ve seçim kazanmamış gibi eylem içinde ve partinin genel merkezine yönelik eleştiriler yapmalarına anlam vermiş değilim.
Aslında partimizin içinde yaşanan “koltuk kavgasını” ne tartışacak zaman ne de bunlarla uğraşacak dönemdir. Yerel seçimlere aylar kala daha güçlü bir Cumhuriyet Halk partisi yaratmak yerine kalkmış “belediye başkanını belirleme kavgası içinde olan bazı isimlerin yarattığı “parti içi kavga” görüntüsü yaratanlar kesinlikle hesap vermelidir. Bu düşünceler ile devam eden ve dün sona eren imza sürecinin bittiği gün Karşıyaka İlçe Danışma Kurulunda kürsüye çıkan İzmir Milletvekilimiz Mehmet Ali Çelebi seçimlerde televizyon televizyon dolaşarak kurulan sandıklar ile ilgili ve CHP Genel merkezimizde kurulan sistemle ilgili ahkam kesitken sonra seçim gecesi yaşanan aksiliklerden sonra bunun sorumlusunun genel merkezimiz olduğunu açıklamaları ve bundan dolayı genel merkezimize yönelik eleştirileri kesinlikle art niyetli bir değişikliktir. 

Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin mutlu Akpınar’ın danışma kurulunda ifade ettiği gibi “dün partiye gelenler bugün kalkmış ahkam kesiyor” 
Hayatında CHP için tek bayrak asmayan ve sallamayan Mehmet Ali Celebi’bin boyunu aşan açıklamaları kınıyor ve yaptığının vefasızlık olduğunu ifade etmek istiyorum. 

Partimizin seçimlerden hemen sonra yerel seçimlerde ayağa kalkarak başarılı olması bütün Cumhuriyet Halk Partililerin en büyük arzusudur. Bu duygularımı kamuoyu ile paylaşır saygılarımı sunarım. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.