Dolar 32,2659
%0.03
Euro 34,6890
%-0.06
Altın 2.394,190
%-0.26
Bist-100 10.301,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YDK Başkanlığı için onun adı geçiyor

YDK Başkanlığı için onun adı geçiyor

CHP’de yeni oluşan Yüksek Disiplin Kurulu’nda bugün seçim var. YDK’da geçtiğimiz dönemde görev yapan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun ismi başkanlık için geçiyor. Moroğlu’na bazı üyelerin, “ Sen geçen dönemde görev aldın. Tecrübelisin.Başkan sen ol” dediği öğrenildi.YDK üyelerinin bir bölümünün de YDK başkanının hukukçu olması gerektiğini dile getirdiği bu yüzden Moroğlu’na sıcak bakmadıkları öğrenildi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise YDK başkanlığı için Ali Özgündüz ismini telaffuz ettiği öne sürüldü. YDK üyeleri saat 14:00’te başkan, başkan yardımcısı ve sekreter seçecek.

  • Ege Postası
  • 11.09.2014 - 10:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de olağanüstü kurultay geride kalırken, yeni Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu belli olmuştu. Yeni MYK önümüzdeki hafta başı netlik kazanacak. YDK’de ise bugün seçim var. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, YDK Başkanı, Başkan Yardımcısı ve YDK Sekreterini seçecek.

MOROĞLU ADAY
3 İzmirlinin (Sumru Karaer, Mustafa Moroğlu ve Selahattin Balta) yer aldığı YDK’da geçtiğimiz dönemde görev yapan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun ismi başkanlık için geçiyor. YDK üyelerinin büyük çoğunluğunun Moroğlu’na “ Sen geçen dönemde görev aldın. Tecrübelisin.Başkan sen ol”  dediği öğrenilirken, Moroğlu’nun da başkanlığa yeşil ışık yaktığı ve “adayım” dediği  belirtildi.
YDK üyelerinin bir bölümünün de YDK başkanının hukukçu olması gerektiğini dile getirdiği bu yüzden Moroğlu’na sıcak bakmadıkları öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU “ÖZGÜNDÜZ”  DİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise YDK başkanlığı için Ali Özgündüz ismini telaffuz ettiği belirtildi. Uğur Bayraktutan’ın da YDK başkanlığına aday olmak için çalışma yaptığı kaydedildi.
 YDK üyeleri saat 14:00’te başkan, başkan yardımcısı ve sekreter seçecek.
Geçtiğimiz dönem YDK Başkanlığına  Atila Emek,  Başkan Yardımcılığına Saniye Barut, YDK Sekreterliği’ne ise Selahattin Balta seçilmişti.

YDK’DA ŞU İSİMLER YER ALIYOR
Çarşaf liste ile yapılan seçimde Ensar Ögüt, İhsan Kalkavan, Tufan Köse , Mustafa Moroğlu, Ali Özgündüz , Serdar Soydan , Uğur Bayraktutan, Refik Eryılmaz, Sumru Karaer, Sezgin Kaya , Selahattin Balta , Saniye Barut, Selahattin Emre, Turan Aydoğan  ve Gülsüm Florinalı YDK üyesi olmayı başarmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.