Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’nin Olağan Kongre süreci belli oldu

AK Parti’nin Olağan Kongre süreci belli oldu

AK Parti İzmir’de 15 Eylül’de kongre takvimi işlemeye başlayacak. Delege seçimlerinin ardından Kasım’da ilçe, Şubat’ta il kongresi yapılacak.Delege seçimleri sürerken revizyonda devam edecek. İlçe başkanlıklarına partiyi kongreye taşıyacak isimler atanacak. AK Parti İzmir Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, üyenin ve delegenin iradesine ipotek konulması ve yanlış yönlendirme yapılması halinde seçimi iptal etme yetkilerinin olduğunu söyledi. Kalkan, “Üyelerin iradeleri sandığa yansıyacak.Herhangi bir olayı maruz görmeyeceğiz. Parti içi kuralları işleteceğiz"dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2014 - 09:38
EGE POSTASI - AK Parti İzmir’de bir yandan ilçelere yönelik revizyon devam ederken bir yanda da parti içi yarış başlıyor.15 Eylül’de delege seçimleri için start verilecek.  Kasım’da ilçe, Şubat’ta il kongresi yapılacak.Delege seçimleri sürerken revizyonda devam edecek. İlçe başkanlıklarına kongreyle birlikte devam etmesi istenen isimler atanacak. Ak Parti İzmir’de şu ana kadar Narlıdere, Bayraklı, Urla, Güzelbahçe, Karşıyaka, Seferihisar ve Urla ilçe başkanları il yönetimlerinin istifaları alınmıştı.

KALKAN: İPTAL YETKİMİZİ KULLANIRIZ
AK Parti İzmir Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan,her mahallede sandık kurulacağını, seçimlerin şeffaf olacağını söyledi. Herkesin aday olabileceğini ifade eden Kalkan,  delegenin hür iradesinin sandığa yansıyacağının altını çizdi. Kalkan, üyenin ve delegenin iradesine ipotek konulması ve yanlış yönlendirme yapılması halinde seçimi iptal edecekleri mesajını verdi. Kalkan, “Sandıklar kurulacak.Üyelerin iradeleri sandığa yansıyacak.Herhangi bir olayı maruz görmeyeceğiz. Parti içi kuralları işleteceğiz. Bunu herkes bilsin. Sağlıklı bir seçim yürümesini istiyoruz. Delegenin iradesinin ipotek altına alınmadan sürecin işlemesi gerekiyor.  Yanlış yönlendirme gördüğümüz zaman o seçimi iptal etme yetkimiz var. Bu gibi durumlarda iptal eder geçeriz” dedi.


TEK ADAY
Öğrenilen bilgilere göre; belde, ilçe ve il kongrelerinde seçilecek kişiler, ilk genel seçimlerde aday olamayacak. Genel merkez’den teşkilatlara gönderilen talimatta belde, ilçe ve il kongrelerine tek adayla gidilmesi yönünde önlemler alınması istendiği belirtildi.


KONGRE TAKVİMİ NASIL'
AK Parti'de ülke genelinde 15 Eylül'den itibaren delege listelerinin ilanıyla başlayacak süreçte, belde kongrelerinin 1-16 Kasım aralığında yapılması planlanıyor. 1 Kasım-31 Aralık arasında, beldesi olmayan ilçe kongreleri gerçekleşecek. 22 Kasım Cumartesi'den itibaren il kongreleri de başlatılacak. İl kongrelerinin de 22 Şubat 2015 Pazar gününe kadar tamamlanması planlandı.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.