Dolar 32,3709
%0.04
Euro 34,8301
%0.11
Altın 2.399,940
%0.13
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akdemir aday adaylığını açıkladı

Akdemir aday adaylığını açıkladı

İzmir'in genç siyasetçilerinden Şener Akdemir 25. Dönem İzmir 2. Bölgeden Milletvekilliği için yola çıktığını kişisel Facebook hesabından duyurdu.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 10:54
İzmir'in genç siyasetçilerinden Şener Akdemir 25. Dönem İzmir 2. Bölgeden Milletvekilliği için yola çıktığını kişisel facebook hesabından duyurdu. CHP'de Önseçim, Adalet ve Demokrasi başlığında bir yazıyla adaylığını duyuran Akdemir, genel merkez kontenjanının fazla olsa da ön seçim kararının parti içi demokrasi açısından önemli olduğunu vurguladı. Ön seçime gireceğini belirten Akdemir, gençliğin partide artık sadece broşür dağıtıp, bayrak asan bir gurup olarak görülmesini değiştirmek ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde ahde vefayı egemen kılmak için çalışacağını vurgulayarak iktidar yolunun bu yolla daha çabuk geleceğini söyledi. Akdemir, 2011 Milletvekili seçimlerinde İzmir 1. Bölgeden aday gösterilmiş ve Türkiye'nin en genç milletvekili adaylarından biri olmuştu. Akdemir, ön seçime gireceğini açıklayan en genç aday adayı olma özelliğini de taşıyor. 

İşte Akdemir'in yaptığı o açıklama; 

CHP’de ÖNSEÇİM, ADALET ve DEMOKRASİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli örgütü, sevgili yoldaşlarım;
7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine az bir süre kala parti örgütümüzün yoğun talebi neticesinde Parti Meclisince birçok ilde olduğu gibi İzmir’de de tüm üyelerin katılımıyla, hâkim denetiminde ön seçim yapılması kararı alındı.14 Şubat 1999’dan bu yana yapılmayan ve özlenen ön seçim, örgütümüzde sevinçle karşılanırken kontenjan sayısının yüksek olması burukluğa neden oldu. Kontenjan sayısının yüksek olmasına rağmen ön seçim kararı parti içi demokrasi açısından önemli bir gelişmedir.
Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partililere düşen en büyük görev parti içi rekabet yani ön seçim sona erdikten sonra hep birlikte özgürlük mücadelesine başlamaktır. Bu mücadelede yer alması gereken en etkili ve en mücadeleci ruha sahip kadın ve gençlik örgütleridir.
8 yaşından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde olan mahalle seçimlerinden, il kongrelerine, kurultaylara kadar partinin siyasi davranışlarını, atlattığı tarihi badireleri okuyan, bir kısmına tanık olan bir genç olarak diliyorum ki, rahmetli genel başkanımız Bülent Ecevit’in dediği gibi, gençlik YENİDEN partinin öz gücü olmalı ve partimizi iktidara taşımalıdır. İktidar olma yolundaki bir diğer etken de kadın örgütleridir. Kadın yönelik şiddetin %1400 oranında arttığı, vahşi kadın cinayetlerinin işlendiği bir ülkede Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütlerinin devrimci bir duruş sergilemeleri gerekmekte ve kendilerini temsilen parlamentoya devrimci olduğuna inandıkları kadıları göndermelidirler. Elbette ki partimize yıllarca emek vermiş, çilesini çekmiş, iktidarı özleyen büyüklerimiz de unutulmamalı ve gereken ahde vefa onlara da gösterilmelidir. Ön seçime giderken örgütümüzün en doğru kararları sandıkta vereceğine inanıyorum.
2011 yılında Türkiye’nin en genç Milletvekili Adaylarından biri olarak İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı oldum(2. Bölgeden başvuru yapmış olmama rağmen, genel merkez tarafından 1. Bölgeden aday gösterildim). Listelerin açıklandığı gün seçilemeyeceğimi adım gibi bilerek partimin bana verdiği bütün çalışmaları elimden geldiğince günahıyla, sevabıyla, hatasıyla, doğrusuyla en iyi şekilde yapmaya çalıştım.
Aradan geçen 4 yılda biraz daha öğrenip biraz daha olgunlaşarak siyasetin pratikte neleri içerdiğini biraz daha kavrama şansı buldum. Bu 4 yıl içerisinde ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal anlamda gerilediğine hep beraber tanık olduk. Gezi Direnişi’nin yaşandığı bu süreçte nasıl bir iktidar tarafından yönetildiğimizi en acı şekilde öğrendik.
Bütün bunları bir araya getirerek uzun bir düşünme ve karar sürecinden sonra Cumhuriyet Halk Paritsi İzmir 2. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı olmaya ve ön seçime girmeye karar verdim. Bu kararı genç kardeşlerim ve partiye emek vermiş, alın teri dökmüş büyüklerimin destekleriyle aldım. Henüz 29 yaşında bir genç olarak çok tecrübeli kişilerle ön seçimde yarışacağım. Çünkü biliyorum ki parti içi DEMOKRASİYİ en ADİL şekilde üyelerimiz sandığa ön seçimde yansıtacaktır. Kapalı kapılar arkasında hiçbir ittifaka girmeden, şuna oy vermeyin bana oy verin demeden, parti örgütümüze yani ailemize kendimi ve yapmak istediklerimi anlatacağım ve kendimi, kimseye değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin fedakâr ve cefakâr örgütüne emanet edeceğim. Yüksek seçim bütçeleriyle ya da sponsorlarla yola çıkan bir aday değilim. Son derece küçük bir seçim bütçesiyle bu yola adım atıyorum. Adında HALK olan bir partinin üyeleri olarak bir diğer görevimiz ise siyasetin sadece üst sınıfa mahsus ve ekonomik özgürlüğü geniş olan kişilerin yer aldığı bir mecra olmaktan çıkarmaktır. Yoksul halk kitlelerinin ve orta alt sınıfa mensup insanların siyasette ve ülke yönetiminde görev almaları gerektiğine inanıyorum.
Seçildiğim takdirde de gençliğin bu partinin yan gücü değil, YENİDEN öz gücü olması için, devrimci gençlerin parti ve ülke yönetiminde pay sahibi olması için çalışacağım. En büyük hayalim; partimizde ahde vefayı egemen kılmak ve gençlerin sadece broşür, afiş dağıtan, bayrak asan bir kitle olarak görülmesinden ülkeyi yönetecek öz güvene ve yeteneğe sahip olduğunu bütün Türkiye’ye gösterdiği günü görebilmektir. İktidarın yolunun bu şekilde daha hızlı açılacağına inanarak devrimci selamlarımı sunuyorum…
Şener Akdemir 
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili A. Adayı

Şener Akdemir Kimdir'

1985 doğumlu olan Şener Akdemir, Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(İng) bölümüne 2004 yılında girdi. Öğrenci Kulüpleri ve üniversite etkinliklerinde çalıştı. 2007-2009 yıllarında Uluslararası İlişkiler Kulübü Genel Sekreterlik görevini üstlendi. 2009 yılında yapılan Öğrenci Konseyi seçimlerinde Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçildi. 2010 yılında mezun olan Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi’nde ki çalışmalarını hızlandırdı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu ve Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olarak listelerde yer aldı. Seçimlerin ardından Almanya’da Berlin School of Economics and Law’da Avrupa Ekonomileri daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti’nde Southwestern University of Finance and Economics’de Çin Ekonomisi olmak üzere iki yüksek lisans tamamladı. Rusya-Çin Enerji İlişkileri, enerji stratejileri, yenilenebilir enerji ve enerji dış politikaları üzerine akademik çalışmalar yaptı. Yüksek Lisans tezini Rusya-Çin Enerji İlişkileri ve Çin’in Yenilenebilir Enerji Kaynakları üzerine yazdı. Akademik çalışmalarına Sosyoloji alanında devam eden Akdemir, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu’nda Kurucu Diplomatlar Konseyi Başdanışmanı, İdari İşler Sorumlusu ve simultane tercüman olarak çalışmaktadır. Akdemir ileri düzeyde İngilizce bilmektedir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.