Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi'nden dar gelirli vatandaşlara “Sosyal Destek Kartı”

Karabağlar Belediyesi'nden dar gelirli vatandaşlara “Sosyal Destek Kartı”

Sosyal belediyecilik alanında da başarılı çalışmalara imza atan Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan dar gelirli vatandaşlara yönelik “Sosyal Destek Kartı” projesini hayata geçirdi. İlk etapta 500 aileye dağıtılmaya başlanan karta belediye tarafından her ay 60 TL yüklenecek. Karabağlar Belediyesi'nden dar gelirli vatandaşlara

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 09:30
Karabağlar Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından önceliği tespit edilen,  ihtiyaç sahibi 500 aileye “Sosyal Destek Kartı”  dağıtımına başlandı. Vakıfbank ile imzalanan protokole göre,  Karabağlar Belediyesi bu yıl imkanları dahilinde her ay 60 TL’yi karta yükleyecek. Vatandaşlar da bankanın anlaşmalı olduğu marketlere giderek istedikleri ürünü alabilecekler.

Gıda Bankası'nın yerini Sosyal Destek Kartı aldı
Daha önce yine Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan Gıda Bankası'nda dağıtılan erzakların vatandaşın kapısına kadar götürülmesinde bir takım sıkıntılar yaşanırken, bu kartla söz konusu sorunlar da artık son bulacak. Bu kart sayesinde artık vatandaşlar çağdaş bir biçimde bankanın anlaşmalı olduğu yerlerden gıda alabilecekler. Ayrıca yetkililer Karabağlar'da yoksullukla mücadele kapsamında meslek kursu, beceri kursu ve  kadın girişimci kursları düzenleyerek Karabağlar'daki gelir düzeyini arttırmak adına çalışmalara devam ettiklerini ifade ettiler.


Kart sayısı artacak
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ilk etapta 500 olan kart sayısını arttıracaklarını belirterek “Paket dağıtımını kaldırdık. Artık vatandaşlarımız Karabağlar'da bulunan marketlerden alışverişlerini yapabilecekler. Bütçemizi ilk etapta 60 TL olarak belirledik. Yine el verdiği ölçüde  bütçemizi arttırabileceğiz. Ayrıca hedefimiz en kısa zamanda beş yüz olan kart sayısını bine çıkarmak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.