Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları'ndan Sengel'e 'kaçak villa' isyanı: Niye yıktırmıyorsunuz?

Umutoğulları'ndan Sengel'e 'kaçak villa' isyanı: Niye yıktırmıyorsunuz?

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Selçuk’taki 7 ‘kaçak villa’yla ilgili İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Selçuk Belediyesi’ne yıkım talimatı vermesine rağmen yapım çalışmalarının devam etmesine tepki gösterdi. Umutoğulları, “Selçuk Belediyesi Allah’a emanet çalışıyor. Hangi cesaretle bu kaçak villalar yapılıyor hala? Filiz Ceritoğlu Sengel niye bu kadar sessiz? Neden müdahale edemiyor? Savcılık soruşturması başladığında her şey ortaya çıkacak. Tutanaklara girdiğinde neyi saklayacaksın?” ifadelerini kullandı. Umutoğulları ayrıca Acarlar Mahallesi’ndeki yapılaşmış alanla ilgili de "Bu gördüğünüz yerlerin hepsi kaçak. Belediye bunların nesine ruhsat vermiş. Ne tesadüf ki belediye başkanının kuzeni burada çalışıyormuş” iddiasında bulundu. 

  • Ege Postası
  • 29.07.2022 - 09:50

EGEPOSTASI – İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’nde tarım arazisine inşa edilen ve Selçuk Belediyesi tarafından mühürlenen 7 adet kaçak villayla ilgili İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, belediyeye gönderdiği yazıyla yapıların yıkılıp, alanın eski haline getirilmesi yönünde talimat vermişti. Ancak hem belediyenin mühürlemesi, hem de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yıkım talimatı vermesine rağmen kaçak villalarda inşaatların devam ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Mithat Umutoğulları yaşanan bu gelişmeyi Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında gündeme getirdi. Umutoğulları ayrıca Acarlar Mahallesi’ndeki yapılaşmış alanla ilgili de çarpıcı iddialarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“HANGİ CESARETLE YAPIMINA DEVAM EDİLİYOR?”

“Bir şeyi çok merak ediyorum. bugün belediyeyi arattım. Belediye bize bilgi vermekten kaçınıyor. Selçuk Belediyesi ‘Şeffaf bir belediyeyiz’ diyor, ama bilgi vermekten niye kaçınıyorlar? İçişleri Bakanlığı’na soruyorum. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu suç duyurusnda bulunmuş. Bu kadar mahkemeye taşınmış, belediyenin mühürlediği, il müdürlüğünün yazı gönderdiği işletme hangi cesaretle bunun yapımına devam ediyor? Buranın belediye başkanı, kaymakamı yok mu? Buranın sahibinde nasıl bir güven var? Selçuk Belediye Başkanı kanunu nasıl uygulamaz? Bütün CHP’li belediyelerde şu an müfettiş var. Müfettişler görmüyor mu? Nasıl bir dokunulmazlığı var? 

“BELEDİYE ALLAH’A EMANET ÇALIŞIYOR”

Bir belediye başkanı neden müdahale edemiyor? Bayraklı’da Serdar Sandal gece yarısı Saime Sultan Yalısı’nı yıktırmadı mı gece yarısı? Filiz Hanım niye yapmıyor? Burasıyla ilgili toplumsal bir menfaati mi var? Bir belediyenin müdürü, memuru bir gazeteciye niye cevap vermez? Ben soru soruyorum. ‘Burayı mühürledin, niye çalışma devam ediyor?’ diyoruz. ‘Biz gerekli incelemeleri yapacağız’ diyorlar. Selçuk Belediyesi Allah’a emanet çalışıyor. Hizmet yapmak yerine sosyal medyada klip çekip, fotoğraf paylaşıyor. Hangi cesaretle bu kaçak villalar yapılıyor hala? Akıl hocası kim bilemem, ama Filiz Ceritoğlu Sengel niye bu kadar sessiz? Savclık soruşturması başladığında her şey ortaya çıkacak. Tutanaklara girdiğinde neyi saklayacaksın? 

“ACARLAR MAHALLESİ’NDE BAŞKANIN KUZENİ ÇALIŞIYORMUŞ”

Acarlar Mahallesi’ndeki yapıya nasıl ruhsat veriyorsun? Bir sonraki programımda çıkartacağım. Bu gördüğünüz yerlerin hepsi kaçak. Belediye bunların nesine ruhsat vermiş. Ne tesadüf ki belediye başkanının kuzeni burada çalışıyormuş. Ben ada ve pafta numaralarını aldım. 1996’dan 2022’ye kadar olan bölümlerin hepsini çıkardım. Hangi tarihte, hangi yıl nereler yapılmış hepsini çıkartacağız. Sana muhalif olan ilçe başkanlarının iş yerlerini basmakla olmuyor. Yarın bir gün bize de dava açacak, bizi de mi susturacak? Yanına AK Partili yandaş meclis üyelerini alarak bir yerden tutunuyorsun. Seni kimse kurtaramaz. Bu devlette gerçekten hala haysiyetli, namuslu savcılar, hakimler varsa kimsenin yaptığı yanna kar kalmayacak. Öyle gazetecilere bilgi vermekten kaçarak, kendini saklayamazsın. O ifade tutanaklara illa ki düşecek. O zaman bakalım biz ne anlatacağız. 

“BU REZİLLİĞİ KİM KAPATIYOR?”

Buradan savcılara ve Sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Burada yapılan bu rezilliği kim kapatıyor? Biraz şerefi, haysiyeti olan dürüstlü, namuslu bürokrat varsa gerçeği çıkarsın. Buna çanak tutan AK Partilileri de tarih affetmeyecek.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.