Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ile MHP buluştu: İki başkandan yerelde ittifak açıklaması

AK Parti ile MHP buluştu: İki başkandan yerelde ittifak açıklaması

AK Parti ve MHP İzmir İl başkanları partileri arasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan Cumhur ittifakının ardından ilk kez bir araya geldi. İttifakın yerele yansıyıp yansımayacağı hakkındaki soruları yanıtlayan iki il başkanı şu anda böyle bir durumun sözkonusu olmadığını kaydetti. AK Parti ile MHP bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 11:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret eden MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve genel seçimlerde anlaşmaya varılan ve kamuoyuna da duyurulan ittifakın ardından yerelde de ittifak olup olmayacağıyla ilgili partilerinin genel merkezlerinin ve genel başkanlarının karara vereceğini, şu an için böyle bir durum olmadığını belirtti.

AYDIN ŞENGÜL: YERELLE İLGİLİ BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK, YARIN NE OLUR BİLEMİYORUZ

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, yerelde de ittifak beklentisi hakkında, “Geneldeki ittifakımız paylaşıldı. Bizim genel başkanlarımız ve myk’larımız gerekli kararları alıp bize bilgilendirme yapıyor.  Yerelde böyle bir şey olursa haberiniz olur. Yerel ile ilgili böyle bir çalışma  yok. Yarın ne olur bilemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

NECAT KARATAŞ: BÖYLE BİRŞEY ŞU ANDA SÖZKONUSU DEĞİL

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da, ittifakın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini kapsadığını, yerel seçimlerle ilgili partilerinin genel merkezi ve Genel Başkanı tarafından bir açıklamanın henüz mevcut olmadığını kaydederek, yerel seçimlerde AK Parti ile ‘tatlı bir rekabet’ yaşayacaklarını söyledi.

KARATAŞ: YEREL SEÇİMLERDE TATLI REKABET YAŞAYACAĞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Karataş, “MHP ve Liderimiz Bahçeli Bey siyasi hayatı boyunca kapalı kapılar ardından herhangi bir çalışma içerisinde olmamıştır net olmuştur net. Buradaki ittifakın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde bir ittifak söz konusu. Bunun dışında ne genel başkanımız ne yetkili kurumlarımız mahalli idare seçimleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır. Önümüzdeki süreçte AK Parti ile İzmir’de yerel seçimlerde tatlı rekabet yaşayacağız diye düşünüyoruz. Böyle bir şey şu anda söz konusu değil” diye konuştu.

ŞENGÜL: BİRLİKTE RAHMET VARDIR

Görüşmede ittifakı değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Bugün il başkanlığımıza atanmamızdan sonra nezaket ve hayırlı osun ziyaretine geldiler. Teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz diyoruz. Belki ilk defa bir araya geliyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah daha sık bir araya geliriz. Son dönemde gündemde. MHP-AK Parti ile ittifak anlaşması var. Meclisten geçti. Hazırlık yapıyoruz. İnşallah 2019’da o yereldeki çalışmayı AK Parti ve MHP teşkilatlarıyla eşgüdüm içinde, onlar kendi biz kedi çalışmalarımızı yürüteceğiz. İçerideki egemen güçlere değil milletten dayanan düz yürüyen doğruyu söyleyen bir anlayıştır. Kimseye diyet borcu olmada yürüme cesareti ve kararlılığı gösteren kahramanlardır yerli ve milli olanlar. Yeni bir dönem yaşıyoruz. Düşmanlarımızın çoğaldığını net görüyoruz. Bölmek isteyenlere karşı tek vücut olduk. Safların netleşmeye başladığını görüyoruz. Mesele vatan ve dava ise geriş teferruattır anlayışıyla yetiştik. Bir iri diri olma zamanıdır. Ayrılığa değil birliğe ihtiyacımız vardır. Birlikte rahmet vardır. Bir kardeşlik ittifakıdır, dava ittifakıdır, büyük Türkiye ittifakıdır. İnşallah bizler de yerelde bu anlamda üzerimize düşen görevi sonuna kadar layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde bir konuşma yaptı.

KARATAŞ: MHP OLARAK SİYASİ GELECEĞİMİZDEN KESİNLİKLE KAYGI DUYMUYORUZ

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da,  Cumhur ittifakı konusunda üzerlerine düşen tüm sorumluluk ve görevleri tüm teşkilattan üyelerine kadar yerine getireceklerini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Ziyaretimiz il başkanlığına atanan değerli Aydın Şengül kardeşimizi tebrik etmek ve hayırlı olsun düşüncesiyle buraya geldik. Almış olduğu görevde kendisine başarılar diliyoruz. MHP kurulduğu günden bu yana Türk milletinin ve devletinin ali menfaatleri gereği Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği ve Türk milletinin güven içinde yaşayacağı bir Türkiye için siyaset yapmıştır. Devlet Bahçeli beyin de önce ülkem ve devletim sonra partim anlayışıyla siyaset yapmış değerli bir siyasetçi ve dava adamıdır. Türkiyemiz çeşitli emperyal güçlerin Türkiye’deki uzantılarıyla kargaşaya sürüklemek ve bölmek için büyük çabalar sarf ediyor. Uzun yıllardır PKK ve terör ile mücadele vermiştir. FETÖ terör örgütünün ülkedeki faaliyetleri ve yapılanması neticede seneler geçtikten sonra karşımıza 15 Temmuz darbe girişimiyle daha net ve anlaşılır şekilde karşımıza çıkmıştır. Devlet Bahçeli Beyin hassasiyetleri de göz önünde bulundurulursa 15 Temmuz sonrasında Türkiye’de artık milli birliğin ve milli beraberliğin oluşması noktasında büyük çabalar sarf ettiği hepinizin malumu. Dolayısıyla 7 Ağustos Yeni Kapı ruhu dediğimiz o büyük mitinge katılarak büyük Türk Milletine seslenişi hatırlarsınız. Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı bir hükümete ihtiyaç olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmek için referanduma destek vermiştir. Dolayısıyla da daha sonra sisteme geçildikten sonra Cumhur ittifakının oluşması ve Türkiye’de daha emin güvenilir ve güçlü iktidarın olması için çaba sarf etmiştir. İttifak her iki siyasi partinin gayretiyle hayata geçmiştir. Önümüzdeki süreç Türk Milleti için daha emin daha güvenilir süreç olacağı kanaatindeyiz. Her siyasi parti ve anlayışın da bu doğrultuda olması gerektiğini düşünüyoruz.  Liderimiz Bahçeli Beyin talimatıyla MHP İl Yönetimi olarak bu doğrultuda hareket edeceğimizi beyan etmek istiyorum. Söz konusu Türk Milleti ve Türk Devleti olduğunda burada siyasi kaygıları ve siyasi partilerin geleceğini de bir tarafa bırakmak lazım. MHP olarak siyasi geleceğimizden kesinlikle kaygı duymuyoruz. Atılan adımın Türkiye’nin geleceği noktasında atılmıştır. Cumhur ittifakı noktasında da üzerimize düşen her gayreti ortaya koyacağımızı ve gerekli çalışmaları yapacağımızı buradan beyan ediyoruz. MHP’nin önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalar bütün teşkilatları yönetimleri ve mensuplarıyla üyesine kadar tamamının birlikte atacağı adım ortaya koyacağı birlik ve beraberlik ve birlikte yürüme iradesini net şekilde ortaya koyacağını beyan ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.