Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​CHP’li Güven, “kadına yönelik şiddetin neden hala önlenemediğini” sordu

​CHP’li Güven, “kadına yönelik şiddetin neden hala önlenemediğini” sordu

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam'a kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi amacıyla, çıkarılan kanunlara ve alındığı belirtilen önlemlere rağmen bu güne kadar neden hala kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddetin giderek arttığını, durdurulamadığını sordu.

  • Ege Postası
  • 21.10.2014 - 10:28
İZMİR - Prof.Dr. Hülya Güven, Bakanlar Kurulu'nca onaylanan Aile İçi Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun yürürlükte olduğunu hatırlatarak, “Önlem olarak kadınlara panik butonu dağıtılmış, ihbar mekanizmalarının işleyişi hızlandırılmış, şiddet mağduru kadının ikametinin değiştirilmesi kolaylaştırılmış, kadına yönelik şiddete yataklık edenlerin cezalandırılması benimsenmiş, mağdurların faillerden tazminat talep etmeleri için düzenleme yapılmış. Ancak alınan önlemlerin hiçbir işe yaramadığını görüyoruz. Şiddetin önlenememesinin nedenlerinin araştırılması için verdiğimiz araştırma önergeleri de dikkate alınmadı. Ancak Sayın Bakan şiddeti uygulayanlara yönelik ‘Elleri kırılsın’ diyerek kadın cinayetlerini önlemekteki zayıflığını ortaya koymuştur. İktidarın 12 yıldan bu yana kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini tamamen yok etmesi gerekirken, aksine artmasına yol açtığını görüyoruz” dedi.


“BUTON ŞİDDETİ ÖNLEYEBİLDİ Mİ'”


Güven, alındığı belirtilen önlemlere rağmen 2013 yılında 136, 2014 yılının ilk dokuz ayında ise 207 kadın cinayeti işlendiğini belirtti. Güven, Bakanlığa şiddeti önlemek için 2012 yılından itibaren kadınlara dağıtılan panik butonu sayısının da kaç tane olduğunu sordu. Ayrıca panik butonu kullandığı halde şiddete uğrayan ya da öldürülen kadın sayısının bilinmesinin de önemine dikkati çekti. “Devlet tarafından şiddete uğrayan kaç kadına maddi destek verildiğinin de araştırılması gerektiğini” belirten Güven, maddi desteği kesilen kadınların geçimini nasıl sağladıklarının da birer soru işareti olduğunu söyledi. Yine kadına şiddet ile kadın cinayetlerinin önlenmesi için alındığı ifade edilen tüm önlemlerin göstermelik olduğunu, aslında şiddete ve cinayete yol açan nedenlerin ortaya çıkarılarak çözüm bulunması gerektiğini belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.