Dolar 32,4471
%-0.12
Euro 34,7922
%-0.51
Altın 2.446,430
%0.42
Bist-100 9.941,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rapor tekrar incelenecek: ‘Zorlu’ itirazlarında son düzlük

Rapor tekrar incelenecek: ‘Zorlu’ itirazlarında son düzlük

Ruhsatlandırma çalışmaları, planları ve yüksekliğiyle sık sık kent gündemine gelen Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi’ne ilişkin itirazlarda son düzlüğe girildi. Daha önce, ilgili itirazlara ilişkin kararın verilmesi için kararın verilmesini Konak Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ne, büyükşehir Belediyesi de Konak Belediyesi’ne topu atarken 1 Mart tarihinde gerçekleşecek Konak Belediye Meclis oturumda, itirazların yeniden gündeme alınarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının yazısı doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi ve karara bağlanması bekleniyor. 

  • Ege Postası
  • 26.02.2022 - 16:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Ruhsatlandırma çalışmaları, planları ve yüksekliğiyle sık sık kent gündemine gelen Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi’ne TMMOB’ye bağlı Mimarlar Odası ve Passtel Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama İnş. Müh. Tur. San. Ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan itirazlara ilişkin çıkmaz ve gökdelene ilişkin tartışmalar hala devam ediyor.  

2008 yılında planlama ve ruhsatlandırma çalışmalarına başlanan bina, önce 159 metre olarak planlanmış, süre içerisinde önce 146 metreye düşürülen Zorlu Bina’sının yüksekliği, son olarak 131 metreye düşürülmüştü. Ancak buna rağmen TMMOB’ye Bağlı Mimarlar Odası Passtel Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama İnş. Müh. Tur. San. ve Tic. A.Ş projenin kentin siluetini ve bozduğu ve kent planlaması kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle Konak Belediyesi’ne gökdelen projesi için itiraz dilekçelerini vermişlerdi.

Daha önce, ilgili itirazlara ilişkin kararın verilmesi için kararın verilmesini Konak Belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ne, büyükşehir Belediyesi de Konak Belediyesi’ne topu atarken sonuç için son düzlüğe girildi. 

Geçtiğimiz ay son olarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen itirazlar, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından incelendi. 

Başkanlık tarafından hazırlanan rapor, Konak Belediyesi’ne gönderildi. 1 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Konak Belediye Meclis oturumda yeniden gündeme gelecek olan itirazların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının yazısı doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi ve karara bağlanması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.