Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'den kurultay değerlendirmesi

İYİ Parti'den kurultay değerlendirmesi

Hafta sonu yapılan  İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayını değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ile İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri Aytun Çıray, Şenol Bal ve Müsavat Dervişoğlu yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, kurultayı sayfalarına ve ekranlarına taşımayan medyaya da tepki gösterdi. İYİ Parti'den kurultay değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 02.04.2018 - 14:00

HALİT UMUTOĞULLARI / YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Pazar günü  İYİ Parti’nin Ankara Spor Salonu'nda  1. Olağanüstü Kurultayı yapıldı. Kurultay ile ilgili değerlendirmeyi Egepostası’na yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, "İnanılmayacak kadar çok güzeldi. Böyle bir kalabalığı o salon görmemiştir” diye konuştu. 

Başkan Ulupınar, “Çok güzeldi. İnanılmayacak kadar çok güzeldi. Böyle bir kalabalığı o  salon görmemiştir. Ama kalabalıktan çok keyfiyet çok önemliydi. Orada inanmış insanlar vardı. Salonda olan insanların 4-5 katı daha fazla dışarıda insanlar vardı. Bizim İzmir’den giden arkadaşlarımızın hiçbirisi içeriye giremedi. Ona rağmen hiç kimse kongre bitene kadar yerinden kımıldamadı ve o güneşin altında kaldı. Bu inanmışlık beni son derece mutlu ediyor. Tükiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen partililerimizle orada konuştuğum için tekrar yüreklendim” ifadelerini kullandı.

METROLAR BİZİM GÜNÜMÜZDE ARIZALANDI

Ulupınar, “Müthiş bir katılım vardı. Bir de tesadüf ya Ankara’da metrolar arızalanmış. Kapalıydı metrolar çalışmadı. Ona rağmen katılım çok güzeldi.  Metrolar ne hikmetse bizim günümüzde arızalandı. Metrolar kapalı olmasaydı 30-40 bin kişi daha olurdu orada” diye konuştu.

BARAJ ALTINDA KALINACAĞINI TANSU HANIMA SÖYLEMİŞTİM

Ulupınar, “Bazen benim söylediklerimi millet anlamıyor. Ben yıllardır siyaset yapıyorum, sokağa çıktığım zaman hangi partinin ne pozisyonda olduğunu görüyorum. Ben 1999’da baraj altında kalınacağını Tansu Çiller Hanımın yüzüne söylemiş insanım. Bugüne kadar verdiğim beyanatların sebebi buydu, Türkiye genelinde İYİ Parti geliyor, ayak sesleri geliyor dediğim buydu benim. Tekrar söylüyorum kalabalık önemli değildi keyfiyet önemliydi. Oradaki insanlar, inanmış insanlar hepsi. Çok güzel bir kongre geçirdik, beni de çok motive etti. Ben motivasyonda önder olan bir insanımdır ama ona rağmen ben de motive oldum. Biz iddialı bir partiyiz ben bunu her zaman söylüyorum. O kalabalığı sen orada ölsen toplayamazsın. Ben güneş altında kongrede hiçbir şekilde kalmadım kimse kımıldamadı yerinde o kalabalık orada yerinde çakıldı kaldı. Çok güzeldi artık önümüze bakacağız” dedi.

Kurultayda yeniden Genel İdare Kurulu'na seçilen İYİ Parti’nin İzmirli temsilcileri İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Şenol Bal da İYİ Parti kongresinde olan katılımı değerlendirdi. Basında yer almamasına rağmen insanların kendi çabalarıyla kurultayı tüm Türkiye’ye duyurduğunu ifade eden İzmirli temsilciler daha önceki siyasi yaşamlarında Ankara Spor Salonu'nda yaşanan heyecana şahit olmadıklarını vurguladılar. 

“NEDEN İTTİFAK PEŞİNDE KOŞULDUĞU MİLLETÇE GÖRÜLDÜ”

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Aytun Çıray, 60 bin kişinin katıldığı kongreyi ilk kez gördüğünü ifade ederek “Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. 50-60 bin kişiyle yapılan bir kurultay ilk defa yaşamış oluyorum. Bu muazzam bir ilgi. Tüm imkansızlıklara, basındaki görmezden gelmelere ve biz kurutay yapacakken metroların kapanmış olmasına rağmen Ankara’da, somut olarak bir iktidar yürüyüşünün başladığını gördük Pazar günü. Millet İYİ Parti’ye sahip çıktı. Ve Sayın Erdoğan’ın niçin ittifaklar peşinde koştuğu milletçe görüldü. Memleketimize hayırlı olsun. İnşallah Sayın Meral Akşener’in başkanlığında Türkiye’ye yeni bir kardeşlik Anayasası ile mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı bir rejim inşa edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE DE İZMİR’E DE BASINA DA İYİ GELECEĞİZ”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Şenol Bal aldığı görevden gurur duyduğunu ifade ederek bu görevlerin ülkeye katkı için önem taşıdığını ifade etti.  Kurultaydaki heyecana daha önceki siyasi yaşamında şahit olmadığını vurgulayan Bal, “Biz her şeyi ülkeye katkı olarak değerlendirdiğimiz için GİK’te olmaktan gurur duyuyorum. Önümüzdeki süreçte de görev olarak nerede olursam olayım mücadeleye devam edeceğiz. Ülkemiz için, ülkenin karanlık sürecini aydınlığa çıkarmak için yola çıktık. İYİ Parti’nin herkes için önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar  çok kongre gördüm. Görmek ve yaşamak lazımdı. Daha önce gittiğim kongrelerden farklı... Böyle heyecan dolu, her türlü imkansızlığa meydan okuyarak, kendi imkanlarıyla gelen insanların; umutula, heyecanla bir araya geldiği bir kongreyi biz yaşadık. Türkiye geleceği açısından insanlarımız ne kadar cesaretli, özverili olduğunu görmek bile bize çok güç veriyor. Herkes kendi imkanlarıyla geldi. İnsanlara otobüs tutmak, para vermekle yapılmadı bunlar. İktidar partisinin yöntemleri bilinen şeyler. Biz insanları koşa koşa gelirken gördük ülkesi için bir şeyler yapmak için oradaydılar. Kongrelere insan gelebilir ama o heyecanı yaşamak ve görmek çok farklı bir şey” dedi.

Basın özgürlüğü konusunda İYİ Parti’nin önemli çalışmalar yapacağını da söyleyen Bal, “Kongremizi dün basından takip edemediler. İnsanların haber alma  özgürlüğü, özgür toplum oluşturma hakkı bu ülkede elinden alınıyor. Bu anayasanın teminatı altındadır. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlandığı takdirde, insan hakları, bireysel hak ve özgürlükler teminat altına alındığında böyle vermeme gibi bir hakkı olamaz. Devletin imkanları ve vatandaşın vergileriyle yayın yapan kuruluşun muhalefete imkan vermemesi başlı başına suçtur. Ona göre basın yasası çıkarılır. Ülkece yaşananları biliyoruz. Basın özgürlüğüne de iyi geleceğiz.Ülkeye ve bu ülkenin insanlarına İzmir’e iyi geleceğiz” şeklinde konuştu

“KARARAN UMUTLARIN ÜZERİNE YENİDEN DOĞUŞUN SİMGESİ”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’na yeniden seçilen Müsavat Dervişoğlu ise önemli olanın görev almak olmadığını söyleyerek demokrasi tarihinin en kalabalık ve heyecanlı kongresinin yaşandığına dikkat çekti. Dervişoğlu “Ben zaten GİK üyesiydim. Yeni yapılan kongrede tekrar seçildim. Önemli olan İYİ Parti’nin kurulunda olmak değil, demokrasi tarihimizin en büyük kalabalık kongresini gerçekleştirmiş olmasıdır. Bu bakımdan önemli bir yeri vardır. Merkez medya herhangi bir şekilde sayfalarında yer vermedi. Ekranlarını kapattı İYİ Parti'ye. Ancak dün Ankara’daki büyük topluluk Türk milletinin korkmadığını göstermiştir. Şimdi Türkiye için yeni bir dönem başlıyor. İYİ Parti Türkiye’nin kararan umutlarının üzerine yeniden doğuşunu sergiliyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.