Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Yücel'den örgüte çağrı: Yerel seçimlere hazırlanmalıyız

İl Başkanı Yücel'den örgüte çağrı: Yerel seçimlere hazırlanmalıyız

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 16 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek olan İl Danışma Kurulu toplantısı öncesi verdiği demeçle önemli mesajlar verdi. Geniş katılımlı bir kurul toplayacak olan Deniz Yücel, kurultay tartışmalarının sona ermesini ve kenetlenerek yerel seçimlere hazırlanması yönünde görüş belirtti. Tüzük Kurultayı’nın da gerekli ve doğru olmadığını kaydeden İl Başkanı Deniz Yücel, “İmza toplayanlar da bizim arkadaşımız. Bizim artık birbirimize kenetlenip yerel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor” dedi. CHP’de danışma kurulu toplanıyor

  • Ege Postası
  • 13.08.2018 - 15:00

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimlerin hemen ardından başlayan seçimli olağanüstü kurultay toplanması için imza toplama hareketinin başarıya ulaşmamasının ardından parti içi muhalifler hafta sonu da Ankara’da Tüzük Kurultayı toplanması, belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi ve kurultay toplanmaması durumunda ise tartışılan konular üzerinde bir uzlaşıya varılması yönündeki görüşlerin öne çıktığı bir toplantı yaptı.

Kurultay toplama çalışmaları başarısızlığa uğrayan parti içi muhalefetin çalışmaları sürerken, ilçelerdeki danışma kurullarını yapan CHP İzmir’de bu kez CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında İl Danışma Kurulu toplanacak. 

CHP İZMİR GENİŞ KATILIMLI DANIŞMA KURULU TOPLUYOR 

Parti içi muhalefetin kurultay toplanması yönündeki hareketine destek vermeyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, PM üyeleri, milletvekilleri, YDK üyeleri, il yönetimi, il disiplin kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, kurultay delegeleri ile eski milletvekili, eski il başkanları ve eski belediye başkanlarının da katılacağı geniş katılımlı bir danışma kurulu gerçekleştirmeyi arzu ettiğini belirtti.

İL BAŞKANI YÜCEL, PERŞEMBE GÜNÜ DANIŞMA KURULUNU TOPLUYOR

Egepostası’na demeç veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Danışma kurulu ile ilgili hazırlığımızı yapıyoruz. İlçe danışma kurulları tamamlandı. Ayın 16’sında Perşembe günü il danışma kurulumuz yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi süreci ve sonuçlarını konuşup tartışacağız. Geniş katılımlı bir danışma kurulu yapmayı planlıyoruz. Danışma kurulumuza sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’yı da davet ettik. Katılıp katılmayacakları henüz belli değil” dedi.

ŞU AŞAMADA BİR TÜZÜK KURULTAYI ÇOK DOĞRU VE GEREKLİ DEĞİL

Parti içi muhalefetin kurultay toplanması isteminin amacına ulaşamamasının ardından Tüzük Kurultayı toplanması yönünde yaptığı Ankara’daki toplantıyı da değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçimlere az bir sürenin kaldığı süreçte Tüzük Kurultayı’nın toplanmasının da bir fayda sağlamayacağını söyledi.

ÜÇ DÖRT AY ÖNCE BİR TÜZÜK KURULTAYI YAPTIK ARTIK..

İl başkanı Yücel, tüzükte anti demokratik maddeler bulunduğunu belirten muhaliflerin açıklamalarını da değerlendirerek, “Seçimlerden kısa bir süre sonra olağanüstü kurultay toplanması için imza toplanmasını doğru bulmadığımızı daha önce belirtmiştik. Yeterli imza toplanmadı zaten. Bundan sonra imza veren arkadaşlarımızın tüzük kurultayı toplama yönünde bir niyeti ve çalışması olduğunu duyduk. Bu da demokratik haklarıdır tabi. Bu konuda hafta sonu Ankara’da bir toplantı da yapmışlar. İzmir’den de katılım sağlamış bazı delege ve arkadaşlar. Şu aşamada bir tüzük kurultayı yapılması da çok doğru ve gerekli değil. Daha üç dört ay önce bir tüzük kurultayı yaptık zaten. Aynı şeyleri tekrar tekrar üç ayda bir dört ayda bir konuşmak, tartışmak bir fayda sağlamaz. Tüzük kurultayı toplanırsa bu konular orada konuşulur, tartışılır. Ama dediğim gibi daha üç dört ay önce tüzük kurultayı zaten yaptık. Üç dört ayda bir bunları tekrar gündeme getirmek, tartışmak doğru değil” şeklinde konuştu.

BİRBİRİMİZE KENETLENİP YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR

Türkiye’nin ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğu vurgusunu yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partililerine seslenmeyi de ihmal etmedi. Yücel, “Ülkenin geldiği durum belli. Ekonomi ortada. Dolar 7 lirayı geçmiş.  Euro 8 liraya dayanmış. Bizim artık birbirimize kenetlenip yerel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İMZA VERENLER DE VERMEYENLER DE PARTİLİMİZDİR VE..

İl Başkanı Yücel, imza veren ya da vermeyen herkesin partili olduğuna vurgu yaparak, ayrışma ya da kutuplaşmaya izin vermeyeceğini ve hep birlikte yerel seçimlere hazırlanacakları mesajını, “İmza toplayan arkadaşların demokratik hakkıdır. İmza toplayanlar da bizim partilimizdir, kardeşimizdir. İmza verenler de vermeyenler de. Burada bir uzlaşı olması ya oda olmamasını hedeflemek doğru değil. Sonuçta biz burada CHP olarak birbirimize kenetlenerek tek vücut halinde yerel seçimlere hazırlanacağız” sözleriyle dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.