Dolar 32,5531
%0.21
Euro 34,9396
%-0.09
Altın 2.443,410
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​ Engin'den Karşıyaka'da önseçim vurgusu

​ Engin'den Karşıyaka'da önseçim vurgusu

23 Aralık'ta milletvekili aday adayılığı için istifa edeceğini daha önceden açıkalayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Engin ilçe örgütlerine veda turuna devam ediyor. İl Başkanı Engin veda turu kapsamında bugün ilk durak olarak Karşıyaka ilçe örgütünü ziyaret etti. Toplantı sonunda Ali Üzer isimli bir partilinin sözleri veda turuna gölge düşürdü.

  • Ege Postası
  • 19.12.2014 - 12:47
HALİL SOLAK/ HABER SERVİSİ-  Genel Seçimler öncesinde milletvekilliği aday adaylığı için istifa kararı alan CHP İl Başkanı Ali Engin veda turlarına devam ediyor. 
CHP Karşıyaka ilçe başkanı Dr. Ali Karaege de dün milletvekilli aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yaklaşık 2 yıldır ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Karaege, istifa dilekçesini il başkanlığına gönderdi.

Karaege; “Bir konuda çok rahatım”
Çok sayıda partilinin katılım gösterdiği ziyarette ilk olarak konuşan İlçe başkanı  Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, “iki yıl boyunca Atatürk'ün partisinde  görev yaptığım için onur duydum. Bu süre zarfında ayrımcılık yapmadık, daima birleştirici olduk. Bu sebeple alnımız açık başımız dik. Her daim halkın içinde olduk. Sosyal konulara duyarlı davrandık. Bir konuda çok rahatım yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığımız oyla bunu gösterdik. Karşıyaka'da yüzde 63 olan oy oranımızı yüzde 70'lere çıkardık. AKP'nin oyu düşerken partimizin oyunda anlamlı bir oy artışı oldu. Ben de milletvekilliği aday adaylığı için istifa ediyorum. Partimize gönülveren bütün dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Engin; “Birleştirici, uzlaştırıcı olduk”
İl Başkanı Engin ise, “Bende 2,5 yıldan beri öncelikle Karşıyakalıların büyük desteği ve çabasıyla yıllardan beri her kademesinde emek verdiğim partimin yıllar sonra çarşaf listeyle yapılan demokratik seçimlerle il başkanı seçildim. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için hem karşıyaka hem de il örgütümüze teşekkür ederim.  Görev yaptığım süre içerinsinde yakın birliktelik içinde olduğumuz önceki ilçe başkanımız Adnan Alabay'a, önceki belediye başkanımız Cevat Durak'a, şimdi görevinden ayrılan Ali Karaege'ye çok yüksek bir oyla belediye başkanı seçilen örgüt emekçisi, çalışkan şimdi ki belediye başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a bana gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. 2,5 yıllık başkanlık görevim zamanında CHP'yi yurttaşlara, seçmenlere anlattık. Parti de barışı birliği sağladık. AKP'nin 12 yıldır ayrıştırdığı toplumu CHP'nin çatısı altında birleştirdik, uzlaştırdık. Ön yargıları olan sosyal kesimlere CHP'nin kapılarını ardına kadar açtık. Sizlerle beraber mücadele verdik” dedi. 



Herkes CHP'yi iktidar görmek istiyor

İl Başkanı Engin konuşmasına şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kurduğumuz çatıda parti içi ve parti dışından sabote edilmesine rağmen tartışmalar içerisinde biz bu cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP-MHP oylarının toplamında daha fazla oy alınan il izmir oldu. Çatı kurduğumuz partilerin çok da bu işe katılmadığı bizim zorlamamızla bazen katıldığı bir aeçim yaşadık hem de kasamızda 1 lira para yokken, hem de 30 gün içerisinde bu başarıyı hep beraber gösterdik.çok çalıştık ancak bir diktatörün cumhurbaşkanı olmasını engeleyemedik. Şimdi yeni bir seçime gideceğiz bir oyun bile değerli olduğu bir seçim haziran seçimi 60 yıldır iktidar olamıyoruz. Bizim için bu seçim çok önemli artık herkes CHP'yi iktidar görmek istiyor. Biz yüzde 50 oy aldığımız yerlerde lükse kaçıp birbirimizi yiyoruz. Yüzde 2 almış illerimizde il başkanları canla başla çalışıyor. Mücadele ediyor. Onun için artık iktidar olmamız lazım. Bizim önceliğimiz Tayyip Erdoğan'ın devlet başkanı olmasını engellemek değil iktidar olmak istiyoruz. Seçim barajının düşmesi için partimizin önergesi
var. inşallah kısa bir zaman içerisinde seçim barajı düşer.” 

Engin'den önseçim vurgusu
Engin, “Genel Başkanıızın katıldığı bölge toplantısında dile getirdiğim İzmir örgütünün ön seçim istediğini bunu ısrarla istediğimizi evi burada olmayan oy kullanamayan çocuklarının burada okula gitmediği sokaklarda alışveriş yapmadığı arkadaşlarımızın İzmir'den aday olmamalarını ifade etmiştim. Ben de kontenjan istemiyorum. Bütün üyelerin katıldığı veya delegelerin katıldığı oylamada önseçime girip seçilebilirsem milletvekili olmak istiyorum” dedi. 



“AVM yasasını çıkaracağız”
CHP'nin seçimlerdeki vaadlerini sıralayan Engin şunları söyledi; “Partimiz bu seçimde ekonomik sorunlara odaklanmış durumda AVM yasası görüşülürken pazar günleri kapalı olması görüşülmüştü esnaf bayram etmişti. AVM yasası çıkacak ve AVM'ler pazar günleri kapalı olacak. Esnaf iş yapacaktı ama meclis komisyonunda bu reddeildi. Biz esnafa şunu diyeceğiz iktidara gelir gelmez ilk iş olarak AVM yasasını çıkaracağız. AVM'leri pazar günleri kapatacağız. Milyonlarca öğrenciye burs ve yurt vaadediyoruz. Aile sigortasını çıkaracağız. Çiftçiye vergisiz mazot vereceğiz. Ekonomiyi canladıracak yasalar çıkaracağız. Samanı, buğdayı ithal etmeyeceğiz. İstihdamın önünü açacağız.” 

“Ama sizi destekleyeceğim...”
Basın toplantısı sonrası soru cevap kısmında söz alan Ali Üzer isimli partili “bir partili olarak buradan seçilen milletvekillerine ulaşamıyoruz. Ben böyle bir örgüt, böyle bir parti, böyle bir taban istemiyorum” demesi üzerine Engin, “şimdi o arkadaşlarımız burada yok bu bir teşekkür ziyareti  lütfen bunu tartışmayalım demesi üzerine Ali Üzer “milletvekilliği seçiminde  sayın Engin sizi destekleyeceğim” dedi. Tartışma uzamadan tatlıya bağlandı ancak teşekkür ziyaretine gölge düşürdü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.