Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Demir yumruklar vekillik istiyor

​Demir yumruklar vekillik istiyor

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi, kadın istindamının artması, kadın -erkek eşitliği ve kadın hakları konularında yıllardır mücadele veren Nazik Işık ve Canan Güllü, CHP İzmir'den milletvekili aday adayı oldu. Onlar CHP'nin 'Görünmez' aday adayları

  • Ege Postası
  • 03.03.2015 - 11:28
İZMİR - CHP Genel Merkezi'nin açıkladığı 174 İzmir milletvekili aday adayları arasında görünmeyen CHP eski PM Üyesi Nazik Işık, başvurusunun kabul olduğunu, İzmir 1. bölge kontenjandan aday adayı olarak yola çıktığını, Çankaya'da büro kiraladığını belirterek, "Kontenjan adayı olduğum için 'il belirtmenize gerek yok' dediler. Ancak ben İzmirli'yim ve bu kentten vekil olmak istiyorum" dedi. Mor Çatı'nın kurucularından CHP eski Parti Meclisi Üyesi Nazik Işık, İzmir 1. bölgeden kontenjan talebiyle milletvekili aday adayı oldu. Işık, kadın- erkek eşitliğinin sağlanması, kadının istihdama ve üretime katkısını artırmak için kadın kooperatiflerinin kurulması, ev eksenli çalışan yüzlerce kadının haklarının iyileştirilmesi için mecliste çalışmak istediğini söyledi. Sosyal politika uzmanı olan Işık, üniversitede toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine ders veriyor. Işık, milletvekili adaylığı için Çankaya'da büro tuttuğunu ve çalışmalara başladığını söyledi. 

Öte yandan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de İzmir'den milletvekili aday adayı oldu. Sığınma evleri, kadın hakları, kadına yönelik şiddetin önlenmesi gibi konularda etkin mücadele veren Güllü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı’nı sert bir dille eleştirerek, "Hükümet kadınlara, 'sen evinde otur, çocuk doğur, ben sana maşallah takıcağım' diyor. Kadına iş kapıları kapandı" demişti. Güllü de İzmir, 2. bölgeden kontenjan aday adayı oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.