Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
633 gün sonra gelen özgürlük

633 gün sonra gelen özgürlük

Ve İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında tutuklu kimse kalmadı. Tam 633 gün sonra özgürlüklerine kavuşan Büyükşehir bürokratları, Belediye önünde alkışlarla karşılandı. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in ilk sözleri “Yorulana kadar yürüyeceğim” oldu.

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 17:41
İZMİR - 130 sanığın çete üyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise “çete reisi” iddiasıyla yargılandığı tarihi davanın 4.duruşması “özgürlük”le sonuçlandı. İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonucunda Hakim Cahit Kargılı başkanlığındaki mahkeme heyeti Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının ev hapsinin ve adli kontrolünün kaldırılması kararı aldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile birlikte geldiği Belediye önünde personel tarafından sevinçle karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, mutluluğunu şu sözlerle anlattı:
“Her bayramda, yılbaşında yaptığımız toplantılarda belirttiğim gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm çalışanlarıyla beraber ne kadar dürüst olduğunu, ne kadar ülkesini, kentini sevdiğini, ne kadar şaibesiz olduğunu, servet beyanlarının ne kadar düzgün olduğunu, hiç bir hileye hurdaya zenginleşmeye karışmadıklarını, bu operasyon sürecinde sadece İzmir ve Türkiye’ye değil, tüm dünyaya duyurmuş durumdayız.”



Bize işkence çektirenler inşallah utanır

Yaşanan zor süreç boyunca gösterdikleri irade ve direnç için çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:“Zor şartlarda yaptınız çalışmalar için, bize inandığınız ve güvendiğiniz için, bu zor süreci birlikte yaşayarak geçirdiğiniz için, İzmir’in nasıl bir kent olduğunu, İzmir’in nasıl yürekli, nasıl çalışkan, nasıl özverili, nasıl namuslu, evrensel ahlak kurallarına uyduğunu, bunu içine – benliğine sindirdiğini tüm dünyaya ilan ettik. Aşama aşama gidiyoruz. Önümüzdeki günlerde beraat ederek hakkımız olan sonuca ulaşacağız. Bu sonuç bizi daha da yüreklendirecek, daha da güçlendirecek, daha da çok çalışmamızı sağlayacak, ama bize bunu yapanlar, 21.5 aydır bize işkence çektirenler, inşallah utanırlar, inşallah yüzleri kızarır, inşallah yere bakarlar. Hep birlikte daha çok çalışıp İzmirli hemşehrilerimize layık olacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.