Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'in önemli isminden flaş yerel seçim mesajları

AK Parti İzmir'in önemli isminden flaş yerel seçim mesajları

AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, yerel seçim öncesi yapacakları çalışmaları anlattı. İzmir profiline uygun, sol ve sosyal demokrat seçmenleri de kucaklayacak tek adayla yerel seçimlere hazırlanacaklarını belirten başkan yardımcısı Mısırlı, CHP’nin kendine mal ettiğini savunduğu İzmir Marşı’nı her platformda çalacaklarını söyledi. Fikret Mısırlı, MHP ile gönül ittifakı yapma ihtimallerinin yüksek olduğunu, bu sayede en az 16 ilçede şanslarının çok yüksek olduğunu belirtti. AK Parti İzmir'in önemli isminden flaş yerel seçim mesajları

  • Ege Postası
  • 14.08.2018 - 16:22

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler 2019’da yapılması beklenen yerel seçimlere çevrildi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı yerel seçimlere hazırlık çalışmalarını bayramdan sonra başlatmaya hazırlanıyor.

İzmir’in 30 ilçesinde tek adayla yerel seçimlere hazırlanma kararından olan İzmir teşkilatında müracaatların il başkanlığına yapıldığını belirten AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, aday profilinin İzmir’e uygun olması için titiz davranacaklarını belirtti.

TEK ADAYLA GİDİYORUZ ÇÜNKÜ…

Parti içinde küskünlerin yaratılmaması ve birlik-beraberlik içinde seçime hazırlanmak için tek adayla gitmeyi düşündükleri yerel seçimlerde basın yoluyla kamuoyu oluşturacak isimleri dikkate almayacaklarını kaydeden İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, “Genel merkezde bu kararı alacak diye bekliyorum. Tek adayla gidilecek. Aday olmak isteyenler başkanlığımıza başvurularını yapmaya başladı. Dışarıdan kamuoyu oluşturup parti üzerinde baskı oluşturmaya kalkan olursa dikkate almayacağız. Kriterlerimize uyan arkadaşları aday göstereceğiz. Küskünler yaratmayacağız. Farklı farklı beklentileri olan kişilerle yola çıkmayacağız. Onun bunun adamı tartışması olmayacak” diye konuştu.

SOL, SOSYAL DEMOKRAT SEÇMENİ ETKİLEYECEK ADAYLARA ÖNEM VERİLECEK

Adaylarda İzmir profiline uygun, söylem ve yaşam tarzıyla modern, AK Parti ile uyumlu çalışabilecek, yaşadıkları ilçelerde tanınan-sevilen isimlerin ön plana çıkacağını kaydeden Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, sosyal demokrat ve sol seçmenden de oy alabilecek isimlerin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

İZMİR MARŞI’NI HER YERDE ÇALACAĞIZ

CHP’li yöneticilerin algı operasyonunu kırmak için yoğun çaba harcayacaklarını, yerel seçim çalışmalarında İzmir Marşı’nı her platformda çalacaklarını dile getiren İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı,

“CHP seçmeni yaşam tarzına müdahale, Atatürkçülük noktasında konsolide ediyorlar. İzmir Marşı’nı bile kendilerine mal ettiler. Yerel seçimlerde İzmir Marşı’nı birçok yerde çalacağız. İftar programlarımızda da bunu yaptık. Atatürk konusunda son derece hassasız. Atatürk’ü bu kadar istismar etmelerinin karşısındayız” diye konuştu.

CHP’NİN ALGISINI ÇÜRÜTECEK İSİMLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

İl Başkan Yardımcısı Mısırlı, CHP yöneticilerinin seçmende ‘AK Parti yaşam tarzınıza karışacak, Atatürkçü değiller’ şeklindeki algı operasyonunu çürütecek isimlerle çalışmayı tercih edeceklerini kaydetti:

“Bizim için aday profilinde en önemli şey, sevilen ve tanınan isim olmasının yanı sıra yereldeki sorunlara hakim, sorunlara hızlı müdahale edebilecek, partimizle uyumlu çalışabilecek arkadaşları dikkate alacağız. Sol kesimden de oy alabilecek potansiyeli olan isimler önemli. Sol kesimden partimize oy verenler de var. İzmir’de sol seçmenin çok ideolojik davranmadığını düşünüyoruz. Sosyal hayatına müdahale edilmeyeceğini anlatacağız. Belli aralıklarla oy veren seçmen var sol kesimden. İzmir profiline uygun adayları ön plana çıkaracağız. Yaklaşık yüzde 64 seçmen bir şekilde AK Parti’ye oy vermiş. Bunların kalıcı olması önemli. CHP modernlik, yaşam tarzına karışacaklar gibi partimize karşı bir algı yürütüyorlar. Bu algıyı çürütecek aday profili bizim için çok önemli.”

BELİRLENECEK ADAYLAR EĞİTİMDEN DE GEÇİRİLECEK

Belirlenecek adayların akademisyenler tarafından diksiyon, güzel konuşma gibi kapsamlı bir eğitimden de geçirileceğini söyledi. Mısırlı, “İzmir’in ilçelerini kucaklayabilecek, seçmenle barışık, tanınan-sevilen kişiler bizim için önemli olacak. Eğitimlere de tabi tutacağız. Diksiyon, güzel konuşma, müzik ritminden moda eğitimine kadar eğitimler verilecek. Üniversitelerden anlaştığımız hocalar bu eğitimi verecek” dedi.

ADAY ADAYI OLACAK İLÇE BAŞKANLARININ TALEPLERİ DE ELE ALINACAK

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, aday adaylığı için başvuruların sürdüğünü, bayram sonrasında da ilçe başkanlarından aday adayı olmak isteyenlerin taleplerini alacaklarını anlatarak,

“Müracaat süreci devam ediyor. Kendi içimizden ya da dışarıdan isimler il başkanlığımıza müracaat ediyor. Bayram sonrasında ilçe başkanlarımızdan da talepleri olanları alıp onları öncelikli olarak değerlendireceğiz” diye konuştu.

MHP İLE YEREL SEÇİMLERDE GÖNÜL İTTİFAKI OLABİLİR

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, MHP ile genel seçimlerde yaptıkları ittifakın yerel seçimlerde gönül ittifakı olarak sürebileceğini de belirterek, 7 ilçede başkanlıkları zaten alabilecek durumda olduklarını, MHP ile yapılacak ittifakla en az 16 ilçede şanslarının son derece yüksek olduğunu söyledi.

MHP İLE İTTİFAK İLE EN AZ 16 İLÇEDE ŞANSIMIZ SON DERECE YÜKSEK

Mısırlı, şunları söyledi:

“Yedi tane ilçemizde şansımız zaten devam ediyor. Kiraz, Kemalpaşa, Bayındır, Bergama, Ödemiş, Tire, Torbalı ittifak yapılmadan şanslı olduğumuz ilçeler. Buna en az yedi ilçeyi de ekleriz. 9 ilçede de ittifak ve doğru aday profili ile şansımız çok daha fazla olabilir. Bu ilçeler, Kınık, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Menderes, Aliağa, Gaziemir, Menemen, Beydağ şeklinde. MHP’den arkadaşlarla da temas halindeyiz. Kazanma ihtimallerinin zayıf olduğu noktada bizi desteklemeleri noktasında kendilerinden yardım alacağız. Resmi ittifak için meclisten yasa çıkması gerekiyor. En kötü ihtimalle gönül ittifakı yapacağız. 16 ilçede şansımız son derece yüksek. Birlikte hareket etmemizin şansımızı daha da arttıracağını düşünüyoruz. Uzak ilçelerde de doğru aday ve ittifak ile de sayıyı arttırabileceğimizi düşünüyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.