Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Tartışmalı Atakent arazisi’ yine gündemde: Mimarlar Odası itirazına komisyon engeli

‘Tartışmalı Atakent arazisi’ yine gündemde: Mimarlar Odası itirazına komisyon engeli

Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz temmuz ayında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde uzun süren tartışmalara neden olan spor tesisi imarlı arazinin, özel eğitim alanı imarına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine Mimarlar Odası tarafından yapılan itiraz komisyon engeline takıldı. Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen itiraz, oy çokluğu ile reddedildi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2021 - 19:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ay Olağan Melis Toplantısı üçüncü bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, Temmuz ayı meclisinde gündeme gelen ve CHP ile AK Parti grupları arasında tansiyonu yükselten Karşıyaka Mavişehir’de bulunan özel mülkiyete ait spor alanı imarlı arazinin “özel eğitim alanı” ve “park ve yeşil alan” olarak düzenlenmesine konusu gündeme geldi.

TOKİ tarafından yaklaşık 7 yıl önce satılan Atakent Mahallesi’ndeki spor tesisi imarlı arazinin, özel eğitim alanı imarına dönüştürülmesi tartışmaları geçtiğimiz temmuz ve ağustos aylarında İzmir gündeminin en önemli konularından biri haline gelmiş ve alan üzerinde CHP ve AK Parti arasında uzun süren tartışmalar yaşanmıştı.

Söz konusu “spor alanı” imarlı özel mülkiyete ait alanın imar planlarında değişiklik yapılması temmuz ayı meclisinde kabul edilmişti. Bölgenin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinin yapılıp planların askıya çıkarılmasının ardından Mimarlar Odası planlara itiraz etmişti.

Gerçekleştirilen oturumda, oda tarafından yapılan itirazların oy çokluğu ile reddedildi.

İlgili madde gündemde şu ifadelerle yer aldı; “Belediye Meclisimizin 17/07/2020 tarihli ve 05.487 sayılı Kararı ile uygun görülerek onanan ve 11/08/2020-09/09/2020 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Karşıyaka ilçesi, Atakent Mahallesi, 9846 ada, 1 parselin "Özel Eğitim Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" olarak düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine Mimarlar Odası tarafından askı süresi içerisinde yapılan itirazın oyçokluğu  ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.