Dolar 32,3778
%-0.18
Euro 34,7353
%-0.02
Altın 2.434,720
%-0.16
Bist-100 10.056,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu Çiğli’de anıldı

Uğur Mumcu Çiğli’de anıldı

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, 20.ölüm yıldönümünde Çiğli’de etkinlikle anıldı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 11:18

İZMİR - CHP Çiğli İlçe Kadın Kolları tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası’nda Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Uğur Mumcu’nun arkadaşı Işık Kansu, mumlar ve kırmızı karanfillerle donatılan belediye konferans salonunda Çiğli halkıyla buluştu.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, CHP il ve ilçe yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte önce Uğur Mumcu’nun yazılarıyla hazırlanmış, 1960 sonrası gelişen terör olayları ve siyasi gelişmelerin anlatıldığı “İz Sürerken” belgeseli izlendi.

Başta Uğur Mumcu olmak üzere, suikastlar sonucu yaşamını yitiren aydınların da anıldığı “Adalet ve Demokrasi Haftası”nda CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanı Refika Ural, Mumcu’nun şiirlerini okurken, CHP İlçe Eğitim Komisyonu Başkanı Hilmi Perktaş da Mumcu’nun yaşamını anlattı. “Uğur Mumcu’nun İzinde Rabıta’nın Zabıtası” konulu söyleşi gerçekleştiren Işık Kansu, Uğur Mumcu’nun 20 yıl önce söylediği ve belgelediği tüm konuların bugün gerçekleştiğini belirtti.

Başkan Metin Solak; “Mumcu’nun söyledikleri keşke gerçekleşmeseydi”

Başta Uğur Mumcu olmak üzere Türkiye’nin suikasta kurban verilen değerli aydınları unutmayacaklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Uğur Mumcu’nun söylediklerinin bugün gerçekleşmemesini dilerdim. O ve onun gibi aydınlarımız bizi birçok konuda uyarmıştı. Adalet Demokrasi Haftası’nda tüm aydınlarımızı rahmet ve özlemle anıyoruz. Türkiye’nin aydınlanması için mücadele veren ve bu uğurda yaşamlarını yitiren aydınlarımızı unutmayacağız.”

Nihat Gültekin; “Adını kalbimize altın harflerle yazdık”

CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin de yaşamını yitiren Uğur Mumcu ve tüm aydınları unutmayacaklarını belirterek, “Uğur Mumcu’nun adını altın harflerle kalbimize yazdık.  Bizler onun fikirlerine sahip çıkacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.