Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ademhan, 'Başkanlık sistemi 12 Eylül'ün devamıdır'

Ademhan, "Başkanlık sistemi 12 Eylül'ün devamıdır"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, "Başkanlık sistemi demokratik kazanımları geriye götürür" dedi. HDP'li Ademhan seçim değerlendirmesi ve başkanlık sistemi çıkışı

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 09:17
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirmeyi istediği başkanlık sisteminin 12 Eylül darbe rejiminin devamı olduğunu  söyledi.
Dernek ziyaretlerine ve halk toplantılarına katılan, Ademhan, HDP’nin başkanlık sistemini engelleyecek tek siyasi güç olduğunu kaydetti. 
HDP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ferhan Ademhan, 7 Haziran’a günler kala çalışmalarına hız verdi. Ademhan, çeşitli STK’lara yaptığı ziyaretlerde, Erdoğan’ın savunduğu, AKP’nin de programına dahil ettiği başkanlık sistemini eleştirdi.

KENAN EVREN DE DEVLET BAŞKANIYDI
Ademhan, Erdoğan’ın sözünü ettiği ‘Türk tipi başkanlık’ sisteminin demokratik kazanımları ortadan kaldıracak bir yapı olduğunu vurgulayarak,“Erdoğan’ın başını çektiği devletçi-despotik burjuvazi, 13 yıldır nefes aldırmadıkları bir toplumu susturmak için başkanlık sistemini getirmeyi hedefliyor. 12 Eylül Darbesi nasıl ki, işçilerin, emekçilerin ve tüm demokrasi güçlerinin kazanımlarını gasp edip Kenan Evren’i ‘devlet başkanı’ yaptıysa, 13 yıldır, kendisi dışındaki hiçbir toplumsal güce yaşam hakkı tanımayan AKP, halkın her türlü hakkını başkanlık sistemi ile gasp etmeyi hedefliyor. Bu nedenledir ki, başkanlık sistemi 12 Eylül’ün devamıdır ve gericidir” diye konuştu.

DEMOKRASİ KAZANIMLARI GASP EDİLİYOR
AKP’nin demokratlıkla herhangi bir ilgisinin olmadığının altını çizen Ademhan, “Zaten Erdoğan’ın Ankara’da bir saray yaptırması giderek Ortadoğu’nun despotik liderlerine benzediğinin göstergesidir. Oysa Türkiye’nin 100 yıla yaklaşan bir cumhuriyet ve demokrasi deneyimi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan olmayı bir türlü başaramayan yaveri Ahmet Davutoğlu, ülkemizin demokrasi birikimini reddeden bir projenin peşindedir” sözlerine yer verdi.

AKP’Yİ, HDP DURDURUR
HDP’nin parti olarak seçime girmesinin de AKP’ye ve statükoya karşı en ilerici tavır olduğunu ifade eden Ademhan, “Bugün Erdoğan’ın başkanlık hayallerini kesinkes bitirecek tek siyasi hareket HDP’dir. HDP, barajı geçerek demokratik siyasetin güçlenmesini sağlayacaktır. AKP’nin Türkiye üzerine kurguladığı senaryo 7 Haziran’da HDP’nin meclise girmesiyle çöpe atılacaktır. Erdoğan, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sözünü hayatı boyunca unutamayacak” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.