Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Acısını yüreğine gömdü, okuma yazma öğrendi

Acısını yüreğine gömdü, okuma yazma öğrendi

Bayraklı Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Nafiz Gürman Semt Merkezi’nde düzenlenen okuma yazma kursundan 25 kadın mezun oldu. Mezunlar arasında iki yıl önce Alaybey Tershanesi’nde yaşanan kazada şehit olan işçi Cafer Kırbaş’ın annesi Azime Kırbaş ile Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e yerleşen hemşire Zeva Ashad da yer alıyor.

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 10:23
Bayraklı Nafiz Gürman Semt Merkezi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi okuma yazma kursuna katılarak başarıyla bitiren 25 kadına diplomaları verildi. Diploma törenine birçok kadın çocuklarıyla birlikte katıldı. 2013’te Alaybey Tershanesi’nde yaşanan kazada şehit olan işçi Cafer Kırbaş’ın annesi Azime Kırbaş kursu başarıyla tamamlayanlar arasında yer aldı. Azime Anne bu dönem acısını yüreğine gömdü adı gibi azmetti, okuma-yazmayı öğrendi. Kurs katılım belgesini gönüllü AÇEV öğretmeni Serpil Giray’ın elinden aldı. Okuma yazma öğrenmek için geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıran Kırbaş, oğlunun şehit olması nedeniyle derslere katılamamıştı.

SURİYE’DE HEMŞİREYDİ

Mezun olan bir diğer kursiyer ise Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e yerleşen hemşire Zeva Ashad oldu. Üniversite mezunu olan Zeva Ashad AÇEV ve Bayraklı Belediyesi ortaklığında düzenlenen kursta okuma yazma öğrendi. Kısa sürede Türkçe üzerinde hakimiyet kuran Ashad kursu başarıyla bitirdi. Ashad, “Abimle birlikte Türkiye’ye geldik. Annem ve Babam Suriye’de kaldı. Orada Hemşireydim. Burada mesleğimi yapamıyorum, mesleğimi çok özledim. İlk zamanlar konuşmakta ve anlamakta güçlük çekiyordum. Şimdi konuşulanları anlıyor daha akıcı konuşuyorum” dedi.      

TALEBE GÖRE KURS AÇILIYOR

Okuma-yazma bilmeyen kadınların gündelik hayatında büyük zorluklarla karşılaştığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bayraklı’da okuma-yazma bilmeyenlerin sayısı oldukça yüksek. Bu oranı düşürmek ve en azından vatandaşlarımızın birinci kademe okuma yazma bilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimizin yanı sıra yetişkinlerimizin de eğitimi için çaba sarf ediyoruz. Hemşerilerimiz istedikleri semt merkezine başvurarak kurs talep edebilir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.