Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisi’nde gündem Atakent Anadolu Lisesi

Karşıyaka Meclisi’nde gündem Atakent Anadolu Lisesi

Karşıyaka Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclisi 2. Birleşimi’nde Başkan Cemil Tugay, Atakent Anadolu Lisesi'nde olası bir plan değişikliğine izin vermeyecekleri yönündeki açıklamasına AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt verdi. Tugay, "Atakent’teki gördüğümüz yanlışın şu anda oradaki çocukların mağduriyetiyle ilgili olduğunu söylüyorum. Amacımız popülizm yapmak değil. Bu alanın birisine peşkeş çekileceği iddialarının doğru olmadığını söyledim. Ama olur da bir gün bir plan değişikliği yapmaya kalkışırsa tabi ki karşı çıkacağız" dedi. Öte yandan belediyenin bazı müdürlüklerinin ihtiyaçları nedeniyle 98 milyonluk ek ödenek verilmesine ilişkin önerge mecliste kabul edildi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2022 - 20:20

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Karşıyaka Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde yapılan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyon raporları görüşüldü. 

98 MİLYONLUK EK ÖDENEK

Oturumda Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, bazı müdürlüklerin ihtiyaçları nedeniyle yatırım, hizmet alımı ve maaş ödeneklerinin yıl sonuna kadar yetmeyeceği gerekçesiyle 98 milyon lira tutarında ek ödenek verilmesine ilişkin önergesi Meclis’e getirildi. Gündeme alınan önerge, acil görüşülmesi kaydıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Ardından komisyonun ilgili maddeyi görüşmesi için Meclis’e ara verildi. Komisyonda oy birliği ile kabul edilen madde meclise geri gönderilerek meclis üyelerinin onayına sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen komisyon raporu, meclisten de oy birliğiyle geçti. 

BARAN: POPÜLİST SÖYLEMLER 

Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran Başkan Tugay’ın Atakent Anadolu Lisesi’yle ilgili olası bir plan değişikliğine izin vermeyecekleri yönündeki açıklamasını eleştirdi. Baran, “Daha önce özel bir eğitim kurumunun imar sürecindeki yaklaşımınızı gayet iyi bildiğim için bu çıkışınızı yadırgadım açıkçası. Daha önce inşaat şirketine arsa satışı yaptığınız bölgede devletin kendi tasarrufundaki arazisinde depreme dayanıksız bir okulun yıkılıp, yeniden yapılmasına destek vermek yerine ‘TOKİ, imar, inşaat’ gibi popülist söylemlerle Vali’nin açıklamasından bir hafta sonra açıklama yapmanızı kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kaldı ki okulumuz için ruhsat başvurusunda da bulunulmuştur. Bir kaşık suda fırtına koparma konusunda Bostanlı’da ‘Suriyelilere okul yapılıyor’ söyleminizden sonra Atakent Anadolu Lisesi’yle ilgili bu çıkışınız da asılsız çıkmıştır. Bununla birlikte 'Zorunlu olmasa da önceden bilgilendirme yapılmalıydı' demişsiniz. Biz sizden ricada bulunalım. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak Karşıyaka sınırları içerisinde 6 yıldır bir türlü bitirilemeyen hayalet opera binası tamamlanacak mı? Tamamlanamayacaksa yerine ne yapılacak? Siz bu konuda Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgilendirildiniz mi?” dedi.

TUGAY: ÇOCUKLARIN HANGİ OKULA GİDECEKLERİ BELLİ DEĞİL

Baran’ın eleştirilerine yanıt veren Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Ben sizin ve Vali Bey’in açıklamasını destekledim. Okul arazisinin bir ayrılıp başka bir kuruma verileceği yönündeki söylenti nereden çıktı biz de bilmiyoruz. Bunun CHP ya da belediye kökenli bir şey olmadığını ziyaretimize gelen Okul Aile Birliği mensuplarımıza söyledim. Bunun mantıksız olduğunu açıklarken ‘Burada bir plan değişikliğinin olması lazım ya da bir ifraz işlemesi olması lazım ki, başkasına devir olayı gerçekleşebilsin’ dedim. 

Buradaki problem şu: Atakent Anadolu Lisesi 1200 öğrencisi olan bir okul. Birdenbire yayınlanan bir gazete haberiyle bilgi sahibi olduk. Eş zamanlı olarak yanı zamanda bir kitle tasdiki başvurusu oldu. Burada 1200 tane öğrencinin, 300 tanesi bu sene okula kaydedildi. Bu öğrencilerin bu sene hangi şartlarda nerede eğitim görecekleri herkesi rahatsız eden bir konu. Bunların 300 tanesi bu sene üniversite sınavına girecek. Bunlarla ilgili hazırlık olması açısından bazı şeyler hazırlanıp yıkım kararı verilse daha iyi olmaz mı dedim. Çünkü o çocukların şu anda hangi okula gidecekleri belli değil. Ben sordum. Şu anda resmi bir karar yokmuş. Süleyman Demirel Lisesi’nde sabahçı ve öğlenci olarka okunacağı söyleniyor. Süleyman Demirel Lisesi’nde 1200 öğrenci var. Atakent Lisesi’ndeki öğrencilerle birlikte toplamda 2400 öğrenci oluyor.  Böyle bir planlama yapıldıysa bu da hatalı. Benim amacım Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararlarına karışmak değil. Bir rahatsızlık ortaya çıktı, insanlar bazı iddialarda bulundu. Biz insanları bilgilendirmek durumundayız. Ziyarete geldiler ve bu konu konuşuldu. ‘Binanın depreme dayanıksızlığıyla ilgili yapılan test sizin bilgi dahilinizde mi’ diye sordular. Cevabım hayır oldu. Yetkimiz yok ama bilgimiz olabilir. 

“AMACIM POPÜLİZM YAPMAK DEĞİL”

Bostanlı’da yapılan okulun mültecilerle ilgili olmadığını ben defalarca pek çok ortamda dile getirdim. Bu konuda Vali Bey’in araması sonrasında ondan bilgi aldıktan sonra Vali’nin, Milli Eğitim’in yanında yer alan açıklamaları bizzat yaptım. Atakent’teki gördüğümüz yanlışın şu anda oradaki çocukların ve Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’ndeki diğer öğrencilerin mağduriyetiyle ilgili olduğunu söylüyorum. Bunu konuşmaya hakkımız var. Amacımız popülizm yapmak değil. Burada yanlış bir beyanat var. Bu alanın birisine peşkeş çekileceği iddialarının doğru olmadığını söyledim. Ama olur da bir gün bir plan değişikliği yapmaya kalkışırsa tabi ki karşı çıkacağız.”

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE GİDİLECEK

Atakent Anadolu Lisesi’yle ilgili bir kez daha söz alan Ahmet Uğur Baran, Başkan Tugay’a meclis üyeleriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne gitmeyi teklif etti. Baran’ın çağrısına olumlu yanıt veren Başkan Tugay da İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün izinde olduğunu ancak izinden döndüğü takdirde gidip görüşebileceklerini söyledi.  

SOYER OPERA BİNASI İÇİN NE DEDİ?

Başkan Tugay, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendisine Mavişehir’deki opera binası inşaatıyla ilgili geçici bir sorun yaşanmakta olduğunu, ancak o binanın mutlaka tamamlanacağını söylediğini dile getirdi. 

BARAN: PARTİ İÇİ YARIŞINIZA BİZİ DAVET ETMEYİN

Ahmet Uğur Baran ayrıca Başkan Tugay’ın Karşıyaka’da AK Parti ve MHP’nin oylarının düştüğü yönündeki açıklamasını da “Cumhur İttifakı’nda bulunan bir siyasetçi olarak bu sözlerinizi gülümseyerek okudum. 1650 kişiyle anket yaptığınızı söylemişsiniz. Ama belediye çalışanı sayısı bu sayının üstünde yer alıyor. AK Parti’nin oyunun yüzde 10’a düştüğünü söylemek için anketi ancak parti binasında veya belediye şantiyesinde yaptırmış olmanız gerekmektedir. İl Başkanı Deniz Yücel ve Tunç Bey’le aranızdaki ilişkiyi bilemem. Sizden ricam parti için yarışınıza bizim partiyi davet etmeyin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğinde ve AK Parti meclis çoğunluğunu kazandığında kendi iç mücadelenizin sokakta karşılığının olmadığını göreceksiniz” sözleriyle eleştirdi.

TUGAY: BU ANKET BİZİM ANKETİMİZ DEĞİL

Başkan Tugay ise Baran’a “Gazeteci bana ‘Anket sonuçlraıyla oylarınız düştü mü’ diye soruyor. Ben de bunun doğru olmadığını düşündüğümü söylüyorum. Buradaki yorumun doğru olmadığını anlatmak için o yaptırıldığı söylenen anketin bulduğu rakamlar üzerinden açıkladım. Bu anket bizim yaptığımız anket değil, CHP İl Başkanlığı’nın anketidir. Tekrar söylemek istemiyorum ama AK Parti, MHP ve HDP’nin oyları bir önceki seçime göre düşmüş görünüyor. İYİ Parti’nin oyunun yüzde 1 arttığı görülüyor. O anketi ne biz yaptırdık, ne de yorumun doğru olduğunu iddia ediyorum. Nasıl oluyor da bütün partilerin oyu düşüyor? Birilerinin oyunun artması lazım. Bir kararsız grubu var, o dağıtılmamış ve o insanlar da sonuçta oy kullanacak. Dağıtılacağı zaman sonuçların değişeceğini ifade ettim. Benim kişiel kanaatim AK Parti’nin oylarının sadece Karşıyaka’da değil, İzmir ve Türkiye’de düştüğü yönünde. Ama seçim yapılacak, sonuçlar ortaya çıkacak ve her şey anlaşılacak. Röportajda söylediğim şey buydu. Seçim, adaylar, o gün hangi şartlarda seçime gideceğimiz belli değil. Anketler üzerinden konuşmak yanlış. Yoksa biz kimseyi çağırıp ‘Gelin size böyle açıklama yapacağız’ demedik. Bize sordukları için cevap verdik” yanıtını verdi.

“SANAYİ SİTESİ’NE ÇÖPLERİ BELEDİYE ATMADI”

Tugay ayrıca Baran’ın ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’ndeki çöplerin bırakılmasıyla ilgili eleştirisine de yanıt verdi. Çöpleri belediyenin atmadığının altını çizen Tugay, “Arkadaşlarımız toplamasına rağmen birileri ısrarla atıyor. İş yerlerinden kaynaklandığını sizin de biliyor olduğunuzu tahmin ediyorum. Hepimizin üzerine düşen görevler var. Biz kameraları yerleştiriyoruz. Çöp atan arkadaşlarımızı deşifre edeceğiz” diye ekledi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.