Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8642
%0
Altın 2.427,640
%-0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehir Plancıları 2 kez yargıya taşımıştı: ‘Alsancak Planları’ yeniden meclis gündeminde

Şehir Plancıları 2 kez yargıya taşımıştı: ‘Alsancak Planları’ yeniden meclis gündeminde

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 2021 yılında onaylanan Konak 1. Etap Nazım İmar Planı(Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) yeniden gündeme geldi. Konak Belediyesi, bölge için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notuna TMMOB’ye bağlı Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan itirazları, Temmuz ayında gerçekleştirilecek mecliste görüşecek.

  • Ege Postası
  • 28.06.2022 - 15:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 2021 yılında onaylanan ve 19 Nisan-18 Mayıs 2021 tarihleri arasında askıya çıkarılan 1/5000 ölçekli Nazım  İmar Planı’na TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan itirazlar yeniden meclis gündemine geldi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yapılan itirazların uygun görülmemesi nedeniyle planlara itiraz etmiş ve itirazların reddedilmesinin ardından konuyu yargıya taşımışlardı.

Yargıdan çıkan karara rağmen planlarda ısrarcı olunması nedeniyle odalar, planları ikinci kez yargıya taşımışlardı. Odalar tarafından yapılan açıklamada, planların planlama esasları, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu belirtilmişti. 

PLANLAR DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Konak Belediyesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği için çalışma başlatılmış ve Konak 1. Etap Nazım İmar Planı (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) kapsamında Sağlıklaştırma Alanı olarak belirlenen güneyde Dr. Mustafa Enver Bey ve Mimar Sinan Caddeleri, batıda Ziya Gökalp Caddesi, kuzeyde Ali Çetinkaya Bulvarı ile doğuda 1420 Sokak ile sınırlanan alan Sağlıklaştırma Alanı dışına çıkarılmıştı.

YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan; revize edilerek Mayıs-Haziran 2022’de askıya çıkarılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notuna Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yeniden itiraz etmişti.

Odanın yaptığı itirazlar, Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan Konak Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme gelecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.