Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ: Afrin, aynı zamanda ekonomik operasyondur!

AK Partili Dağ: Afrin, aynı zamanda ekonomik operasyondur!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın sadece askeri değil, aynı zamanda ekonomik bir operasyon olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 11.03.2018 - 10:14

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 24 Temmuz'da Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığını hatırlatan Dağ, "O zaman Türkiye'nin başarısız olacağını zannettiler. Cerablus'ta, El-Bab'da başarısız olmamızı bekleyenler avuçlarını yaladılar." diye konuştu.

TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Dağ, harekatın Afrin'le sınırlı olmayacağını, Menbiç ve Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde süreceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün yapılan Zeytin Dalı Harekatı sadece askeri bir operasyon değildir. Aynı zamanda ekonomik bir operasyondur. Kuzey Suriye lafı her yerde telaffuz edilir hale geldi. Kuzey Suriye içinde oluşturulacak olan o terör devletini, PKK/PYD terör devleti ekonomik olarak büyütülmek istendi. Kuzey Irak'tan gelen petrolleri dünyaya ulaştırmak yoluyla ekonomik olarak o terör devletinin büyütülmesi amaçlandı. Biz buna engel olduk. Çok önemli bir operasyon yapıp önemli bir oyunu bozuyoruz. Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunu bertaraf ediyoruz."

Dağ, seçimlerin yaklaştığını, kazanmak için şimdiden çalışmaya başlamak gerektiğini sözlerine ekledi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.