Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar'da demokrasi konuşuldu

Seferihisar'da demokrasi konuşuldu

Seferihisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye 2.Yüzyıla Hazır mı?” söyleşilerinin bu hafta ki programında demokrasi masaya yatırıldı. Kaleiçi’nde gerçekleştirilen etkinliğin konukları siyaset dünyasının önemli isimleri İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve ünlü gazeteci Zeynep Gürcanlı oldu. Söyleşiye Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Ege Postası
  • 06.08.2022 - 12:30

Türkiye’de demokrasinin tartışıldığı söyleşide konuklar önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere yönelik planlanan algı operasyonlarını da değerlendirdi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet rejimi, demokrasi sistemi ise devlet şekli demektir diyerek “Belki demokrasinin tüm gerekliliklerini yerine getiremedik. Birçok kaybımız oldu fakat biliyoruz ki kazanımlarımızı korumak ve kaybettiklerimi yeniden kazanmak boynumuzun borcu” şeklinde konuştu.

“Geldikleri gibi giderler”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu demokraside seçimin ve seçim güvenliğine dikkat çekerek “Seçim güvenliği çok önemli. Ne yaparsanız yapın bunlar gitmezler. Bir yolunu bulur hatta yine girmezler. Seçimde hile yaparlar tartışmaları bizden kaynaklı değil. Dedikodu mekanizmaları bu dedikoduları bilerek çıkarıyor. Bu ucube sistemden kurtulmak istiyorsunuz ama ne olursa olsun gitmezler diye düşünürseniz oy kullanma tercihiniz olumsuz bir şekilde değişir. Ben gidersem devlet gider diyenlerle bu memleket yaşamaz” dedi.

“Cumhuriyet eşitlik demek!”

Türkiye’de eğitim sisteminin en çok tahrip edilen alan olduğunu da vurgulayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu gençlerin dünyanın başka ülkelerinde kendilerine istikbal aradıklarını söyleyerek “Cumhuriyetin en büyük erdemi sınıflar arası geçişi kolaylaştırmasıdır. Cumhuriyet evlatlarımızı eşitliyor” diye konuştu.

Gazeteci Zeynep Gürcanlı da şimdilerde eğitimin geldiği durumu, gençlerin geleceğinin karartılmasını ve kadınlarımızın halini konuştuklarını belirterek “Biz Türkiye’nin 2. Yüzyılında demokrasinin şahlanacağını göreceğiz. Bu yüzden ben çok umutluyum, seçimleri heyecanla bekliyorum” dedi. İktidar partisi tarafından bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Gürcanlı “Nedir bu algı? Seçimi yaptırmayacaklar, yaptırsalar da kaybetseler de gitmeyecekler. Hayır! Böyle değil o seçim yapılacak kaybederlerse de paşa paşa gidecekler” dedi.

“Gençleri siyasette daha çok görmek istiyoruz”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise “Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partinin milletvekilleriyiz. Kuvayi Milliye ruhunun, bu ülkede bağımsızlığı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve emanet ettiği partinin milletvekilleriyiz. O yüzden ülkemizin her köşesindeyiz.  Türkiye’nin dört bir yanını ziyaret etmek bize çok kıymetli diyaloglar sağlıyor” diye konuştu. Siyasetin içinde gençleri daha çok görmek istediklerini de belirten Burak Erbay gençlerin aktif siyasette yer almalarını için çalıştıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.