Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Listeler hazırlanıyor! İzmir’de Çorum teyakkuzu

Listeler hazırlanıyor! İzmir’de Çorum teyakkuzu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çorum'da bu hafta sonu şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı düzenleyeceği mitinge 81 ilden geniş katılım beklendiği il başkanlıklarına duyuruldu. İzmir il örgütü mesajı alır almaz harekete geçti. Mitinge gidecek isimler ilçe başkanlıklarınca belirlenip il başkanlığına iletilecek. Listeler hazırlanıyor!

  • Ege Postası
  • 02.04.2018 - 22:59

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çorum’da hafta sonu şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı miting yapacak. Mitinge tüm illerden geniş katılım yapılması için il başkanlıklarına Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Veli Ağbaba ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzalı güçlendirme yazısı gönderildi. Metinde il başkanlıklarından geniş katlım için talepte bulunulurken, CHP İzmir İl Başkanlığı metne istinaden kişi sayısının bildirilmesi gerektiğini vurgulayan mesaj ile ilçe başkanlarına duyurdu.

İl başkanlıklarına gönderilen yazıda “Kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırmış ülkemizin tüm imkansızlıklara rağmen, ekonomik bağımsızlığını sağlamasına öncülük eden, atalarımızın bizlere mirası şeker fabrikaları bugün hükümet tarafından özelleştirilmek istenmektedir. Cumhuriyetimizin kurucuları "Her Fabrika Bir Kale” anlayışı ile bu fabrikaları gelecek kuşaklara emanet etmişlerdir. Dolayısı ile şeker fabrikaları yalnızca çalışan işçileri, pancar üreticilerini ve ailelerini değil, bağımsızlığımızın sembolleri olarak ülkemizi ve tüm yurttaşlarımızı doğrudan ilgilendirmektedir.

"Şeker Vatandır, Vatan Satılmaz” ilkesi doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Çorum Merkez Saathane Meydanı’nda Saat 11.00'de, şeker fabrikalarının satışına karşı STK'lar, sendikalar ve vatandaşlarımızla birlikte büyük bir miting düzenleyeceğiz. Bu büyük mitingi, il ve ilçe örgütlerimizin geniş katılımlarıyla güçlendirmesi hususunda gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz” denildi. 

İZMİR HAREKETE GEÇTİ

Çağrı metninin CHP İzmir İl Başkanlığına ulaşmasının ardından başkanlıktan ilçe başkanlarına sayı bildirmeleri için mesaj gönderildi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitinge İzmir’den gideceklerin listeleri için ilçe başkanlarının çalışmaya başladığı ifade edildi.  İl başkanlığının gönderdiği talep yazısında ise “Değerli Başkanlarım, hepinize iyi akşamlar diliyorum. 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Çorum ilimizde ‘şeker fabrikalarının satışına karşı’ Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla miting  yapılacak olup geniş katılım sağlanması gerekmektedir. ilçelerinizden kaç kişi ile katılım sağlayacağınızı 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00'a kadar il başkanlığımıza bildirmenizi rica ediyorum” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.