Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni girişimciler sertifikalarını Başkan Şahin'den aldılar

Yeni girişimciler sertifikalarını Başkan Şahin'den aldılar

Menemen Belediyesi’nin KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nde başarı gösteren 56 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Bu güne kadar sertifika alan kursiyer sayısının 430 kişiye ulaştığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; nüfusu hızla artan Menemen’de istihdama çok önem veren bir yönetim anlayışını sergilemeye gayret ettiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 15:43
Menemen Belediyesi ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 10-20 Şubat, 16-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 60 saatlik ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan 56 kursiyer, Menemen Belediyesi Sosyal Tepe Tesislerinde düzenlenen törenle sertifikasını aldı.
 
Törene katılan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak,  Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlarla birlikte kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; bu güne kadar sertifika alan kursiyer sayısının 430 kişiye ulaştığına dikkat çekerek; “İstihdam açısından, yeni iş yeri açma açısından küçümsenecek bir rakam değil, çok ciddi bir rakam. Kursiyerlerimizin bir kısmı işyerini açtı yada açmadı ama yarısının açması bile İzmir ekonomisine, Menemen ekonomisine katkı anlamında son derece önemli. Biz Menemen’de işe, aşa, istihdama çok önem veren bir yönetim anlayışını sergilemeye gayret ediyoruz” dedi.
 
Başkan ŞAHİN; “İzmir 1,3 Menemen ise 4,1 büyümüş”
Menemen Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla sanayici ve işletmecileri emeği ile geçinen insanlarla buluşturduklarını ve sadece son bir yılda 1200’ün üzerindeki vatandaşa istihdam yaratma şansı yakaladıklarını ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Aynı zamanda sanayici ve işletmeci vatandaşımızla, kalifiye yada kalifiye olmayan elemanları buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir son nüfus sayımına göre 1,3 büyümüş, Menemen ise 4,1 büyümüş. Çok önemli bir rakam bu. 150 bini aşan bir nüfusumuz var ve her geçen günde İzmir göç alırken, aldığı göç kuzey aksına geliyor, yani bize geliyor ve nüfusumuz her geçen gün artıyor. Menemen çok önemli bir noktada. Metropole ilk komşu ilçe Menemen. Menemen tam bir tampon bölge konumunda. Menemen bugünden yarın sabaha, öyle oldu bittiğe getirilecek bir yer değildir. Menemen’e yan bakan, kendine yan bakıyor demektir, bütün yöneticilere de bunu söylemeye gayret ediyorum. Menemen’e yan baktığınız zaman 5 yıl sonra, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra bunun acısını ana metropol çeker. Menemen’e iyi bakmak lazım; planıyla, programıyla,  istihdamıyla iyi bakmak gerekir” dedi.
 
Menemen Belediyesi’ne 10 milyon TL ek kaynak sağlayacak..!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında Menemen’de yapımı devam eden Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne de değinirken; “Biz yıllar önce Plastik Organize Sanayi demişiz. Çok az bulunur İhtisas Organize Sanayiler. Menemen’de Plastik Organize Sanayi için 10 yıl çok büyük çaba harcadık. Şu ana kadar 5 tane inşaat ruhsatı verdik. 60 yakın fabrika var ve 2 yıl içinde bu fabrikalar bittiğinde, bu günkü parayla Menemen Belediyesi’ne sadece buranın girdisi 10 milyon TL. Bu çok büyük bir para bu. Bu para vatandaşımıza hizmet olarak geri dönecek. Burada KOSGEB ile  vermiş olduğumuz 430 sertifika belki 1430’a, 2430’a çıkacak. Bütün bunları istişare ettiğimiz zaman, bakkalı, tornacısı, tamircisi, esnafı yani Menemen esnafı ciddi bir nefes alacak. Biz bunu 10 yıl önce görmüşüz. Şimdi biz 10 yıl sonrayı da görüyoruz, 20 yıl sonrayı da görüyoruz, 30 yıl sonrayı da görüyoruz. Menemen hızla büyüyor, hızla gelişiyor” dedi.
 
Şahin; “Menemen’e en doğru olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz”
Menemen’de en önemli olgunun birlik, dostluk ve kardeşlik olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin;  “Muhtarlarımızla, Oda Başkanlarımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle bunu yaşatmaya çalışıyoruz.  İddia ediyorum, başka hiçbir ilçede Menemen’de olan bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk yok, en çok bizde var. Bu olmazsa olmazımız bizim. Böyle devam ettiğimiz sürece Menemen’in büyümesini hiç kimse tutamaz. Biz bugünkü şartlar altında Menemen’e en doğru olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu ülkenin ekonomiye ihtiyacı var, bu ilçenin ekonomiye ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ne demiş bağımsızlık için; ‘Ekonomik bağımsızlık olmadan, tam bağımsızlık olmaz’ demiş. İşte biz de Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün yetiştirmiş olduğu bir evladı olarak, O’nun izinden gittik, gitmeye de devam edeceğiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye diyerek, öncelikle kursiyerlerimize, öğretmenlerimize, KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürümüze ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma, kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Kılınç; “İş hayatına bir adım daha yaklaştınız”
KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü M. Oğuz Kılınç ise konuşmasında, Bu sertifika törenlerini diploma törenleri gibi gördüğünü söylerken; “Patron olmanın ilk adımlarının atıldığı günler gibi görüyorum bu törenleri. Bugün 56 girişimcimiz mezun olarak diploma almayı hak ettiler. Bu anlamda iş hayatına bir adım daha yaklaştılar. Biz KOSGEB olarak bu tür programların oluşmasına ciddi anlamda önem veriyoruz. Bu bağlamda Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e de çok teşekkür ediyoruz. Girişimcilik gerçekten çok önemli. Özellikle bölgemizin, ülkemizin gelişiminde, ayrıca işsizliğin de önemli ölçüde azalmasına yönelik çok ciddi katkı sağlayan bir program”dedi.
 
Kursiyerler kendilerine verilen destekten dolayı çok mutlu
Kursiyerler adına konuşan Zeynep Genç Alpdoğan ise ticaretin günümüz şartlarında daha iyi olacağını düşündüğü için KOSGEB kursuna katıldığını açıklayarak; “Menemen’de yaşıyorum ve burada bir mantı dükkanı açmak istiyorum. Bu bağlamda bizlere destek olan Sayın Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e, hocamız Nilgün Çalık’a, İŞKUR çalışanı arkadaşlarımıza bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
56 kursiyere sertifikalarının sunulmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlen tören sona erdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.