Dolar 32,2581
%-0.25
Euro 34,7791
%-0.09
Altın 2.412,120
%0.78
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun'da 'kilit parke' davası başladı... Duruşmada neler yaşandı?

Karaburun'da 'kilit parke' davası başladı... Duruşmada neler yaşandı?

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın 'görevi kötüye kullanma' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kilit parke döşenmesiyle ilgili yanlış firmaya yapılan ödemenin kendi talimatıyla olmadığını belirterek üzerine atılı suçlamaları reddeden Erdoğan, "Yanlış ödemeyle ilgili yazı yazdırdım. Firma yetkilisini çağırdım. Hemen iade etti, biz de gerçek sahibine parayı ödedik" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.02.2022 - 17:40

EGEPOSTASI - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediye tarafından yaptırılan kilit parke yapımıyla ilgili 'görevi kötüye kullanma' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla hakkında açılan dava nedeniyle bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. 

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Başkan Erdoğan'ın yanı sıra davanın diğer sanıkları Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Ali Murat Çelik ve Ahmet Tolga Aydın ile müşteki AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Burçin Çelik, avukatı aracılığıyla mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Erdoğan'ı duruşmasında CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı, CHP İzmir İl Yöneticileri ve Karaburun Belediye Meclis üyeleri yalnız bırakmadı.

ERDOĞAN: YANLIŞ ÖDEME BENİM TALİMATIMLA OLMADI

Başkan Erdoğan duruşmada, kilit parke döşenmesi işi için açtıkları doğrudan temin ihalesinde en düşük teklifi veren şirkete bir belediye meclis üyesinin ortak olması nedeniyle işin ikinci firmaya verildiğini belirtti. Erdoğan, ihaleyi alan firmanın işi bitirdiğini ve firma yetkilisinin işi teslim ettikten sonra parasını almak üzere belediyeye geldiğini anlatarak, "Fen İşleri Müdürlüğünü arayarak, 'evrakları tamamlayın ödeme yapacağız' dedim. 'Başkanım ödendi o para' dediler. Evrakın bana gelmesi lazımdı. Diğer yetkililer, 'başkanım teslimi bugün aldık ödeme olması mümkün değil' dediler. Bir ödeme belgesi çıktı. Ödenen kişi bölümünde ihalede en düşük teklifi veren firmanın ismi yazıyor. Kağıtta eski Mali Hizmetler Müdür vekili Gülay Güngör'ün imzası vardı. Gülay Hanım faturanın kendisinde olduğunu ancak avukata tutanakla vereceğini söyledi. Yanlış ödemeyle ilgili yazı yazdırdım. Firma yetkilisini çağırdım. Hemen iade etti, biz de gerçek sahibine parayı ödedik." dedi. Erdoğan, yanlış ödemenin kendi talimatıyla olmadığını belirterek üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçu işlemediklerini savundu. Sanık avukatları, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik suçlarının oluşmadığını ve belediyenin zarara uğratılmadığını, başkanın bilgisi dışında yapılan yanlış ödemenin düzeltildiğini öne sürdü.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Müşteki AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı ise parke döşenmesi işinin ihalede en düşük teklifi veren ancak yasaklı olan şirkete verildiğini, durum fark edilince evraklar değiştirilerek farklı firmaya ödeme yapıldığını savundu. Avcı'nın davaya müdahil olma talebi ise reddedildi. Duruşma 20 Mayıs 2022 gününe ertelendi.

"TÜM HAKSIZ VE MESNETSİZ SUÇLAMALARA RAĞMEN..."

Başkan Erdoğan, duruşmanın ardından sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

"Kıymetli Hemşehrilerim, bugün İzmir 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, AKP Karaburun İlçe Başkanı olan şahsın haksız ve mesnetsiz ihbarları sonucunda açılan davanın ilk duruşması için hazır bulunduk. Karaburun’dan bana destek için gelen tüm hemşehrilerime, parti yöneticilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum.

Belediye başkanlarının kaderinin yargılanmak olduğunu bilerek bu yola çıktık. Bir hukukçu olarak dava konusu ihbar, yargılama aşamasında olduğu için daha fazla yorum yapmam yakışık almaz. Ancak sadece şunu söyleyebilirim: Adı geçen şahsın iddialarının ne kadar temelsiz ve dayanaksız olduğunu, az çok hukuk bilgisi olan herkes anlayabilir diye düşünüyoruz. İlçe Başkanı’nın malum basın kuruluşlarına haber servisi yaptıktan sonra, “Benim adım da haberlerde geçiyor, davaya müdahil olmak istiyorum” talebi, Mahkeme tarafından kabul edilmemiştir.

Bugün duruşmamda bizzat yer alarak savunmamı avukatlarımla birlikte yapmak istedim. Adaletin terazisinin tüm bu iddiaları doğru tartarak karar vereceğine de yürekten inanıyorum. Tek üzüntümüz, bu koridorlarda kaybettiğimiz zamanı siz Karaburunlu hemşehrilerimiz için hizmet üretmeye harcayabilir olmaktı. 17'nci Ağır Ceza Mahkemesinde bir sonraki duruşmamız 20 Mayıs 2022 günü saat 10.00'da. Şimdi doğru görevimizin başına gidiyoruz. Karaburun halkına hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm haksız ve mesnetsiz suçlamalara rağmen... Tüm hemşehrilerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.