Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere, Mumcu’yu unutmadı

Narlıdere, Mumcu’yu unutmadı

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 20. yılında, Narlıdere’de büstü başında düzenlenen törenle anıldı. Narlıdere, Limanreis Mahallesi, Uğur Mumcu büstü önünde düzenlenen törene, havanın açık ve güneşli olması sebebiyle yoğun katılım oldu

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 15:33
İZMİR - Narlıdere Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli, CHP İzmir eski il Başkanı Tacettin Bayır, CHP Narlıdere ilçe Başkanı Asker Güneş, ADD Narlıdere Şube Başkanı Mükerrem Demir, Narlıdere Belediyesi Meclis üyeleri, Narlıdere Belediyesi Belediye çalışanları ve CHP Gençlik kolları ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı.


Gözlerimizdeki yaş hala taze

Uğur Mumcunun katledilişinin ve aramızdan ayrılışının 20. Yılı nedeniyle, Narlıdere Limanreis Mahallesindeki büstü başında bir tören düzenleyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, tören alanını dolduran kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada her yıl daha da Mumcu’ya artan özlemi ve Mumcu’nun ileri görüşlü kişiliğinden bahsetti. Başkan Batur “Uğur Mumcu’nun 20 yıl önceden bugünleri görebilmesi bizi çok etkiliyor. 20 yıl geçti ve geriye baktığımızda bu hunharca işlenmiş cinayetten geriye kalan, her şeyin bulanık olduğu bir durum var. İlerleme kaydedilen tek nokta ise Uğur Mumcu’nun bomba koyularak havaya uçurulan aracını ailesine teslim etme kararı. Her yıl burada düzenlediğimiz törende sadece Uğur Mumcu değil diğer tüm devrim yolunda şehit düşen devrimcileri anma fırsatı buluyoruz. Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu süreçte, bir dönüm noktasındayız. Bu noktada kimlerin çürük elma, kimlerin doğru insan olduğunu görme fırsatı buluyoruz. Sevgili Özge Mumcu ‘ Gözlerimizdeki yaş hala taze’ demiş. Gerçekten de gözlerimizdeki yaş hala taze fakat her yıl daha da kalabalıklaşıyor, birlik oluyoruz. Ben bugün buradan tüm devrim şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Önceden öldürüyorlardı, şimdi hapishanelere tıkıyorlar

Narlıdere Belediyesi tarafından organize edilen ‘Demokrasimiz’ başlıklı panel katılmak için İzmir’e gelen Cumhuriyet gazetesi yazarı Ümit Zileli panel öncesi, Narlıdere Limanreis Mahallesindeki, Uğur Mumcu’nun büstü başında düzenlenen anma törenine katıldı. Ümit Zileli, anma töreninde yaptığı konuşmada sözlerine, ‘Önceden öldürüyorlardı, şimdi hapishanelere tıkıyorlar’ diyerek başladı. Zileli “ Yanılıyorlar. Türkiye’nin tarihi bu ulusun olayları biraz geç kavradığını fakat ayağa kalktığı zamanda kimsenin oturtamadığını yazmıştır. Bugün Türkiye de kendini zirvede hissedenler yarın ayaklar altında sürünürken, biz yine elimizi uzatırız hiç merak etmesinler. Tabi ki elimizi hapishaneye göndermek için uzatırız” dedi. Silivri’de tutuklu gazetecileri hatırlatan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli, törene katılan vatandaşlara seslenerek “ Her gün Silivri’deki davaları izleyip sizleri bilgilendireceğime dair namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” dedi.

İlk kez güneşli

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Uğur Mumcu’nun 51 yaşına kadar olan yaşam çizgisinde, başı dik alnı açık ve onurlu duruşunu ve onun akan kanının durmasındaki yegane çare halktır diyerek bazı şeylerin bu kez farklı olduğunu belirtti. Sertel “ Uğur Mumcu büstü önünde gerçekleştirdiği konuşmada “ biz bu büstün açılmasından bugüne her gün burada oluyoruz. Ben bugün ilk kez havayı güneşli gördüm. İlk kez bu kadar aydınlık gördüm. İlk kez bu kadar umutluyum. Yavaşta olsa ilk kez bugün halkın ayaklandığını ve hesaplaşma gününe hazırlandığını gördüm” dedi

Konuşmaların ardından anma töreni katılımcıları, hep birlikte Mumcu’nun büstüne karanfil bıraktılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.